| Inferno a întrebat:

De ce sa credem in Dumnezeu in 2021?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Pentru ca fiinta umana este una emoțională cu o gândire magica,speranța e o credinta, cu toți avem speranțe, fiecare îl vede pe dz diferit, eu pot spune ca dz sunt bani, uni ca e iubire, uni ca e Raul și tot asa

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Ateul zice: nu stim din ce-a aparut Universul.

Eu zic: Universul a aparut din Deus sive Natura.

Asta e singura diferenta dintre mine si atei.

| ania a răspuns:

Pentru ca asa am fost creati sa ne traim viata in conexiune cu Creatorul nistru.Prima porunca, sa il iubesti pe Dumnezeu cu toata mintea, cu tot sufletul si cu tot cugetul e si prima noastra nevoie. Orice alrceva avem ramanem in adancul sufltului nostru neimpliniti, numai experimentarea iubirii Creatorului ne vindeca sufletul in mod deplin.

| LoveSleep a răspuns:

Ca sa ne simtim mai bine cu viata noastra de rahat si sa credem ca motivul pentru care suntem niste ratati si nu am realizat nimic e ca noi muncim pentru viata de apoi, nu pentru cea de aici.

| halogen001 a răspuns:

Indiferent de cat ar fi anul, nu e normal sa credem în ceva fără dovezi și mai mult cu dovezi contrare descrierii. Zeul nu a vorbit cu mine, nu și-a făcut simțită prezenta, deci tot ce pot face e sa cred în oameni, pentru ca zeul ia-l de unde nu-i ca e invizibil.
Mai ales acum în 2021 când omul e mai informat, credința în ceva dovedit a fi neadevărat e doar o dovada de naivitate, superficialitate, neștiință si iraționalitate.

| StrongHeart a răspuns:

Pentru ca si-a dat viata pentru noi si pentru ca e adevarul, calea si viata.
Daca cineva si-ar da viata pentru tine, nu ai vrea sa ii intorci favoarea?
Nu iti cere decat sa fii bun si sa iubesti tot ce te inconjoara.
O cerinta atat de simpla si totusi prea putini o respectam.
Sa il iubesti pe Dumnezeu din toata inima ta si pe semenii tai ca pe tine insuti. Daca faci chestia asta, implinesti toate poruncile.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Nu stiu, pentru ca omul inca are nevoi spirituale? Pentru ca traditiile sunt adanc inradacinate in om si transmise generatiilor viitoare? Pentru ca omul gaseste confort, siguranta in spiritualitate?

| TheStrategist a răspuns:

Nu te obligă nimeni să crezi.

| pacatosulBogdan a răspuns:

E treaba fiecaruia sa-si gaseasca argumente pentru a crede! Pentru cine nu vrea sa creada sau pentru cine doar provoaca, orice argument nu este suficient. Am fost ateu pana dupa varsta de 30 de ani si nu a stat nimeni sa-mi explice de ce sa cred; in momentul in care mi-am pus serios problema daca exista Dumnezeu, daca e vreun sens in aceasta existenta, am inceput sa caut, sa citesc spiritualitate, am inceput sa ma rog, fiindca intr-adevar, credinta e o relatie de har intre Dumnezeu si om. "Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!". Adica: "As vrea sa cred, insa nu pot: sunt om cu limite, sunt rau, sunt pacatos!". "Ajuta-ma Tu sa cred, caci celui smerit ii dai harul credintei, iar celui mandru, ii stai impotriva!".

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare