anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se spunea că în anul 2000 va veni sfârșitul lumii? Aveam doar 5 ani jumate atunci., tin minte că de Revelion îmi era frica tare.Acum nu îmi mai e, parca aș vrea să vina sfârșitul lumii sa vad și eu așa eveniment important dar se lasă mult așteptat sfârșitul lumii sau Apocalipsa astalaughing

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sfarsitul lumii, vine la timpul fixat de Dumnezeu, si nu este cum susțin unii ca pămîntul va fi distrus, pamintul este bun el va ramîne, ceea ce va fi distrus sunt doar oamenii rai si violenti care nu vor sa î si schimbe atitudinea si care continuă sa faca rău. Multi au zis ca in 2000 vine sfirsitul dar nici un om nu poate prezice cu exactitate acest lucru, noi oamenii nu sunte m ca Dumnezeu sa vedem viitorul, numai Dumnezeu poate prezice cu exactitate ceea ce va fi in viitor, asa ca sfîrsitul acestui sistem rau de lucruri pe care Biblia il numeste lumea lui Satan este aproape, tu esti fată sau baiat? Ai biblie? Citeste in Biblie din cartea Apocalipsa ca ceea ce se spune acolo este exact perioada in care ne aflăm, ce varsta ai?

| halogen001 a răspuns:

Daca vine, s-ar putea sa dureze putin si sa nu vezi nimic sau s-ar putea sa dureze mai mult si sa fie dureros laughing

| 1ianuarie a răspuns:

Din superstiție. Ar putea părea surprinzător, însă chiar în această eră a tehnologiei şi a ştiinţei, superstiţiile câştigă teren. De fapt, această tendinţă este mai evidentă astăzi decât acum 25 de ani". În anii ’70 ai secolului trecut, 22% dintre oameni credeau că stelele căzătoare le influenţează considerabil viaţa. În prezent, 40% au această convingere. Astăzi, numai un adult din trei respinge superstiţiile sub toate aspectele lor. Un alt studiu efectuat în rândul a 1 000 de studenţi de la o universitate germană a arătat că o treime dintre aceştia cred că talismanele agăţate în maşini sau la breloc le aduc noroc...

| ioan31o a răspuns:

Salutare!
Teama de anul 2000 vine din mai multe motive, printre care as enumera:
* legătura puternica a oamenilor cu superstițiile (oculte sau religioase) si numere ce par a avea o semnificație mai mare decât in realitate
* teama oamenilor de necunoscut si incapacitatea de a observa banalitatea noțiunilor arbitrar stabilite de oameni, cum ar fi numărătoarea anilor
* mai pragmatic, in sectorul IT a existat o îngrijorare ca sistemele informatice nu vor fi pregătite sa înțeleagă anul 2000 (multe programe mai vechi foloseau doar ultimele doua cifre pentru a denota un an: 1995 era 95, 1920 era 20; in aceasta logica anul 2000 ar fi fost notat ca 00, ce putea ușor fi confundat cu 1900 si ar fi dat lucrurile peste cap)