Buna să.ti fie inima, am gustat din,, struguri " mai rau imi faceau, era sa nu ma m.ai opresc din mancat
Ai avut case, masini, si bani si ai zis: "Neahh... Nu are rost, nu-mi place viata asta"?
Banii pot fi folositi in orice mod, inclusiv a-i ajuta pe cei care mor de foame.
Am vazut la altii care au dar tot nu sunt impliniti.Am inteles ca nu astea ne satisfac, ci trebuie sa fie mai mult decat atat
Isi mai aduc aminte ca au fost tineri si cat le venea greu sa fie neprihaniti si cumpatati. Primul lucru ce li se intampla oamenilor dupa ce au renuntat la placeri, fie din bunavointa, fie din dezgust, fie din pricina dietei, e sa le osandeasca la altii …; ne-ar placea ca un bun care nu mai exista pentru noi, sa nu mai existe nici pentru restul lumii; e o pornire de invidie (J. de La Bruyere)
Daca esti saracie care femeie sta cu tine daca nu esti frumos? doar parinti te iubesc cu adevarat in rest totul e o amagire, asta e cursul vieti supravetuire -reproducere atat
Pentru că o viață ai.
Și dacă nu o faci pe asta confortabila ai traito degeaba.
Că trebuie să fim realiști că cine așteaptă să moară pentru împlinire vesnica... povesti cu zmei.
Nu știu ce înseamnă pentru tine o viață confortabilă.Dar nici n-aș vrea sa fiu in locul tau.Pana la urma fiecare cum isi așterne așa doarme vb aia
O casa comfortabila, o masina buna, o vacanta, o mancare de calitate... tot ceea ce consideri tu fara valoarea.
Nu vrei sa fii in locul meu?
Traieste atunci in saracie mancand paine cu ceai asteptand odata ca un zeu imaginar sa te faca sa te simti implinit.
Pana atunci restul dintre noi traim in realitate
Traieste viata omule asa cum vrei, la final vei vedea ca nu sunt zmei
E atat de aberant sa iti traiesti toata viata cu frica unei povesti... dar fiecare cu cat il duce capul si cat poate.
In viziunea ta, da, ai dreptate
Viziunea mea e realitatea in care traim toti, doar ca unii se ascund dupa povesti.
Realitatea noi ne-o creăm.Eu îmi permit sa nu fiu in realitatea a tot ce se petrece azi. Spun NU manipulărilor
Lol.
Ce ironic.
Spui nu manipulărilor și totuși crezi in cea mai mare, veche și bine pusa la punct manipulare din istoria omenirii... religia.
Hahahahaha.
Îți dai seama că orice mai scrii de acum nu mai are nicio credibilitate.
Citeste Biblia si te vei convinge, Dumnezeu nu face parte din nicio religie
Nu, nu face parte.
Ai citit tu in biblie, practic baza manipularii maselor cu ajutorul religiei.
Hahahahahaha
Pace!
Biblia explicata pe scurt de un profesor universitar de Biblie: https://www.youtube.com/watch?v=5jx5EHXr6Hg
Eu cred in Dumnezeu si punct, poate sa fie un geniu universitar.Nu e nimeni și nimic mai presus de Sfântul Dumnezeu
Dap, plecand de la premiza ca Sfantul Dumnezeu a scris Biblia cu manuta lui. Ceea ce in realitate nu s-a intamplat.
Cauta-l si vei primi raspunsuri, pace
Nu asculta șoaptele Satanei ca Dumnezeu nu exista
Exista Dumnezeu, îți spun din proprie experiența
Mie-mi spui? Eu cred in Dumnezeu. Dar n-am ramas in stadiul de crestin ignar, fundamentalist si fanatic.
Ție îți spun, pentru ca asculti tot felul de prostii in loc sa cauți tu adevărul
Promisiuni mincinoase. Dupa cum ti-am spus eu cred in Dumnezeu, dar n-am ramas un ignar cu privire la problemele Bibliei.
Si nu cred ca alegerile noastre (liberul arbitru) au vreun efect asupra mantuirii sau damnarii. Google supralapsarianism. Cei damnati sunt damnati dinaintea crearii lumii, iar cei mantuiti sunt mantuiti dinaintea crearii lumii. Faptele personale sau credintele personale nu pot influenta cu nimic acest lucru. Mersul la biserica si rugaciunea nu au niciun efect cu privire la mantuire.
Bănuiala mea e că majoritatea studenților care vin în primul an de seminariu teologic nici nu știu la ce să se aștepte de la cursurile cu privire la Biblie... Fiecărui student i se cere să urmeze cursuri introductive și apoi avansate în studii biblice. Cei mai mulți studenți se așteaptă ca aceste cursuri să fie predate dintr-o perspectivă pioasă, arătându-le lor, ca viitori pastori, cum să aplice Biblia în viețile oamenilor în predicile lor săptămânale.
Astfel de studenți trebuie să se aștepte la o trezire foarte dură la realitate: seminariile protestante mainline din SUA sunt vestite pentru a nega convingerile dragi ale studenților cu privire la Biblie, chiar dacă aceste convingeri sunt o idee vagă și caldă că Biblia este un ghid minunat pentru credință și practică, care trebuie tratat cu respect și pietate. Aceste seminarii predau studii serioase și profunde de analiză a Bibliei. Ele nu flatează pietatea studenților, ci sunt predate de universitari care sunt la curent cu ceea ce cercetarea de limba germană și de limba engleză a scris despre Biblie în ultimii trei sute de ani.
Abordarea Bibliei din aproape toate seminariile mainline protestante (iar acum și din cele catolice) este ceea ce se numește metoda «critico-istorică». Ea este complet diferită de abordarea «devoțională» a Bibliei care se învață din biserici.
— Bart D. Ehrman, Jesus, Interrupted: Revealing the Hidden Contradictions in the Bible (And Why We Don't Know About Them)
Mancarea este necesara supravietuirii.
Fara mancare (si apa) am muri in scurt timp.
Asta nu inseamna ca trebuie sa consumam in restaurante de lux si preturi pe masura.
Banii.
"Banii sunt ochiul Dracului" - spune zicala, si nu degeaba.
Intr-o comunitate se poate trai si prin ajutorare reciproca, chiar fara bani. Troc-ul (schimbul de marfa) a fost prima modalitate de a obtine bunurile necesare, neavute. Fiecare producea ceva, iar plusul l-a schimbat cu plusul altora.
Deoarece schimbul de marfa a fost voluminos si greu de carat, s-a inventat banul, care reprezenta valoarea marfii /muncii.
Dupa aparitia banilor, unii au inceput sa cumuleze averi (banii nu s-au putrezit ca marfurile) si sa se mandreasca cu ele (si-au cumparat terenuri, si-au construit case tot mai mari si mai sofisticate, angajand forta de munca ieftina.
S-au pretins mai marii comunitatii, fiindca "ei au reusit mai mult decat altii" (valoric).
Aceasta tendinta a continuat si continua si in prezent.
Fericirea.
Este un sentiment de satisfactie, care poate fi creat de aproape orice reusita in viata (de la o mica cantitate de mancare sau apa pana la obtinerea unei averi uriase).
Fericirea apare atunci cand se obtine ceva mult dorit, dar este trecatoare - dupa un timp se transforma in obisnuinta, poate chiar si in plictiseala. Apar noi provocari, teluri de atins.
Lacomia nu inlocuieste fericirea!
La urma, totii murim la fel, nu ne ducem nimic cu noi pe taramurile vesnice.
Cu mâncare și bani supraviețuiești. Fără astea nu supraviețuiești, mori în câteva zile.
Dacă nu vrei să supraviețuiești, aia e, stai nemâncat până mori, dacă crezi că va fi mai bine.
De sunt oamenii superficiali?
Este chestie de educatie. Sunt tari civilizate unde exista o alta viziune a lucrurilor si viata are alta valoare sau mai bine spus este altfel valorificata.
Pana la urma fiecare face cum doreste in propria existenta, nimeni nu te oprește sa ti urmezi propriile valori sa fii fericit in sistemul tau de referință.
Fiecare este liber sa si consume timpul cum crede de cuviință. Timpul este cea mai importantă valoare si sa nu l pierdem gandindu ne despre ce face unul si celalalt, ca nu ia din timpul meu.
Toate cele bune si viata linistita in continuare,
Pentru ca nivelele de dopamina si serotonina nu mai pot fi satisfacute ca acum milioane de ani, omul modern a abuzat de aceste substante chimice si acum nu se mai produc pe cale naturala ci doar cu stimulente puternice, averi, telefoane, bijuterii, masini scumpe, vile, etc.
Acum milioane de ani omul preistoric gasea un copac plin de fructe si era in culmea fericirii, acum treburile sunt la poli opusi.
Buna lupică, nu e vorba de substanțe chimice.Asa spunem noi oamenii,aici e vorba despre lipsa de iubire,de faptul că, omul nu-și amintește cât de scurta e viața aici.Iar faptul ca, noi oamenii căutam să avem tot mai mult asta denota că ne lipsește ceva, cum am spus mai sus, este dragostea
Pai dupa ce vrei sa alergam? Ce crezi tu ca e de valoare? Daca nu iti convine, du-te tata in munti cu o pereche de schimburi pe tine si descurca-te acolo de unul singur. Acolo nu ai bani, nu ai mancare, nu ai case si nu ai masini. E raiul pe pamant acolo din perspectiva ta.
P.S. Ai grija la ursi, foamete, boli, si sanatatea mintala cand ajungi acolo.
Pentru ca atat ii limiteaza educatia. Dovada cele mai multe raspunsuri de aici.
Unul pomeneste de pesteri, dar nu stie ca mai exista biblioteci, galerii de arta, sali de concerte, prieteni, drumetii si multe alte placeri care hranesc mintea si sufletul.
Da, mancarea e necesara. Dar nu sa mananci ca porcul si sa mai si arunci 1/2 din farfurie dupa ce te-ai umplut.
Casa, e un adapost. Dar multi isi fac palate ce stau goale si consuma mult pentru intretinere.
Si... tot sa.
Ar fi simplu sa schimbi lumea apasand un buton. Pentru asta e nevoie de multa munca. Munca cu incultii si needucatii. Practic o lupta cu ei.
Roagă-te lui Dumnezeu pentru oamenii ăștia, că fără rugăciune compasiunea nu are rost.
Exact. In sfarsit cineva care înțelege. Majoritatea oamenilor se rezuma la viata asta de parca n ar mai urma nimic dupa moarte. De fapt viata de dupa moarte e adevarata viată, cea de pe pamant e neinsemnata
Cum au zis si ceilalti colegi, mancarea este o necesitate (cu alte cuvinte, fara ea...mori). Totodata, banii iti pot usura enorm viata (sincer, fara ei chiar nu ai cum sa traiesti, avand in vedere impozitele, datoriile, etc).
Pentru ca banii iti asigura o viata mai usoara si mai multe posibilitati. nu cred ca doar banii conteaza dar banii, vrem nu vrem, conteaza foarte mult. avem doar o viata si cel mai frumos e sa ai cat mai multe realizari in orice domeniu, mai ales profesional
Pentru că din asta trăim, doar că femeile aleargă mai la un ritm alert decât bărbații. Banii aduc fericirea în ziua de azi, nu că ai pe cineva lângă tine, asta este doar o vrăjeală.