| mentholinks a întrebat:

De ce se zbat atatia oameni pentru putere? Nu stiu ei ca sunt ca o furnica inainte Dumnezeului Atotputernic si vor fi facuti de ras?

10 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Toate vietuitoarele traiesc, colecteaza resurse, se inmultesc si mor. Asa e programul de vietuitoare, program rezultat prin selectie naturala si vietuitoarele sunt ca niste robotei care executa programul de vietuitoare.

| oglindasultanului a răspuns:

rolling on the floor I-am zis parca si lui Ray, zeita shakti inseamna "putere". Visati voi la dzeu acolo, va blocheaza evolutia psihologica.

| Seba2013 a răspuns:

Pentru ca totul este impletit. Avem nevoie de miscare naturala nu cea violenta ca nu putem sta in repaus. Exista gol, cauze formale, eficiente si finale iar asta insemna ca domina iubirea. Bine la altii doar mecanica si conditionamentul instrumental.
Un copil cand se naste este dependent(cea pozitiva nu negativa) de dragoste, atentie, maternitate, paternitate, ca daca nu, nu se dezvolta. Cand creste mai mare acestea se transforma in natura calda si cultura istorica.
Sunt unii oameni simplisti care cred ca omul este independent. Insa nu stie ca fara recompense sau intarire va muri sau va trai singur pana slabeste si se schilozeste.
Deci suntem oameni sociali, avem nevoie de o cultura pozitiva substantiala care sa ne intareasca si sa ne produca raspunsuri pozitive.
Treaba este ca ei ori o simplifica, ori o relativizeaza, ori o transforma in raspunsuri negative sau intariri negative nesubstantiale.
Sunt multe de vorbit pe tema aceata, pentru ca vad ca trebuie sa ma bat cu 7 scoli ca sa se contureze sau sa ia forma adevarul. Daca vrei sa fii copil orfan care fuge de tatal lui treaba ta. Eu il pun in valoare pe tatal meu si mi-l recunosc. Eu nu am alextimie ci imi recunosc necesitatea sau setea de adevar, dreptate, curatie, religie, intelepciune sau cultura sanatoasa. Sunt persoane car vor relatii fara Drept, Religie sau Institutii(acestea erau una), insa acei oameni te pot trada pentru ca vor sa evite responsabilitatea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu?

Time is money and money is power.

| mentholinks explică (pentru anonim_4396):

Gresit. Timpul e ceea ce traiesti nu ceea ce ai.

| chuckmanson a răspuns:

"We are the priests of power. God is power!"
-1984 George Orwell
Setea de putere este derivata din dorința noastră înnăscut de siguranță și supraviețuire și din multe mecanisme psihologice complexe dar în același timp și din faptul noi oamenii am fost pentru majoritatea istoriei noastre complet lipsiți de putere în fața naturii. Setea de putere este cel mai mare blestem al omenirii și în opinia mea motivul principal pentru care exista raul pe lume. Zeii nu sunt nimic altceva decât o fantezie suprema de putere. Zeul abrahamic si concepția lui ca fiind o ființă omnipotenta și omniscient reprezinta personificarea dorinței de putere.

| acerr a răspuns:

Pentru ca sunt niste psihopati, un om care nu este capabil intr, o anumita functie nu are ce cauta acolo.

| TheStrategist a răspuns:

Ce e rău în a avea putere?

| chuckmanson a răspuns (pentru TheStrategist):

Ierarhiile sunt radacina tuturor relelor.