| EmaS a întrebat:

De ce sfanta traditie este in contradictie cu Cuvantul lui Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Pentru ca traditia se bazeaz pe ideile oamenilor, in schimb cuvantul lui Dumnezeu este inspirat de catre El.Materi15:3

43 răspunsuri:
| fllu07 a răspuns:

Deoarece nu provine de la Iehova. Fiul sau Isus, ia criticat dur pe cei ce inlocuiau Cuvantul lui Dumnezeu, cu traditia.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Sfanta Traditie nu a fost si nici nu este in contradictie cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Cele doua sunt sursele de cunoastere a lui Dumnezeu.

Incultii o resping.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru fllu07):

Unde s-a aflat Noul Testament timp de 50 de ani pana sa fie pus pe hartie, mai tarziu formand Biblia?
S-a aflat in mintea si in graiul Apostolilor? Deci a facut parte din Sfanta Traditie.

Nu confunda traditile pagane cu Traditia!

| milan9 a răspuns:

- Dacă în Noul Testament vedem că apostolii îi LAUDĂ pe cei care respectă "tradiţiile", rezultă de aici faptul că Biserica şi-a alcătuit încă de la început anumite forme prin care s-a continuat activitatea de sfintire, de transmitere a harului de la cler spre credincioşi, diferite forme de rugăciune...

Iată doar câteva citate biblice despre Predanie (sensul actual al "Sf. Tradiţii"):
1). -II Tesaloniceni 2, 15:,, Deci, dar, fratilor, staţi neclintiţi şi tineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvint, fie prin epistola noastra." (şi alte învăţături, suplimentare faţă de cele trimise prin epistolă, prin scrisoare)
2). -Ioan 20, 30: "Deci si alte multe minuni a facut Iisus inaintea ucenicilor Sai, care nu sunt scrise in cartea aceasta." ( Sf. Traditie, Predanie)
3). -I Corinteni 11, 2:,, Fraţilor vă laud că în toate va aduceţi aminte de mine şi ţineţi predaniile aşa cum vi le-am dat"
4). -Faptele Apostolilor 2, 42,, Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni."
5). -II Petru 3, 2:,, Ca să vă aduceţi aminte de cuvintele cele mai înainte grăite de sfinţii prooroci şi de porunca Domnului şi Mântuitorului dată prin apostolii voştri."
6). -Filipeni 4, 9:,, Cele ce aţi învăţat si ati primit si ati auzit şi ati văzut la mine, acestea să le faceţi, şi Dumnezeul păcii va fi cu voi."
7). -II Tesaloniceni 3, 6:,, Fraţilor, va poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără de rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi."
8). -II Timotei 1, 13:,, Ţine dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credinţă şi cu iubirea ce este în Hristos Iisus."
9). -Ioan 21, 25:,, Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus şi care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin."
10). -II Timotei 2, 2:,, Şi cele ce ai auzit de la mine, cu mulţi martori de faţă, acestea le încredinţează la oameni credincioşi, care vor fi destoinici să înveţe şi pe alţii."etc...

| milan9 a răspuns:

Fiecare grupare, fiecare cult de pe lumea asta poartă în spate o tradiţie, poartă tradiţii...

| fllu07 a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Pe ce iti bazezi concluzia asta?
nu exista traditie buna si traditie falsa. traditia este falsa. Isus a spus: "Cuvantul tau este adevarul" Ioan 17:17.
Isus nu a amintit nimic de traditie, sa o respectam...

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru fllu07):

DEX:
Tradiție apostolică = învățătură primită de apostoli direct de la Iisus Hristos. ◊ Tradiție bisericească = învățătură dată de apostoli primilor episcopi, iar aceștia celor de după ei până astăzi, care se află cuprinsă în definițiile sinoadelor ecumenice în frunte cu Simbolul credinței, în scrierile sfinților părinți și în cărțile de slujbă ale Bisericii. [Var.: tradițiúne s. f.] – Din fr. tradition.

Trebuie sa fii nou in Romania, nu?

| EmaS explică (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Noi care ne-am pocait ne-am intors la practica si invatatura biserici primare de care s-a indepartat bisericii traditionale si am lepadat ori ce invatatura si practica care ne afecta mantuirea si nu isi avea originea in SCRIPTURA si in practica biserici APOSTOLICE precum botezul pruncilor facut fara de credinta si marturisirea personala, invatatura despre necredinta (nesiguranta) mantuirii, am renuntat la INVOCAREA si IMPLORAREA sufletele celor MORTI prin rugaciune (impachetata de diavolul sub numele de rugaciunea la sfinti), inchinarea si rugaciunea la imagini, icoane, statui, cruci, etc inchinarea si rugaciunea la CADAVRE, credinta ca crucea ca obiect si semnul crucii are putere sa alunge diavolul si alte beneficii (facerea semnului crucii), preotia o categorie superioara fata de ceilalti credinciosi, introducerea cuvantului de preot in locul presbiterilor, rugaciunea pentru sufletele mortilor, mantuirea doar in cultul orthodox. cea mai mare erezie, tolerarea pacatului la nivelul cel mai inalt in biserica. manastiri,(pline bisericile de preoti curvari, si manastirile de homosexuali), recasatoria celor care isi lasa nevasta pentru-ca a gasit alta, impodobirea preotilor, episcopilor, patriarhilor. si cele mai scumpe scule de aur ca paganii, parastasele, pravila, acatistele, masa de pomana, pentru sufletul mortului. Si multe alte invataturi care multe din ele isi au originea in religiile pagane si altele au aparut ulterior in crestinism fiind inovatii ale diavolului sa distruga adevarata credinta si in final pierderea mantuirii …. O asfel de credinta impodobita cu toate aceste inovatii si invataturi false ne scripturale nu are impact asupra omului si putere pentru ai schimba viata, pentru ca este o credinta moarta din care noi POCAITII … EVANGHELICII am iesit si stim ca nu ne-a ajutat cu nimic la sfintirea vietii si apropierii de Dumnezeu. Iar acum intorsi la CREDINTA simpla lasata de Hristos in SCRIPTURA are putere si impact asupra vietilor noastre iubind tot mai mult pe Dumnezeu si pe aproapele nostru si schimbandu, ne viata in fiecare zi dupa voia lui Dumnezeu.
Dumnezeu sa te ajute si pe tine sa te lasi de toate aceste invataturi care nu te vor mantuii si mai degraba te vor indeparta de adevaratul Dumnezeu care a creat cerul si pamantul. si intoarce-te la adevarata invatatura si practica care se gaseste in SCRIPTURA care este cuvantul lui Dumnezeu dupa care va judeca Dumnezeu oamenii.
Cine il iubeste pe Hristos va renunta la toate aceste rataciri si inovatii si va ramane la invatatura lui Hristos.
Cititi scriptura si scrierile primelor 2 secole si veti vedea ca tot ce am spus este ADEVARAT.
Bunul Dumnezeu sa te ajute sa intelegi acest adevar.

| costis a răspuns (pentru EmaS):

Care din protestanti si neoprotestanti sunt pocaitii evanghelici? Mormonii intra? Metodistii cumva? Baptistii? Adventistii? Luteranii? Sunt putin confuz.

| EmaS explică (pentru costis):

Pocaiti sunt acei oameni care recunosc ca au pacatuit inaintea lui Dumnezeu se caiesc de pacatele lor si parasesc pacatul. Ei primesc iertarea Domnului Isus care a platit pretul la Golgota si traiesc o viata in conformitate cu voia lui Dumnezeu.

| mODIN a răspuns:

De exemplu?

| costis a răspuns (pentru EmaS):

A, inseamna ca si ortodocsii se pot pocai. M-ai linistit. Chiar prin Proloage si prin sfintii parinti se pune mult accentul pe pocainta.

| EmaS explică (pentru costis):

Pocainta inseamna transformare dintr-un pacatos intr-un copil de Dumnezeu. Nu apartenenta face acest lucru ci Duhul Sfant.

| Esperança a răspuns:

Tradiţie înseamnă obicei,datină, iar Domnul spune:"„Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele"
"Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre."
Cu alte cuvinte,nu putem spune că gândurile noastre,obiceiurile,tradiţiile sunt în conformitate cu Voia Domnului!
De aici reiese clar că orice obicei, tradiţie nu corespunde cu Voia Domnului!
Isus însă, atunci când ne-a învăţat să ne rugăm, întotdeauna ne-a îndemnat să spunem "Facă-se Voia Ta"
Oare poate spune un om plin de obiceiuri şi tradiţii "Facă-se voia Ta" dacă s-ar auzi din Cer glasul Celui ce spune "Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Domnul"
şi dacă nu vă veţi pocăi şi nu vă veţi îndepărta de obiceiurile şi tradiţiile voastre, vă voi pedepsi?

| Mădă0611 a răspuns:

laughing am crezut ca esti troll, acum am observat cine esti.

Pentru ca la inceput crestinii erau persecutati si aveau nevoie de tot felul de simboluri pentru a se recunoaste intre ei, sectele au aparut mai tarziu, stii vorba aia? "dupa razboi multi viteji se arata", poate ca fara inceputurile sfintei traditii, nu ar mai fi existat crestinism, deci nici vreo secta crestina. Inceputul conteaza, restul e afacere.

| EmaS explică (pentru Mădă0611):

Tocmai ca noi pocaitii pastram credinta curata asa cum a lasat-o Domnul Isus Sfintilor Apostoli. traditia a fost adaugata de oameni care aveau diferite interese personale sau de manipulare.

| HDeNiSaR a răspuns:

Pentru ca fiecare a interpretat cum i-a venit mai bine... a gasit scuze pentru fiecare doctrina falsa...
Marcu 7:6-13

| milan9 a răspuns:

Nu numai Biserica, dar chiar si fiecare cult de pe lumea asta poartă în spate o tradiţie, poartă tradiţii...

Ca un exemplu, în urma reformei protestante au rezultat pentru început atunci mai multe traditii (cu adevarat omenesti, fara legatura cu divinul):
traditia protestanta lutherana;
traditia protestanta reformata, calvina;
traditia protestanta anabaptista;
traditia protestanta anglicana;

Când Scriptura se pronunţă "critic" cu privire la "obiceiuri" (pentru că nu întotdeauna se pronunţă critic) se referă la obiceiurile greşite, fie ale evreilor (unele din obiceiuri), fie ale păgânilor, dar NU la cele ale crestinilor.

| milan9 a răspuns:

Deci in concluzie, conteaza DE UNDE vin acele traditii: de la Martin Luther si acolitii lui, Calvin si Zwingli (eretici ai sec XVI)?
Sau daca acele traditii sunt lucruri neschimbate de-a lungul timpului, lucruri lasate chiar de EPISCOPII PRIMELOR SECOLE CREŞTINE!

Ceea ce in Biserica este numita Traditie nu este altceva decat un corp compact de invataturi patristice NESCHIMBATE. Atât de "neschimbate" încât atunci când în istoria Bisericii s-a schimbat un singur cuvânt, doar unul singur (filioque) din Sf. Traditie, a aparut prima schismă si prima grupare dizidentă, separată de Biserică: Catolicismul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Sa nu uitam ca, daca nu era traditia, noi aveam mai aveam acum si cateva scrieri gnostice de bunelaughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru EmaS):

Tocmai iti ziceam ca daca nu ar fi fost traditia, probabil crestinismul nu exista, deci nici pocaiti crestini, mai tarziu au aparut interesele personale sau de manipulare. Crestinii erau persecutati de teisti (frati de-ai vostri, la fel de de treaba), asa ca se ascundeau, inventau semne, simboluri, totul ca sa isi poata pastra credinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru costis):

Mormoni nu, insa ceilalti intra.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Traditia,dat continuitate crestinismului, pentru Dumnezeu, sau crestini evului mediu au fost toti mincinosi pana la Luther. Gandeste-te atent inainte sa vorbesti.

| costis a răspuns (pentru anonim_4396):

Ei zic ca intra si ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu neaparat in contradictie.si nu e inutila.este pentru oameni greoi de cap care nu pricep cum e cu cuvantul si fac dupa randuiala bisericii dupa sfanta trtaditie fiindca ei asa au apucat.iar biserica ortodoxa are o foarte buna randuiala si spune sigur in ce si cum sa crezi, nu la plesneala si cum ii vine fiecaruia.iar in biblie este scris; trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni.asta nu inseamna ca traditia bisericii este rea.trebuie doar sa facem cum ne-a invatat mantuitorul; faceti toate aceste, adica cele scrise in lege, si pe celelalte nu le lasati nefacute, daca nu sant rele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru costis):

Mormonii zic multe, insa acestia si martori sunt cei mai "excentrici", cred ca mai sunt si altele insa nu le stiu

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Daca va ganditi, cat adevar este in traditie, cine a sfintit-o,

| EmaS explică (pentru PorumbRodica1965):

Traditia a fost adaugata de oameni. Ei au pus traditia pe picior de egalitate cu Sfanta Scriptura ei au conditionat mantuirea de implinirea traditiei ceea ce este gresit.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS explică (pentru U2lrish):

"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire" (2 Timotei 3:16)

Întrebări similare