anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se preface dumnezeu ca nu exista cand oamenii au nevoie de interventia lui? De ce nu ii ajuta pe cei buni dar continua sa-i ajute pe pacatosi?

18 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Greu sa te prefaci cand nu existi...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiindcă el face ce vrea el, nu ce vrei tu.

| Celcestietot a răspuns:

Unde omul poate duce, nu se cere intervenția. Unde scrie că îi ajută pe cei care își duc viața în păcat? Nicăieri în Biblie.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns:

Nu se preface, chiar nu exista, deci nu poate ajuta pe nimeni, nici pe cei buni, nici pe cei rai. Cei rai se ajuta singuri happy

| Irinel15123532 a răspuns:

De unde stii pe cine si cand ajuta? Ai fost tu la volan cu un om care a scapat dintr-un accident auto din care cei mai multi ar iesi morti?
Ai fost langa cel ce s-a vindecat de o boala incurabila?
Daca nu se dau la televiziune, la emisiuni fantastice din ziua de azi precum ''capatos'' nu inseamna ca nu exista, nu este intelept sa vorbim despre ce nu cunoastem, cand vom avea toate detaliile, atunci putem vorbi, exista rau in lumea asta este adevarat, dar exista si bine, traim intr-o lume pacatoasa si denaturata, omul se lupta contra omului in fiecare zi, la un mod mult mai subtil, nu ca acum 1000 de ani cu furci si topoare.

Matei 25:13 ''Vegheaţi dar, căci nu știţi ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.''

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca:
1. Dacă ar interveni nu am mai fi liberi să facem ce ne "taie capul". Deci, ar fi raiul pe pământ.Chiar cuvântul "se preface" (A trece dintr-un loc în altul/a se schimba) ne indică ceva, prin faptul ca El nu poate exista decât în afara timpului si nu depinde de prezentul pe care îl trăim, caci zice: Pentru Dumnezeu o zi e ca o mie de ani și viceversa. El este începutul și sfârșitul(Alfa si Omega), deci e în afara prezentului, sau mai bine zis, este concentrat pe trecut si viitor.
2. N-au nevoie de intervenția lui, ei(oamenii) aleg, tot ei suferă.
3. Nimeni nu e bun. Până si Isus "mila divină" nu a zis că e bun. Cine zice că e bun e mândru și mândria nu e bună.
4. Daca prin "ajutat" te referi la lux, e moft, dar dacă te referi că nu ai ce mânca, nu ai unde dormi, atunci sunt 3 variante:
a) Oamenii bogati încercati prin oamenii saraci.(să le fie o mărturie)
b) Ai mâniat pe Dumnezeu.(prin păcate)
c) Ai fost încercat un timp de Dumnezeu ca
să îți "cerceteze inima și rărunchii" și să vadă ce faci în situații de genul chiar prin vers. "Fereşte-te să faci rău, căci suferinţa te îndeamnă​ la rău. "

Să recapitulăm. a)te prăpădește pe tine pe exterior ca să îl salveze pe altul pe interior.
b)Cazi din "grația lui Dumnezeu" o perioadă sau pănă la sfârșitul vieții din cauza ta.
c) ex. IOV

P.S. Mai pune întrebări și despre religia hindusa, sunt curios de fel.

| anonim_4396 explică (pentru OctavianDanielMaria):

Liberi pe Terra, rob sau sclav cum vrei să-i spui în locuința mortilor, și mai departe îți meriți soarta.

| anonim_4396 explică (pentru OctavianDanielMaria):

După râs vine și plâns. Căci văd ca te amuzi de orice mai puțin de tine.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Cine esti si ce iti trebuie?

Urata mentalitate aveti toti cei care sunteti obsedati de raspandit povestea cu "dz cel bun". si ba nu ma descrie deloc. Hai serios, luxul e viata alteia ca eu n-aveam habar de ce ma acuzau pe mine ca as vrea bani? Ca s-a gandit ala ca as vrea eu bani, de asta e moftul meu sau cum vine asta? Iti dai seama ca este mentalitatea oamenilor aici?
Vreau sa te bat tare in cap si pe tine si pe prietenul tau, sunteti k mare, va bagati in seama aiurea. Nici macar nu stiu ce sunt banii, imi doream oameni sa ma inteleg dar nu stiu, oamenii ma ameninta cu dz ma mint in fata si ma ameninta cu dz? Asta sunteti voi cu religia voastra? Asta e mentalitatea voastra?
Nu am ce sa va zic, ma enervati cu gandirea voastra PARALELA.
Ce lux am vrut eu explica si mie, aveam o curte a bunicilor mei, s-a injumatit si baiatu a adus fata in pareta aceea a curtii, dar zi-mi si mie, de ce nu mi-a dat dz mie baiat pentru mine? De ce trebuie sa fiu hartuita eu de strainul asta pe strada si sa fie cu alte fete sa se bage asa peste mine? Vai el e bogat ca si fetele lui, si eu sunt ce? Ce rteaba am eu cu banii lor sau cu ei? Eu nu stiam unde sa-mi caut baiat pentru mine, plangeam la dz sa-i ia de pe mine ca nu ma lasau noptile sa dorm. Dar de ce ma tot tensionati cu prostiile alea cu bombardmanetele astea? De ce nue xplicati ce trebuie? Negi adevarul ma ataci? Ma cunosti macar nu esti dz care m-a vazut?
DAR BA AUZI
hai ca incep iarasi si aici pe site asta si special pentru tine
de ce a facut dz femei goale sa aiba baietii ce f8te si eu sa plang singura asteptand sa fie cu alta in calea mea? de ce trebuie sa fie cu ea peste mine sa ma bata sa rada de mine de ce trebuie sa plang eu in casa asta in saracia asta?
adica eu nu trebuia sa mananc sa ma imbrac sa dorm ca un om?
de ce a facut dz regula ca baietii sa le aiba si eu sa fiu ghinionista?
vai ce am facut?
sa iti spun? se leaga de mine pe strada de cand aveam 12 ani, cine-s astia si ce treaba ar trebui sa am cu ei eu?
vai ce am vrut am vrut sa fiu o mama de 20 de ani, si nu stiam de unde sa-mi iau baiat nu imi permiteams a respir sa dorm sa mananc sa beau destula apa ca un om normal, am un tata care se imbata si ma atinge la pz urla ca e tata si trebuie sa faca asta, ma ameninta cu dz.
dar auzi dz asta de ce n-a facut relatie sa am si eu o relatie normala de ce a facut asemenea vagabonzi sa ma supere pe mine cu aventurile lor?
cum vine faptul ca el a vazut una buna si ma acuza ca ii gresesc eu lui ma blocheaza sa fie cu ea, cum ii gresesc eu lui? ca apare aia asta e greseala mea ca eu eram izolata in relatie cu unu la distanta, care era liber sa fie intre alte fete? asta e lege de existenta a facut dz viata asa pentru noi? e rgeseala mea ca i-am fost supusa ca nu dormeam asteptand?
TE INTREB SI PE TINE CHIAR ACUM
de ce trebuie sa fiu eu in starea asta sa ma bateti in cap cu dz asta sa-mi faceti raul asta? de ce nu trebuia sa am o viata normala umana sa vad sa aud sa stiu sa simt, de ce trebuie sa fiu luata la misto de badarani?
cum sufera un strain de neatentia mea? si cand ii dau atentie eu nu il merit pe el?
apropo de crestini
de ce bagau topoarele in pereti de pe temple sa distruga statuile din pereti?
sanskrita e cosmosul parca dar de ce nu e sanskrita cosmosul si e hristos dz? pentru ca ei sta linistiti acasa, si voi raspanditi povestea lu hristos in bataie de joc. bravo iar m-ai enervat cu astea. toata viata mni s-a urlat dz, baieti reali au alteel si trebuie sa le aiba peste mine sa se leeg si de mine? si se btimente informatie eu nu am voie ca eu trebuie sa vsiez dz cand ei isi bat joc de mine? vai dar de ce sunt baietii astia cei rasfatati de dz de ce au ei bani si fete si eu nu aveam voie sa stiu baiat real in viata mea? ca eram o plangacioasa stateam in camera mea goala fara nimic, singura si ma rugam la dz zi de zi asta eram eu, la dz care era ocupat sa le faca vietile altora? ca ea merita sa traaisca in bani iar eu care nu stiu ce-s bani eu primesc acuzatii si pedepse? va bateti joc oare? dar cat mai va bateti joc cu farsa asta?
de unde a aparut mos craciun cine este odin? si ce-i cu animale fripte pe gratare alea nu-s sacrifici? sa-l public raspunsu sa parasesc site hmm? sa te blochez sa nu mai vad ce ai de zis, ar fi mai bine pentru sanatatea mea? cea mai grava boala o faceti, spaima teroarea care o bagati in mintile oamenilor, oamenii sunt victime ale oamenilor, si ceea ce ai facut tu acolo in raspuns, ai pus cutitu pe rana. Ce chestie ca ce inseamna "rau" cand cel care face greselile si raneste este cel care ameninta cu dz?
Nici nu vazusem, si nu am citit tot. iar iau pauza de citit, felicitari. Am mai scris pe undeva, pare ca doar am repetat ce am mai scris deja pe altundeva.
ceva ca "va dati seama ca este o schimbare de idei femela versus mascul in toata chestia asta?" dar hey de ce este cosmosul mascul creeator si femela trebuie chinuita? zis de mentalitatea golanului.

Vai ce idee mi-a venit si nu dau edit sa apara nou. Iti dai seama ce lux am vrut eu in viata? Am vrut un baiat real sa ma simt bine cu el, am ajuns la varsta asta tot in relatie psihologica cu dz "cel bun" iti dai seama ce lux am vrut in viata mea? SA am un baiat real sa il cunsoc, sa stiu sa ma simt bine cu el sa rad cu el sa ma distrez cu el, asta e un lux e un pacat sa vreau asa ceva? Iti bati joc de mine? A fost singuru lucru in toata viata mea in capu meu, de cand am realizat ca am o varsta cam "mare" am ajuns sa urlu cu dz cine cum se comporta cu mine. Vai tii dai seama greseala mea? Eram o copila la pubertate cu chefuri si n-aveam voie sa simt asa ceva? Ca sa explice dz tau de ce trebuia sa ma simt in halu ala sa fiu o ghemuita in banca si acasa de rusine sa ma inchid in sinele meu in asemenea hal sa ma izolez? Era pacat sa simt asa ceva, sa vreau asa ceva? Pai e pacat sa vreau eu ca altele pot sa aiba, eu nu mai am 18 ci un deceniu peste 18! Eu nu am voie luxu de a ma simti bine sa-mi placa baiatu sa ma simt bine cu el, ca sunt ce? O sclava pentru masculi m-a facut dz sa fiu folositoare pentru cine nu poate sa cumpere pe alea, trebuie sa fiu bataie de joc n-am voie sa plang sa ma simt rau, dar el trebuie sa abereze pe iubirea lui la mine si e pacatul meu?
Hai religii urlati cu dz vostru ca am un chef sa va aud scandalurile haideti ca am chef sa va vad fanaticism si terorism asupra mea haideti!

Cum vine ma asta ca eu sunt usuratica, prostuata eu vreau luxu? Am plans de la pubertate sunt aproape 20 de ani eu nu am avut, nu am cunoscut in viata baieti eu trebuia sa am ascund ca ma credea lumea asa ceva cand ma uitam la ei ca de avut nu puteam acvea e un lux care nu-l pot avea eu nu pot avea relatie ca eu sunt usuratica care nici macar nu am voie sa cunosc baieti? Eu n-am voie sa stau intre baieti ca sunt acuzata de asa ceva de golani care ma ameninta cu dz? Ca ei au fetele si ma ameninta cu dz ca ma dau la ei cand apar? Cum vine ma asta? Relatia e un lux care eu nu-l pot avea in viata cum vine asta eu nu pot avea nici un baiat trebuie sa plang pacatele mele ca ce? Cum vine asta sa ma acuze pe mine de asa ceva cand eu imi doream o relatie cu unu al meu langa mine pentru mine? Mie nu mi-a dat dz un baiat, mie mi-a dat lumea sa-mi urle sa ma acuze sa ma ameninte cu dz? Dz ma vede pe mine ce singura sunt si ce fufe sunt unele? Ce luxc am vrut as fi sstat cu oricine m-ar fi bagat in seama si toti fugeau de "usuratica" se comportau urat. Era un lux sa vreau relatie in viata mea eu n-aveam voie? Am plans toata viata de comportamentul celor care ii stiam asta faceam, asemenea persoane am cunoscut sa-mi faca asa in viata, mi-a dat dz asa ceva merit eu care e pacatul meu? Ca n-am cu ce sa ma imbrac ce manca nu pot sta la scoala ca se comporta baietii cu ale lor asa vine baiatu la mine la scoala sa ma terorizerze a lui din clasa mea si e pacatul meu ca am vrut eu ce lux? Ca ei sunt bogfatasi trebuie sa se aiba sa ma terorizeze eu n-am voie trebuie sa-i suport sa ma simt cum in asemenea situatie in care eu acasa ma rog de dz sa imi dea un baiat pentru mine dar eu trebuie sa il astept pe ala sa se distreze asa cu ele peste mine? E pacatul meu? Eu sunt ce anume ca femela e dreptu la baiat sa fttot ce are chef si femela trebuie sa-i faca pe plac? A, eu trebuia sa muncesc sa am haine si machiaje sa arat bine ca ma astepta baiatul ftnd altele care aveau? Eu pentru el trebuia sa muncesc la mine insami pentru a aeia care ma teroriza care ma lovea si tot ce-mi facea pe la scoala? Ca e dreptul lui de mascul e obligatia mea de femela voiam lux eu nu aveam voei sa stiu cum s simte omu cand face sx? Dar tu cum te simti fara stii cum e senzatia cand ai chef si nu se poate cand esti inconjurat de oameni care rad de tine si te acuza de prostii neadevarate si te mai ameninta si cu dz? Ii vedea dz pe ei comportamentul lor nu putea dz sa-i ia din calea mea sa-mi dea baiat pentru mine? E dreptu lor e obligatia mea?

Bravo m-ai enervat iar stresul asta, viata umana nu meritati cu asemenea gandire nu mai stiu unde ai mai lasat si altele! CA esti cine si de ce? Te bagi in seama sa arunci pe un necunoscut cu gandirea ta care sta linistit isi vede de treaba si se intreaba "CE?" nici nu stiu ce ganditi ce va permiteti drepturi, sa-mi explice dz ce e el si ce e baiatul asta de se tot baga ma spioenaza vine dupa mine si imi face repuattie aruncand asa cu k pe mine, sa explice dz. Asta e dz? Unu care se baga in treburile mele sa vorbeasca gandurile sale despre mine si toata lumea crede despre mine gandeste cum aude de la el? Si eu viata mea paralela in inchisoare a mentalitatii voastre, ca eu trebuie sa ma izolez pedepsita ca aveti mentalitatea oribila si acuzati, eu trebuie sa tac sa ma ascund in rusinea ca ganditi voi gresit despre mine? Ca am facut ce iar si iar? Ca esti calare la poarta pe mine unde merg ca vi dupa mine sa ma ataci sa dai cu bul asa pe mine si lumea gandeste despre mine crede ca zici tu? Dar cine esti si de ce trebuie sa ma batjocoresti atata pe mine? De ce fug de cine fug de ce nu am viata umana de ce sunt in inchisoare pedepsita ca gandeste lumea lucruri urate despre mine?
De ce trebuie sa te legi sa vorbesti airuea sa tremur sa plang din cauza ta? Ca esti cine si de ce trebuie sa imi vorbesti mie asa? De ce gandesti asa urat despre mine?
Ce lux eu? Ei au luxu ei vor luxu ei traiesc lux si nu accepta saracia de mine, ma strigau "saracie" cum eu vreau lux? Ca eram in clasa aia sa se comporte asa cu mine si dz a facut ce? Mi-a dat mie 5 cand stiam de 10 asta a facut dz? Sunt drepturile voastre de gandirea oribila care o aveti sa distrugeti unu care nu gandeste ca voi? E libertatea voastra cand ala se ascunde n-are aparare? Si dz cel bun nu itnervine, e buna mentalitatea ta comportamentu tau asupra unuia care sta cuminte in banca lui si tu ai chef sa te k pe el?

| leo59 a răspuns:

Pe mine și alte mii de persoane ne ajută! Nu spun că-s bun sau rău. Nimeni nu e bun, ne străduim să fim buni. Și-apoi, Dumnezeu dă, dar nu bagă în traistă. Trebuie să lucrăm și noi, că suntem împreună lucrâtori cu El ( I Corinteni 3, 16),