| UnuPentruAltu a întrebat:

De ce să speli picioarele unor oameni sănătoși, în toată firea, care pot și singuri să se îngrijească? De ce să dai ajutor cui nu-i trebuie?
Să te întrebuințezi în acest mod de mâinile tale este ca și cum ai da unor oameni sănătoși cadre pentru a merge, în timp ce alți oameni, care sunt bolnavi, se chinuie și ar avea trebuință de acele cadre.

9 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Această vorbă ce îți spune : Iubiți-vă unul pe altul?

| Iote a răspuns:

Concret, despre ce ajutor la spalatul picioarelor vorbesti?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Știi ce scrie în Biblie, nu?
„...* Luca 22:27; Fil 2:7; Fil 2:8;
5 Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins.
6 A venit deci la Simon Petru. Şi Petru I-a zis: „Doamne, Tu* să-mi speli mie picioarele?"
* Mat 3:14;
7 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar* vei pricepe după aceea."
* Ioan 13:12;
8 Petru I-a zis: „Niciodată nu-mi vei spăla picioarele!" Isus i-a răspuns: „Dacă* nu te spăl Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine."
* Ioan 3:5; 1 Cor 6:11; Efes 5:26; Tit 3:5; Evr 10:22;
9 „Doamne", I-a zis Simon Petru, „nu numai picioarele, dar şi mâinile, şi capul!"
10 Isus i-a zis: „Cine s-a scăldat n-are trebuinţă să-şi spele decât picioarele, ca să fie curat de tot, şi voi* sunteţi curaţi, dar nu toţi."
* Ioan 15:3;
11 Căci* ştia pe cel ce avea să-l vândă, de aceea a zis: „Nu sunteţi toţi curaţi."
* Ioan 6:64;
12 După ce le-a spălat picioarele, Şi-a luat hainele, S-a aşezat iarăşi la masă şi le-a zis: „Înţelegeţi voi ce v-am făcut Eu?
13 Voi* Mă numiţi Învăţătorul şi Domnul, şi bine ziceţi, căci sunt.
* Mat 23:8; Mat 23:10; Luca 6:46; 1 Cor 8:6; 1 Cor 12:3; Fil 2:11;
14 Deci*, dacă Eu, Domnul şi Învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, şi voi sunteţi** datori să vă spălaţi picioarele unii altora.
* Luca 22:27; ** Rom 12:10; Gal 6:1; Gal 6:2; 1 Pet 5:5;
15 Pentru că Eu v-am* dat o pildă, ca şi voi să faceţi cum am făcut Eu.
* Mat 11:29; Fil 2:5; 1 Pet 2:21; 1 Ioan 2:6;
16 Adevărat*, adevărat vă spun că robul nu este mai mare decât domnul său, nici apostolul, mai mare decât cel ce l-a trimis.
* Mat 10:24; Luca 6:40; Ioan 15:20;
17 Dacă* ştiţi aceste lucruri, ferice de voi dacă le faceţi."(Ioan 13:5-17

Acum înțelegi? A ne spăla unii altora picioarele e ca și cum ne-am sluji unii pe alții.Cine nu vrea să facă spălarea picioarelor, să n-o facă.Dar cine o face, e ferice de el. Acum să nu vă aud cu „asta e o prostie"că dacă nu vă place, nu comentați

| Florin9Florin9 a răspuns:

La ce situații te referi mai exact?

| Helper07 a răspuns:

Acei oameni erau balnavi de mandrie(daca te referi la spalarea picioarelor ucenicilor). Isus care era cel mai mare dintre ei, le-a slujit dand astfel un exemplu de umilinta prin care ei trebuiau sa inteleaga ca trebuie sa se lepede de eu-l lor caci in mandrie se intrupeaza pacatul.

| UnuPentruAltu explică (pentru Helper07):

Nu este vorba despre mândrie sau vreun alt sentiment. Gestul în sine este total absurd, este ca și cum l-ai căuta pe un om chel de păduchi în cap, deci deranjează fără să stârnească vreun sentiment sau vreo emoție.
A-i cere permisiunea omului înainte de a-i face un serviciu nu este totuna cu a-i face ceva, considerând că îi faci un serviciu, fără a-i cere permisiunea înainte. Înainte de a proceda la spălarea picioarelor normal ar fi să întrebi "Deranjez? Pot să vă spăl picioarele?", ori în Biblia nu scrie să se procedeze astfel.
Ce faci din iubire față de aproapele tău trebuie să faci cu consimțământul aproapelui tău, altfel nu este din iubire făcut.

| Helper07 a răspuns (pentru UnuPentruAltu):

Isus era un om (cat a fost pe pamant) simplu si sarac. Probabil umbla descult si chiar daca nu, tot se murdarea pe picioare. Asa ca oricum trebuiau sa se spele pe picioare mai ales de Paste. Faptul ca Hristos, invatatorul lor, s-a umilit si le-a spalat picioarele, nu din netrebuinta, a trebuit sa fie o invatatura pentru ei. Caci Hristos le-a zis:"Cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru". Isus n-a venit ca sa i se slujeasca(nu in stil omenesc ci prin credinta si ascultare) ci sa slujeasca.

| UnuPentruAltu explică:

Eu unul aș avea un gest reflex.

| Ionut99a a răspuns:

Nu prea inteleg la ce faci referire. In unele cazuri e vorba de religie si e doar un ritual religios (cum face Papa de exemplu).