| HitmanSA a întrebat:

De ce se considera crestinii(in general)superiori celor de alta religie.
Spunetii unui preot sau profesor de religie de Budism. Ce raspunde oare.
De ce se intampla asa? Oare e tot biserica ce schimba metaliatatea oamenilor?

16 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Printul Siddhartha Gautama,numit Buda,,Iluminatul s-a nascut in Nepal si a fost fiul unui conducator de osti. Dupa ce a luat cunostinta de necazul care este in lume,vazand-o intruchipata intr-un batran,intr-un bolnav,intr-un muribund, a hotarat sa se faca calugar pentru a descoperi prin asceza care este enigma si sensul acestei lumi.El si-a raspandit invatatura in toata India.El a fost un om, dar Isus Hristos este Fiu de Dumnezeu.Este parte din divinitate. Ceilalti intemeietori de religii zac intr-un mormant rece, dar Isus Hristos este viu si sta la dreapta lui Dumnezeu.Asta face diferenta.

| ShowTim3 a răspuns (pentru EmaS):

Explicami si mie intrebarea de mai demult.
Unde era Isus in Australia acum 2000-2100 de ani? si oameni care au trait acolo au murit si au ajuns in iad? A, sau erau cum sunt animalele fara suflet? Poate sau reincarnat? Explica asta, sau aia din Asia? Ajung toti in iad pentru ca se inchina la Bunda?

| HitmanSA explică (pentru EmaS):

Ema...eu am cerut niste pareri despre biserica si schimbarea mentalitatii iar tu imi explici despre Budha.Am ales budismul ca exemplu pentru ca mi-a venit primul in minte...dar daca spuneam de Hinduism sau Taoism ce faceai? Wikipedia la putere.
Chiar nu poti rezista fara sa folosesti cuvintele Dumnezoo si Isus intr-un comentariu?

| EmaS a răspuns (pentru HitmanSA):

In caz ca nu stii Isus este centrul, esenta crestinismului. Daca tu ai pus intrebarea, eu ti-am raspuns conform intrebarii.Reformuleaza intrebarea si eu reformulez raspunsul.OK?

| ahileintaiul a răspuns (pentru EmaS):

Cum adica e viu, e zombi?

| Angel0 a răspuns:

Fiecare isi lauda religia, nu numai crestinii.Chiar si ateii se lauda cu nimicul in care cred.
Exista si preoti care stiu destule despre buddhism.

| wales a răspuns:

Nu te-ai exprimat obiectiv. Fiecare crede despre el că-i cel mai cel, iar acest lucru e valabil în toate domeniile, nu minimaliza doar pe plan religios. Și ateii se cred cei mai deștepți, dar asta nu înseamnă că așa și e!

regis
| regis a răspuns:

Nu cred ca in general crestinii se considera superiori, chiar daca mai sunt si exceptii. Superiori se cred tocmai boii care nu inteleg despre ce este vorba, crestinismul indeamna la umilinta, nicidecum la superioritate.

| HitmanSA explică (pentru regis):

Ma refer la aceasta superioritate ce vine din mandria ca sunt crestini nu la altceva

regis
| regis a răspuns:

Aceasta superioritate ce vine din mandria ca sunt crestini?!? Ce z'seshi? As intelege mai degraba ce spune Patapievici cand are febra si derileaza decat ce vrei tu sa spui aici...

| sorinL1 a răspuns:

Crestinismul vrea sa detina monopolul. Sa vin cu niste exemple enumerate de o profa din facultate:

1. In America, in ciuda faptului ca sunt 3452342 de religii, pe bancnota de 1$ este scris motto-ul "In God we trust". Acest lucru este corect fata de budhisiti? Sau atei? Nu este noraml dar cu majoritatea sunt crestini acest lucru nu conteaza.

2. In tribunal, tot in SUA, cand depui marturie esti obligat sa juri pe Biblie? Dar eu daca nu cred in Dumnezeu, nu cred in Biblie, nu ateu... ce fac? Asta imi da dreptul sa mint?

3. Peste tot in lume se foloseste calendarul actual. Peste tot lume este anul 2011. Crestinii considera ca anul 0 este anul nasterii lui Iisus. Ei bine de oameni de alta religie sunt obligati sa foloseasca acest calendar? Pentru evrei de exemplu, este anul 5772 deoarece ei nu cred in Iisus si Biblie.

| Narcis2007 a răspuns:

Religia e o prostie...

| 0anaLovesHIPHOP a răspuns:

De fapt, eu vorbesc cu profesorul de religie, de toate. De la Rai, pana la Iad, de la Crestinism la AntiChrist. Ne-a explicat tot ce tine de orice religie, desi majoritatea (cu o exceptie) suntem crestini ortodoxi. E un om foarte deschis si poti trata cu el orice fel de subiect, deci personal nu pot spune ca toti preotii/profesorii de religie vorbesc doar de crestinism.

| HitmanSA explică (pentru 0anaLovesHIPHOP):

Nu am spus ca toti fac asa.Eu am un unchi preot si nu se poate discuta cu el iar, cu profesorul de religie nici atar.
Tu spre deosebire de mine ai un mare noroc daca poti discuta liber cu el.
Oricum nu m-am referit numai la profesori sau preoti, ci si la restul oamenilor.Se considera superiori tie daca ai alta religie(probabil din neinformare)
Multumesc pentru parerile voastre.

| dIeZzU a răspuns:

O sa zica. eeh. ei cu religia lor, noi cu a noastra happy Da. biserica schimba mentalitatea oamenilor, mai pe scurt ii strica!

| alecssandraaa a răspuns:

Pai treaba e simpla pentru romanii crestini daca esti diferit pentru ei rezulta ca esti ciudat.iar ciudatii sunt inferiori. Asta e p
arerea

Întrebări recente