Ca crestin sarbatoresti nasterea lui iisus numit mesia, nu vad sa scrie de brazi, mos craciun, in fapt nici nu s-a nascut iarna
Craciunul e o sarbatoare frumoasa care nu ar trebui sa aiba legatura cu spirit religios. Cica multi crestini spun ca sarbatorim nasterea Domnului nostru Isus Christos.Din cate m-am informat eu, din unele surse reiese ca Isus ar fi fost nascut undeva prin primavara (probabil martie sau aprilie) ci nicidecum iarna. Pentru ca imi amintesc din bilblie, filme, carti, etc. cand Maria insarcinata si Iosif au fugit si a nascut copilul in iesle au venit cei 3 magi, desi boii suflau caldura peste prunc sa faca caldura nu se zice nimic de zapada.
Pentru că a fost nevoie de o adaptare Europeană a sărbătorilor păgâne precum cele de la popoarele germanice Yule, sau saturnaliile romanilor sărbătorite pe data de 17 decembrie. De ce însă este data de 25? Pentru că, cum ziceam, oamenilor le este foarte ușor să-și piardă credința, dar nu și nostalgia. Cum ideea lui Iisus a apărut într-o stare conflictuală cu religia iudaică, pentru că cei din Levant nu-l recunoșteau ca Mesia, cel mai bun răspuns pe care l-a putut da religia creștină, religiei iudaice a fost un BOOM, Iisus se naște când aproape se sfârșește Hanuka. A fost o palmă dată ideii reconstrucției templului sfânt ce se încerca a fi distrus, pentru că după cum bine știm, Iisus a considerat acel templu un sacrilegiu, o apostazie, dar nu un loc sfânt.
Ești pasionat de istoria religiilor nordice, vestic europene?
Lumea care nu îl cunoaște pe Dumnezeu sărbătorește crăciunul, iar cei care îl iubesc pe Isus, sărbătoresc nașterea Sa! Este o mare discrepanță dintre moș crăciun și Cel care s-a născut să ne duca la mântuire! Citește Biblia, roagă -te ca Dumnezeu sa ți se descopere.
VLadAlexandru05 întreabă: