Din cauza lipsei de educatie a preotilor si a enoriasilor, cum poti linge o lingurita dupa altii, sti ce au facut ei inainte de asta cu gura?
Nu este prima data; posibil sa fi un adventist care se neaga.
Nu este vorba de genul linguritei cu care primesti Impartasanie ci de faptul ca odata atingandu-se de Sf. Impartasania aceasta lingurita nu mai poate fi aruncata pursi simplu la gunoi. Actul respectiv presupune o grija pe masura importantei lui.
Problema este ca Iisus nu avea lingurita de argint; daca ar fi detinut una, se impartasea cu ea. Avea o lingura de lemn, o scotea de la brau cand se servea ciorba; doar nu voiai sa se impartaseasca cu linguroiul.
Cand soldatii romani i-au dat jos haina lui Iisus nu a cazut nici o lingura de lemn.
Mai, inteleg o gluma, dar nu si bataia de joc; nu mergea la masa, sa isi ia lingura la el. DACA ar fi cazut o lingura, crezi ca avea nevoie vreun evanghelist sa mentioneze asta? Doar ei relatau foarte putin, doar ce aveau nevoie; relatau din auzite, la aproape un secol dupa evenimente.
Iisus a fost luat pe nepregatite si nu spune ca a aruncat lingura de la brau. Inventia asta cu lingura iti apartine "Avea o lingura de lemn, o scotea de la brau cand se servea ciorba." Eu doar am dezvoltat inventia ta.
De fapt la cina Iisus nu a folosit nici o lingurita sau lingura din lemn cu care sa bea vin ucenicii. Acestia au baut dintr-un pahar si nu au sorbit dintr-o lingura/ita din lemn.
Da, este perfect adevarat. Deci conchizi ca biserica corecta e cea in care se bea din pahar, nu cea in care se ia cu lingurita. OK. 1. Ucenicii beau toti din acelasi pahar, nu din paharute mici de plastic, asa ca riscul de contagiune era cam acelasi, ca si cand ar fi folosit aceeasi lingurita. 2. Nu ti se pare cam putin, sa stabilim corectitudinea unei biserici pe baza diferentei intre pahar si lingurita?
Unii se leaga. Am scris in intrebare.
Adevarul este ca intrebarea mi s-a parut neclara, acum inteleg; de ce dau unii atata importanta modului in care se ia inmpartasania intrebi. Nu se da, de fapt, importanta mare astazi, mai degraba ce este impartasania conteaza in disputele contemporane, desi candva conta foarte mult cum se ia, admit asta. Parerea mea nu prea conteaza; eu totusi cred ca impartasania, cina domnului, comuniunea, de la varianta transubstantierii si pana la statutul de simplu simbol, constituie canibalism ritualic. Odata ce painea respectiva e trupul cuiva, mancarea ei constituie act de canibalism in speranta unui beneficiu spiritual.
Ramane la statutul de simboluri ale sangelui si trupului lui Iisus pentru ca valoarea jertfei lui Iisus nu implica neaparat impartasirea. Doar cei 144000 au dreptul la impartasanie pentru ca acestia vor invia cu Iisus in cer. Majoritatea dintre ei au inviat deja. Si cei care vor invia pe Pamant dupa Armaghedon vor beneficia de valoarea jertfei lui Iisus fara sa fie nevoie sa se impartaseasca. E nevoie de a crede si intelege valoarea jertfei si nu neaparat impartasanie si doar cei care cred in aceasta pot spera la viata vesnica.
Si poti tu sa crezi ca Isus ii accepta exact pe liderii vostri? Deja au trecut cu mult de 144000 cei ce accepra ai painea, si paharul.
Nu inseamna ca daca se impartaseste este si dintre cei 144000.
Stii ca nu e lasat, decat prima data, cand nu are ce sa ii faca. Daca e persoana cu idei neclare, la marginea gruparii voastre, il lasa in pace, dar daca un membru vechi cu activitate si elder, bagat in lucrarea de predicare se impartaseste si e acceptat de voi, e considerat de gruparea voastra din numarul celor 144000, desi acesta e depasit de mult, si cu foarte mult.
Pentru ca acei preoti nu se abtin din a face bani nici cand lumea moare pe capete din cauza adunarilor de acel fel.
RAY întreabă: