In Biblie arata ca doliul il purtam oricum in inima, nu prin haine sau alte lucruri, care tin de traditii nu de Biblie.
Doliul este una, cele 40 de zile este altceva.Acele 40 de zile se refera la timpul in care dupa inviere se inalta spiritul la cer, restul sunt perioade (conform traditiei) de comemorare a celor trecuti la Dumnezeu.
OK,traditi spune ca 40 de zile trebuie sa tii doliu, altfel risti sa fii barfit(nu ca ar conta) apoi daca eu vreau sa tin doliu 4 ani care-i problema? paai nu e bine ca ii intuneci drumurile.Traditiile nu se pupa.Am intrebat-o pe bunica-mea si mi-a zis:"c-asa se spune".Pai pana mea de ce se spune asa, ca nu se leaga una de alta.Numai aberatii de obiceiuri, eu nu-s de acord nici cu pomenile, mai ales ca acum platesti niste taxe de te ustura pielea.
Deci scapa de barfe si procedeaza cum crezi, asta conteaza.
Este o superstitie ce se bazeaza pe un adevar, acum s-a mai pastrat doar tradititia. In spirtualitate se considera caci corpul energetic ramane activ inca 40 de zile de la deces. El nu paraseste mormantul si vine si iti bantuie cum cred unii, doar ramane acolo in jurul mormantului pana se consuma.
As vrea sa ma lamuriti mai mult cu chestia asta care se bate cap in cap. Porti 40 de zile si apoi daca vrei sa porti doliu doi trei ani, cica nu e bine pentru mort.
manuelaaa întreabă: