Care societate omule? iti propun sa spui cuiva ca nu crezi in dumnezeu sa vezi cate complimente iti iei, satanist,imoral, hot,criminal,pot scrie aici tot vocabularul limbi romane in sens negativ,iar studile afirma asta, in fapt cea mai urata categorie de oameni sunt atei,deci afirmatia ta este mincinoasa, faza cu stiinta vs credinta,stiinta nu are legatura cu credinta nici invers, ceea ce cred savanti e treaba lor,poate crede si in zana maseluta dar sa fie in loborator si sa practice stiinta,dar in loborator se foloseste de metoda stiintifica nu de credintele lui, vad ca multi nu stiu ce inseamna dovada, argumentele nu sunt dovezi, argumentele filozofice nu reprezinta stiinta, multi habar nu au ce inseamna filozofia, repet filozofia nu este o stiinta, argumentele pentru un creator sunt filozofice, stiintific nu exista nici o dovada ca exista dumnezeu
Milan9 uiti ceva dumnezeu lui einstein este unul panteist, de ce nu scrii si asta,dumneezul lui einstein este natura atat,fara miracole, minuni, nasteri din virgina, invieri, viata de apoi, serpi vorbitori, persoane care au stat in burta unei balene si putem continua tot
Este, bineînţeles, o minciună, ceea ce aţi citit despre convingerile mele religioase, o minciună repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal şi n-am negat niciodată aceasta, ci am exprimat-o clar. Dacă există în mine ceva care poate fi numit religios, atunci este admiraţia neţărmurită pentru structura acestei lumi, pe atât pe cât ştiinţa noastră o poate evidenţia.
Dacă admitem că o ființă infinită a controlat destinele persoanelor și popoarelor, istoria devine o farsă cât se poate de crudă și sângeroasă. Eră dupa eră, cei puternici i-au călcat în picioare pe cei slabi; cei vicleni și lipsiți de inimă i-au făcut sclavi pe cei simpli și inocenți, și nicăieri în toate analele omenirii, niciun zeu nu i-a ajutat pe cei oprimați. - Robert G. Ingersoll
Tu insuti ai formulat tendentios intrebarea. Nu este relevant sa te plangi de nestiinta si ignoranta celor care nu stiu sa aprecieze rolul credintei... Statuezi o problema fara ca ea sa existe si sa predomine in societate. Ai foarte mare grija la modul in care formulezi topicuri de discutie aici pe TPU. In loc sa faci un serviciu principiilor tale ajungi sa faci un deserviciu.
Referitor la temerea expusa, ei bine, TOTI marii oameni de stiinta au crezut in Dumnezeu. Iata, daca ne-am referi doar la unul dintre ei:
"Dumnezeu este un adevar universal." - Albert Einstein
"Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul." - Albert Einstein
"Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim." - Albert Einstein
"Atunci cand solutia este simpla, Dumnezeu iti raspunde." - Albert Einstein
"Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii." - Albert Einstein
"Dumnezeu este subtil, dar nu rau intentionat." - Albert Einstein
Relevant este faptul ca in majoritatea tarilor (este si cazul Taiwanului) procentul celor credinciosi este dublu in randul oamenilor de stiinta si a celor cu studii superioare decat in cazul mediei generale a poporului, a prostimii, daca pot spune asa fara sa deranjez pe cineva. Asta ce inseamna? Credinta in Dumnezeu este asociata cu cunoasterea stiintifica si nu cu ignoranta...
Bun pe dracu raspunsul astuia, spala-te pe maini cu raspunsul lui. Acesti oameni care nu cred in Dumnezeu sunt adevaratii inapoiati care nu vor sa accepte realitatea. Ei se dau dupa stiinta, nu stiu cum sa se mai invarta sa ii salveze cu niste raspunsuri irelevante. Exista sute de mii de dovezi ca Dumnezeu exista, nu ti le voi spune ca ai si tu tastatura sa cauti pe Google.
Dar raspunsul lui sugera ca Dumnezeu exista, iar majoritatea personalitatiilor din domeniul stiintei cred in existenta lui Dumnezeu.
Putea fi ceva subliminal, ceva ce practica multi.
Sigur ca sunt deranjat de faptul ca pui semnul egal intre un popor si prostime. un crestin trebuia sa cunoasca urmatorul verset :
"Matei 5:22 Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: „Prostule!" va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule!" va cădea sub pedeapsa focului gheenei."
Poate o sa spui ca aceia nu sunt fratii tai - ok., atunci citeste urmatorul verset :
"Cine esti tu, ca sa judeci pe sluga altuia? Pentru stapanul sau sta sau cade. Dar va sta, caci Domnul are putere ca sa-l faca sa stea. "(Rom.14:4)
Deoarece înainte lumea se ruga la zei chiar și pentru vindecare, mai nou există medicina și eu zic că trebuie să trecem de etapa asta religioasă in care slavim un spirit care nici macar nu a fost văzut vreodată, cine crede în Dumnezeu nu trebuie sa își expună asta in mod ostentativ, să creadă în liniște.
Pentru acelasi motiv pentru care USR crede despre PSD ca este ciuma rosie. PSD este si el un partid, dar are o doctrina diferita de USR si de aceea nu este suportat (desi cei din USR pretind ca au un nivel ridicat de cultura, deci stiu ca in democratie omul trebuie respectat chiar daca are o parere diferita de a ta )
Asta se intampla si cu cei din societate care au ca mod de a trai economia de piata, si care nu inteleg o alta abordare a modului de a trai motiv pentru care ii considera pe cei care nu sunt ca ei inapoiati.
Imi cer scuze pentru exprimarea mea de doi lei. Ce voiam sa subliniez nu este faptul ca existenta lui Dumnezeu ar putea fi demonstrata intr-un fel sau altul. Existenta lui nu poate fi demonstrata (sau cel putin nu prin mijloace omenesti), iar d.p.d.v. logic ceva nedemonstrat nu poate fi negat, ceea ce lasa loc de decizie personala, daca vrei sa crezi sau nu. Voiam doar sa subliniez contradictia dintre cei care sustin ideea cum ca "daca crezi in Dumnezeu esti un incuiat care nu are nici o legatura cu stiinta" si numerosii savanti, unii chiar laureati ai premiului Nobel in Biochimie si medicina care considera ca Dumnezeu exista si ca stiinta si credinta merg mana in mana.
Vorbesc de Dumnezeul universal, vazut ca si creator al universului. Nu vorbeam de Dumnezeu din perspectiva vreunei religii sau confesiuni specifice.
De ce societatea ii priveste pe cei care cred in Dumnezeu ca pe niste inapoiati, in ciuda faptului ca multe personalitati din domeniul stiintei cred/credeau in Dumnezeu?
vezi ca trebuie sa dovedesti ceea ce ai afirmat, ai afirmat ceva acolo, cand realitatea e total opus, eu unu am dovedit asta
https://www.scientia.ro/......iinta.html
60% dintre români exprimă acordul cu afirmaţia conform căreia „Ne bazăm viaţa prea mult pe ştiinţă şi nu destul pe credinţă"; aproximativ 4 din 5 români cred că „Există miracole, fenomene ce nu pot fi explicate de ştiinţă", iar 2 din 3 români cred că biserica nu greşeşte niciodată în ceea ce spune.
Trei sferturi dintre români spun că ştiinţa le schimbă viaţa prea repede, iar 59% consideră că ne bazăm prea mult pe ştiinţă şi prea puţin pe credinţa religioasă.
Dumea99 întreabă: