| aabaaab3278 a întrebat:

De ce s-a mai chinuit Dumnezeu sa faca si celelalte popoare daca stia care popor va fi "ales"?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Macar daca s-ar studia asemenea probleme la ora de religie.
Insa la ora de religie, copiii, departe de a fi invatati motivul pentru care Dumnezeu face atatea lucruri "aparent" ilogice si inutile, sunt invatati sa accepte totul fara a mai intreba nimic.

26 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Nu stiu sa-ti raspund. In orice caz, nu cred ca a facut o alegere buna. Pai nu? Uita-te si tu ce popor si-a ales...

| danay72 a răspuns:

Oricine putea sa slujeasca indiferent de nationalitate. Apoi, cand evreii l-au respins pe Isus, Dumnezeu si-a ales un popor din toate natiunile. Fapte15:14

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Dumnezeu a creat doi evrei astia sau inmultit cum putea sa aleaga alte popoare daca doar unul exista?

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Poporul evreu s-a format abia dupa ce a incheiat un legamant cu Avram in 1943 i.e.n cand Dumnezeu I-a spus ca toate natiunile vor fi binecuvantate prin el.Deci,deja erau si alte popare, care aveau sa fie aprobate de Dumnezeu.

Danay dumnezeu a creat doi oamenii da aia doi erau evrei atat ca avram a unit triburile sub un singur zeu e altceva, cum evrei au devenit atatea rase nu stiu

Da,intr-adevar limba ebraică, aşa cum este numită astăzi, a fost, în forma sa iniţială, limba vorbită de Adam în grădina Edenului. Iar de atunci, asa cum arata si istoria oamenii s-au inmultit formandu-se natiuni diferite.Dar, asa cum ai spus, toti ne tragem din Adam.

Pai si eu ce am spus cu toti ne tragem din adam si eva deci exista un singur popor cel evreu conform bibliei, eu evrei negri nu am vazut inca nici evrei de alte rase, numi spune ca in 5000 de ani auaparut atatea rase ca nu e adevarat de ce evrei de atunci nu au devenit alte rase? limba vorbita de adam si eva nu scrie in biblie ce limba era

| minrest a răspuns (pentru RAY):

Adam si Eva nu erau evrei. Evreii sunt urmasii lui Avraam, dar si toti cei ce au adoptat religia mozaica. Pe vremea lui Avraam erau nenumarate popoare, el nu a unit nici un trib, ci calatorea din Ur, prin Patan Aram spre Canaan impreuna cu sora si sotia lui Sara, nepotul lui Lot si altii care sau lipit de ei. Exista evrei negrii, Falashii, care au fost evacuati din Etiopia in Israel. Exista evrei din toate rasele posibile si imposibile.

| Dandanache a răspuns (pentru danay72):

De fapt, Biblia nu spune nicaieri asta. De altfel, cei mai multi dintre teologi considera ca limba ebraica a aparut o data cu celelalte limbi, cu ocazia Turnului Babel. Limba vorbita in Eden e denumita, prin corelatie, limba adamica. I-as explica asta si lui RAY25TM, doar ca baiatul mi-a dat ignore.

| RAY a răspuns (pentru minrest):

Scrii aiureli adam si eva au fost primi oamenii creati de dumnezeu ei au dat nastere poporului evreu, unde exista evrei de toate rasele? evrei negri omule de ce minti sti prea bine ca nu exista asa ceva

| CranK71 a răspuns (pentru RAY):

Corect, unde mai pui ca copii (scuze de cacofonie) acelor 2 oameni au ajuns si in america, si tot nu stiau unii de alti, cand pe timpul ala nu existau barci sa traverseze atlanticul si au fost descoperiti de abia in 1492 de Columb, bine ca daca ai intreba un preot cred ca ti-ar spune ca au inotat pana in america...

Potrivit Bibliei, israeliţii din antichitate erau oameni cu carte (Numerele 5:23; Iosua 24:26; Isaia 10:19). Criticii însă nu au fost de acord cu această idee, susţinând că istoria biblică s-a transmis în mare parte prin tradiţia orală, care nu e de încredere. Această teorie a primit lovitura de graţie în 2005, când arheologii care făceau săpături la Tel Zayit, situat la jumătatea distanţei dintre Ierusalim şi Marea Mediterană, au descoperit o bucată de calcar pe care era gravat un alfabet arhaic. Datând din secolul al X-lea î.e.n., acesta este probabil cel mai vechi alfabet ebraic [6] descoperit vreodată.
Potrivit erudiţilor, descoperirea atestă că „scribii erau instruiţi în şcoli", că în ţară exista „un nivel cultural ridicat" şi că „în Ierusalim birocraţia era în plin avânt". Prin urmare, contrar opiniei criticilor, se pare că cel puţin în secolul al X-lea î.e.n., israeliţii ştiau carte şi îşi puteau consemna istoria.

| aabaaab3278 explică (pentru danay72):

24. Iar El, răspunzând, a zis: Nu sunt trimis decât către oile cele pierdute ale casei lui Israel.
Si acum ne cauta pe noi cand a vazut ca aia l-au tradat sau cum?

| danay72 a răspuns (pentru aabaaab3278):

Nu,pentru ca tot timpul cei din alte natiuni au putut sa faca parte din poporul Israel, dar acum nu numai israeliti pot sa aiba un privilegiu special.

| danay72 a răspuns:

Pentru ca era necesar ca Isus sa vina printr- un popor care implinea ceea ce spunea legea. Dar si alte popoare puteau sa se alature lor.

| RAY a răspuns:

Care alte popoare daca adam si eva erau evrei cu toti suntem evrei daca nu suntem inseamna ca scartie ceva

| anonimg a răspuns:

A fost alegerea oamenilor de a sluji sau nu lui Dumnezeu.

| Mayar a răspuns:

A facut ca sa fie oameni, iar cand s-a vazut cine sunt cei mai depravati de pe glob, a ales sa mearga acolo, sa taie raul de la radacina. Voi de ce intelegi fix pe dos? A FOST POPORUL ALES SA FIE MANTUIT DIN CAUZA CA ACOLO ERAU CELE MAI MARI PACATE

| aabaaab3278 explică (pentru Mayar):

Din cauza asta si Hitler a provocat holocaustul, nu?
24. Iar El, răspunzând, a zis: Nu sunt trimis decât către oile cele pierdute ale casei lui Israel.
Deci pentru aia venise de fapt, nici de cum pentru "mantuirea lumii", nu?

Răspuns utilizator avertizat
| NGheorghe a răspuns:

Ca sa civilizezi o planeta ii indeajuns sa civilizezi un popor. Iar daca acel popor o ia razna atunci daunele sunt minime. I-a gandeste-te: in al doilea răzbel mondial, Hitler(un evreu) ce avea o partenera evreica, a omorat in lagare milioane de evrei; si toata treaba asta a fost finantata de bancile elvetiene, acolo unde isi aveau conturile cei mai bogati dinte cei mai bogati evrei. Iar tu esti inoculat cu stiri cu spectacole cu bombe:
www.tpu.ro/go-to-answer/13709550/
sau direct
www.tpu.ro/go-to-answer/13678936/

| Inception a răspuns:

Nu stiu de ce mai pui intrebari de genul asta daca tu esti ateu.

| NGheorghe a răspuns (pentru Inception):

"Nu stiu de ce mai pui intrebari de genul asta daca tu esti ateu."
-pentru ca minciuna este daunatoare, iar tu vei devenii un religios foarte periculos daca nimeni nu iti arata nonsensurile din biblie.

Răspuns utilizator avertizat
| aabaaab3278 explică (pentru Inception):

Unde am mentionat prietene ca sunt ateu? laughing
Tu de ce mai pui intrebari daca esti crestin?

| Inception a răspuns (pentru aabaaab3278):

Atomic123 sau sa iti spun EuSuntDumnezeu.Mai esti si mincinos.
Imi puteti da niste motive pentru care m-as reintoarce la religie, respectiv la credinta?
De ce, tu, draga credinciosule atunci cand treci strada te asiguri? Nu esti convins ca Dumnezeu te apara?"Si mai spui ca nu esti ateu.