"De unde pana unde, se considera ziua iudaica a israelitilor Sabat, Sambata? "
De la facere a lumii si de la Legea lui Dumnezeu cele 10 Porunci. Ce legatura are asta cu calendarele Georgian si Iulian? Anul evreesc religios are 360 de zile cu o corectie la sapte ani si nu are legatura cu cele doua calendare pagane la care faci referire. dar asta nu insemna ca nu stim sa facem o sincronizare intre cele trei calendare.
Păi dacă era vorba de altă sărbătoare, atunci Dumnezeu le-ar fi cerut să păzească ziua de odihnă sfințită de la început.
Dar a spus,, Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu" (Evrei 4:8-9).
Zice clar, altă sărbătoare și nu ce-a de ziua de sâmbătă.
A spus,, Altă Sărbătoare sărbătoare de odihnă"
Dacă e cum spui tu că și ei țineau greșit sărbătoarea de odihnă, Dumnezeu ar fi cerut să se întoarcă înapoi la ziua sfințită de El
Dar a spus că,, Drept aceea sa lăsat o altă sărbătoare de odihnă poporului, lui Dumnezeu.
Aici eu vreau să încheiem discuția fiindcă tot Domnul ne cere să nu ne judecăm in privința asta.
Chiar daca tu vrei să ții sâmbătă, nu îți va fi piedică pentru mântuire la fel și celor ce țin Duminica.
Pace
Hai ca devi obositor facand comentarii fara sa ciresti Biblia.
Evrei 4, 8. Cãci, dacã le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupã aceea de o altã zi.
9. RAMANE dar o odihnã ca cea de SABAT pentru poporul lui Dumnezeu.
Dar este evidentca nu sti ce scrie in Iosua privind ODIHNA, sa descurcam itele ca tot bati apa in piua.
Iosua 1, 13. "Aduceti-vã aminte ce v-a poruncit Moise, robul Domnului, când a zis: "Domnul, Dumnezeul vostru, v-a dat odihnã, si v-a dat tara aceasta.
15. pânã ce Domnul va da odihnã fratilor vostri ca si vouã, si pânã ce vor fi si ei în stãpânirea tãrii pe care le-o dã Domnul, Dumnezeul vostru. Apoi sã vã întoarceti sã stãpâniti tara care este mosia voastrã, si pe care v-a dat-o Moise, robul Domnului, dincoace de Iordan, spre rãsãritul soarelui."
11. A doua zi de Paste au mâncat din grâul tãrii, azimi si boabe prãjite; chiar în ziua aceea au mâncat.
12. Mana a încetat a doua zi de Paste, când au mâncat din grâul tãrii. Copiii lui Israel n-au mai avut manã, ci au mâncat din roadele tãrii Canaanului în anul acela.
Este vorba de4 faptul ca Dumnezeu a SCUTIT poporul de RAZBOAIE, asta este odihna lui Iosua si daca studiezi cartea lui Iosua ai sa vbezi ca sunt multe locuri unde se refera la ACEASTA ODIHNA, nicdecum nu este vorba de SABAT, cititi mai baieti ca nu am timp de exegeze cu uni care se cred studiosi dar ei vorbesc doar din ce aud la Biserica. Deci DACA citesti versetul noua (9) din EDvrei citim: " RAMANE dar o odihnã ca cea de SABAT pentru poporul lui Dumnezeu." deci SABATUL RAMANE nu il schimbam cu duminica si nu mai folositi versete fara sa cititi si unde trimite referinta acestuia (Iosua).
Frate. dacă ai citit cartea lui Iosua știi că prin rugăciunile lui Dumnezeu a făcut ca o zi să stea în loc.
O zi din săptămână a durat cât două zile.
Prin cele două rugăciuni a le lui Iosua.
Și asta înseamnă că sa repetat o zi.
E clar că s-a dereglat cursul timpului.
Chi ar nu ati inteles? NU este imporrtanta datarea sigura, ci localizarea. Adica daca esti pe o insula pustie si nu ai notiunea calendarului incepi sa numeri zilele iar A SAPTEA zi ESTE Sabatul. Deci daca calendarul s-a deplasat in timp este importanta ziua DECLARATA, ziua a saptea si nu sincronizarea calendarului. De aceia ce spui tu NU are nici o importanta. Asta din cauza ca saptamana NU ARE nici o legatura cu (virgula) calendarul astronomic, mai precis astazi in Romania este miercuri iar in USA este marti deci este importanta DECLARATIA si nu sincronizarea.
Eu când am zis că principiul este să ti ziua a șaptea, ai spus că e neapărat sâmbătă
Absolut, sambata dar sambata in Romania este in acelasi timp vineri in America. Deci cat timp este declarata ziua ca fiind sambata aceasta este ziua a saptea. Ziua a saptea ESTE TODEAUNA sambata.
Păi dacă eu numerotez de luni până Duminică..nu tot în a 7-a zi țin ziua de odihnă?
E clar că timpul săptămânii să dereglat și așa se înțelege și de de in noul testament nu se mai dă o importanță deosebită acestei zile.
Dacă o zi a durat două zile, s-ar putea ca 7-a zi să devină Duminică, sau orice altă zi, deci nu mai știu nici Evreii.
Și asta explică multe versete din Noul Testament.
Nicidecum, nu numeroteaza fiecare cum vrea ci dupa cum a lasat Dumnezeu. Chiar nu ai inteles nimic, cand s-a schimbat calendarul din Iulian in Grgorian s-au schimbat UMEROTATIA zilelor in calendar DAR ordinea zilelor in saptamana a ramas aceiasi dealungul istoriei. asta explica ce greu inteleg unii ce scrie in VT dar si in NT. Ordinea zilelor in saptamana a fost aceiasi: prima zi, a doua zi, a treia zi, a patra zi, a cincea zi, a seasa zi, Sabatul (in somana sambata) aa saptea zi.
Eu am înțeles asta frate, dar o zi a stat în loc, deci cursul săptămânii e un altul.
Nu poți trece cu vederea asta.
Sa schimbat numerotarea zilelor.
Și apoi a 7-a zi putea fi oricare din zilele săptămânii fiindcă nu știm ziua care a durat 48 de ore.
Nu m-ai rămâne valabilă autenticitatea numerotării zilelor.
"Eu am înțeles asta frate, dar o zi a stat în loc, deci cursul săptămânii e un altul."
Nicidecum, totul a fost luat in calcul, ti-am mai spus, a fost o saptamana cu o zi prelungita, nu are importanta numarul orelor din acea zi, repet saptamana NU are corespondent cosmic, orar, ci doar a insiruiri acestora.
"A stat o zi îl loc, cum spui că e aceeași?"
De unde sti cat a stat, cum a fost masurat timpul la acea data? Iti spun eu, dupa umbra soarelui iar ziua era de la APUSUL soarelui si pana la noul apus, deci DOAR o zi, ca a fost mai lunga este alta treaba fara importanta in cronologia zilelor (pamantu a facut doar o rotatie).
De două ori a stat ..in urma a doua rugăciuni.
Totuși luna e formată din săptămâni, săptămânile din zile, zilele din ore, orele din secunde, secundele de milisecunde.
Dacă o zi a durat cât două, totul a fost schimbat, mai ales că pe vremea aceea timpul era măsurat cu ajutorul luminătorilor cerești
Tot nu ai inteles se vede ca NU este nici o metoda de calcul a zilelor saptamanii prin datare cosmica. Complicata este chestia asta, saptamana ca, cronologie este doar un dar lasat de Dumnezeu, nu o poti evalua prin calcule astronomice. Poate gasesti tu o metoda in afara de memoria umana.
anonim_4396 întreabă: