Buna
Pentru ca trebuie sa traiasca toata lumea, iar noi platim serviciile preotilor.
O seara buna
Este foarte adevarat, sunt taxe impuse de fiecare mitropolie imparte.
Cel putin la noi preotul nu iti impune cat sa dai la inmormantare/pomana/botez etc.iar unde bugetul nu prea este, nu baga mana in buzunar si nici nu cere.
Platim taxe pentru mormintele celor dragi si pentru pomenirea lor.
O zi buna
Conform Bibliei, fiecare ar trebui sa ofere donatii de bunavoie, nu sa se perceapa taxe. 2Corinteni9:7
Fiind o organizatie care are si cheltuieli de tot felul cred ca este normal sa li se ceara o taxa celor ce au din ce platii si au nevoie de servicii. Problema este ca banii adunati nu sunt chieltuiti in mod corect.
Contribuția anuală nu e obligatorie. În schimb, există și (mici/mari) servicii care se fac doar în schimbul unor sume de bani. Pentru că nimic nu e gratis în lumea asta. Într-adevăr și preoții au un salariu bun, însă omul s-a obișnuit să le ofere și surplusuri. E vina noastră.
Nu se percep. Este o contributie anuala, dar o plateste cam cine vrea.Ce platesti la cununie o data in viata, sau la botez nu iti darama bugetul.
NU o plateste cine vrea, pana la urma esti nevoit sa platesti.Cand a murit bunica, parintii au trebuit sa plateasca acea contributie pe cativa ani.La fel cand a murit mama.A trebuit sa fac dovada plati la zi.Alfel nu ingroapa, intelegi?
Eu cred ca un fel impozit din care preotii cumpara cel necesare in biserica.
Cica ar trebui ca din taxe sa platim preotii. Dar, motivul din spatele acestui lucru [platirea taxelor] este de fapt, faptul ca biserica nu este adevarata casa a lui Dumnezeu. Dumnezeu salasluieste in fiecare dintre noi, nu intr.o cladire cu popi pedofili si moaste cu bale.
Pentru ca biserica si crestinismul din ziua de zi sunt ca orice alta afacere. sunt facute doar ca sa ne ia si aia din bani. in locurile unde se afla acum o biserica se putea face o scoala sau un spita, ceva ce ne-ar putea vindeca cu adevarat, nu prin spovedit si alte rahaturi. doar uita-te la cata avere detine arhiepiscopul romaniei si sa nu mai vorbim de vatican si papa francisc. religia din secolul xxx nu mai e ca cea de acum 2000 ani. pur si simplu.
DeProfundis99 întreabă: