Teoria evoluției este foarte departe de a fi perfectă, dar este parcă ceva mai verosimilă, decât creaționismul bibliei creștinilor.
"De ce nu evolueaza toti indivizii unei specii in acelasi timp?" Evolueaza toti in acelasi timp.
"Deci daca ar fi valabila teoria evolutiei atunci ar trebui sa avem astazi in viata toate varietatile dintre peste si broasca." De ce? Sunt specii pe cale de disparitie si in zilele noastre.
Evolutia are loc si acum, nu se opreste si nici nu s-a oprit vreodata.
+ Evolutia inseamna adaptare la conditiile impuse din exterior(selectie naturala), nu apropierea de perfectiune. Omul nu este vreun "produs final", evolutia nu s-a oprit.
Daca nu intelegi nici macar ideile de baza despre evolutie de ce te mai obosesti sa vorbesti despre asta? Te rog urmareste acest clip pentru a evita alte discutii inutile: http://www.youtube.com/watch?v=gZpsVSVRsZk
"De ce nu evolueaza toti indivizii unei specii in acelasi timp? "
imi pare rau dar nu prea inteleg intrebarea. indivizii 'evolueaza' in sensul ca fiecare se naste cu un bagaj genetic putintel diferit fata de ceilalti. Cei cu bagajul favorabil lasa urmasi, cei cu bagajul nefavorabil crapa. Genele ne definesc ca si organisme vii. din cate am inteles eu, intrebarea ta se rezuma la: "De ce nu avem specii intermediare si astazi" pentru ca sunt specii intermediare. ce fel de specii intermediare cauti cand acea specia ocupa o nisa intre alte doua specii, care la randul lor s-au schimbat intr-atat incat sunt clasificati drept specii diferite dpdv taxonomic.
Am stabilit ca evolutia inseamna adaptare impusa la conditiile din exterior. "daca toti indivizii unei populatii ar evolua in acelasi timp nu am avea varietate" - Despre ce vorbesti? Ce te face sa zici asta? Tocmai de aia avem varietate pentru ca evolutia e constanta.
"Evolutia presupune o imbunatatire nu?" - Inseamna adaptare. Nu o sa mai zic inca odata asta. Sper ca ai inteles.
"Sa presupunem ca intre pesti si broaste a fost doar un intermediar. Si tu ai zis ca sunt specii pe cale de disparitie. De ce a disparut intermediarul dintre peste si broasca?" - Evolutia nu se opreste. Intermediarul e broasca si (eventual) alte ramuri care au evoluat din interemdiar. De ce dispar specii? Pentru ca unele specii nu se adapteaza deloc, sau se adapteaza tarziu, sau nu tin pasul cu alte specii mai puternice sau conditiilor din exterior. Pot fi sute de motive.
" Ca ar fi trebuit sa fie mai bun mai puternic decat pestele si mai slab decat broasca nu? " - Depinde de mediul inconjurator. Renunta la "mai puternic" si "mai perfect" ca evolutia nu e despre asta :)
" Moshule vezi ca sa evolueze de la peste la broasca cate animale intermediare crezi ca ar trebui sa existe" Multe.
" Deci daca se intampla in milioane de ani inseamna ca trebuie sa fie miliarde de animale intermediare ale caror schelete sa aiba sansa a se fosiliza. Unde sunt alea?" - Aici http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils#Fish_to_Tetrapods
Wtf? cred ca razi de noi. ok, inca odata. speciile intermediare nu exista pentru ca au evoluat in alte specii. De aia se numesc 'intermediare'. mediul, viata, toate se schimba in timp. Linia lor evolutiva se poate trasa (aproximativ) cu fosile. speciile intermediare dintre peste si broasca a trait acusi niste foarte multe sute de milioane de ani in conditii total diferite. pai de ce nu mai exista?!
Ai spus niste lucruri adineauri. "Deci daca ar fi valabila teoria evolutiei atunci ar trebui sa avem astazi in viata toate varietatile dintre peste si broasca. Asta daca ar evolua indivizii aceleiasi specii in mod diferit unul fata de altul."
aici tot nu te inteleg. in concluzie teoria evolutiei ar presupune ca "ar trebui sa avem astazi in viata toate varietatile dintre peste si broasca."? pai nu, ea sustine chiar contrariul. nu te supara, mai bine deschizi o enciclopedie. toate au un raspuns.
Omg ))
trolololol
Nu-mi aduc aminte sa existe sau sa fi existat probleme ce nu au putut fi rezolvate in aceasta teorie.
Of of of, dumneata crezi ca nu l-am citit, l-am citit, stai linistit, l-am citit.
Crezi ca am sa dau un raspuns? N-am s-o fac, acele randuri nu merita sa primeasca un raspuns, pentru ca tu le postezi drept "dovezi" si nu ca pe niste intrebari. M-am apucat sa-ti si scriu si am scris 5-6 randuri,raspunzand la prima intrebare apoi am citit si restul intrebarilor si am vazut cu nu are rost. Ideea e ca sunt atat de multe moduri prin care te pot contrazice incat nu stiu pe care sa-l aleg si daca aleg unul mi-ar fi ciuda ca nu l-am ales pe celalalt. Dar,te intreb: Te-ai gandit ca poate te faci de ras?
Te-ai gandit? Sa nu-ti pasa? Asa ca poti posta ce vrei?
Sau esti troll? Esti troll si poate vrei doar sa enervezi utilizatorii, pentru ca intrebarile acelea aduc a trolling. Da, da, aduc a trolling. Iti place nestiinta? Se pare ca da. Este mai placuta nestiinta decat stiinta, se pare ca pentru unii da.
Eram sigur ca ai sa spui asta, atat de previzibil.
Cand am postat primul raspuns, observand comentariile pe care le-ai facut trimitand ceilalti utilizatori la raspunsul tau dat utilizatorului MMihai, stiam ca ai sa-mi dai si mie aceiasi trimitere si cu toate astea am raspuns. Crezi ca daca nu eram in stare sa combat acel raspuns mai interveneam? Ai prea multe lipsuri si este nevoie de foarte multe cuvinte pentru a astupa anumite goluri, cuvinte pe care nu sunt dispus sa le irosesc, eu ce castig din discutia asta? Nici macar satisfactia ca ai sa intelegi ceva, deci nimic. Daca era un alt utilizator raspundeam bucuros, dar esti tu. La ce bun sa "investesc" in tine cu un raspuns daca sansele sa ma dezamagesti sunt de peste 50%, deductie pe care am facut-o in urma numeroaselor raspunsuri pe care le-ati dat.
Evolutie prin selectie naturala inseamna adaptare. Indivizii dintr-o anumita specie sunt usor diferentiati din punct de vedere genetic. Diferentele avantajoase pot fi selectate natural pentru urmatoarea generatie. Evolutia favorizeaza supravietuitorii. Evident, indivizii cei mai puternici isi transmit genele mai departe pentru generatii succesive. Pe termen scurt aceste schimbari graduale au ca singur scop adaptarea. Pe termen lung insa, ea poate da nastere unor noi specii. Este un fenomen mai putin evident pe termen scurt; dar este observabil si pot da exemple. Teoria s-a impiedicat in numeroase randuri pe vremea lui Darwin cand era pe la inceput. de atunci au trecut peste 150 de ani
Pentru ca Dumnezeu traieste
Pentru ca exista!
Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 3:17-19
JUDECATA:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Praise the Lord!
http://www.youtube.com/......?/playlist
Evolutia universului sau a Pamantului explica doar timpul formarii acestuia. Consider ca aceasta parte este corecta, pentru ca Biblia nu afirma Cand s-a creat, ci stim doar ca Dumnezeu a creat pe om.Restul cu evolutia maimutei este total absurda.Parerea mea este ca nici in 245.000.000 maimutele nu o sa ajunga la un nivel superior fata de om.
Teoriile sunt doar teorii eu as paria pe ceva scris si asigurat de scriitorii respectivi ca nu mint.
Pentru a evolua este nevoie de milioane de ani.Tu crezi ca fiintele evolueaza peste noapte?
Fiintele evolueaza datorita anumitor factori, adaptandu-se la noi conditii. Acestea sufera schimbari din genratie in generatie pana cand specia poate trai in acele conditii.Fiintele primesc caractere noi care le vor ajuta sa supravietuiasca in mediul respectiv.
De exemplu: liliacul traind in zone intunecate si fiind un animal nocturn, a devenit orb, dar i s-a dezvoltat simtul auzului.El se orienteaza pe baza unor sunete emise pe care omul nu le poate auzi.
Teoria evolutiei nu ia in calcul un adevar simplu: exista 2 categorii de prosti - unii cu carte si altii fara. Nu are rost sa intrebi, aici sunt toti
"experti" in toate domeniile, ca doar la tac-su pe ziaru' Libertatea numai despre fizica, chimie, biologie, gelogie, antropologie si istorie se debiteaza. Daca nu ma crezi, ia-le raspunsurile pe rand.
RAY întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: