| DorDeL a întrebat:

De ce Stefan cel Mare a fost canonizat cand el a ucis atatia oameni si in decalog spune "sa nu ucizi"?

33 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| scumpik99 a răspuns (pentru Serenade):

Buna.De fapt am citit Biblia, cred ca tu o stii mai bine.Problema este ca tu nu stii ce vrea sa spuna si o iei doar la suprafata. Dumnezeu ne-a interzis sa ne luptam intre noi prin porunca :Sa nu ucizi.Dar aceasta porunca are mai multe intelesuri, nu doar la suprafata.Se refera si sa nu iti distrugi corpul, si sa incerci sa-l aperi in fata dusmanului. Legitima aparare are 2 declansari:prima)te aperi si iti aperi corpul care ti la daruit Dumnezeu
a doua)ii provoci rau celuilalt.Prima este cu vointa, a doua nu.
Dar asta nu inseamna ca daca cineva are chef de bataie tu ii raspunzi.Nu,te departezi sau mai greu incerci sa il linistesti. Sau daca cineva iti face vreun rau, tu nu te razbuni! Asta vrea sa zica Dumnezeu sa nu te aperi impotriva asupritorilor.
Totusi daca esti atacat, fara sa faci nimic pentru a-i da motiv de bataie, esti decent si linistit, normal ca trebuie sa te aperi. Dumnezeu iti porunceste sa iti aperi corpul.
Isus a venit pe pamant pentru a se da ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, de aceea nu s-a aparat.
Uite iti spun un argument din Biblie:28 Toţi cei din sinagogă, când au auzit aceste lucruri, s-au umplut de mânie.
29 Şi s-au sculat, L-au scos afară din cetate şi L-au dus până în sprânceana muntelui pe care era zidită cetatea lor, ca să-L arunce jos în prăpastie.
30 Dar Isus a trecut prin mijlocul lor şi a plecat de acolo.Luca 4.
In opinia ta Isus trebuia sa se lase sa fie aruncat, nu? Deci Isus s-a aparat, a plecat din mijlocul lor, croindu-si drum.Deci Dumnezeu ne porunceste sa ne aparam corpul astfel incat sa ne aparam si pe noi dar si sa nu ne razbunam nici pe celalat care vrea sa ne faca rau, pe cat este posibil.
Deci nu mai lua versetele doar care iti convin tie, daca ma gandesc mai bine sunt mai multe verste care demonstreaza ca trebuie sa pretuim ceea ce ne-a dat Dumnezeu.Biblia este profunda si nu trebuie sa ne luam dupa ce ne convine mai mult,trebuie sa judecam,sa ne lasam inspirati,nu dupa aparente.
Nu mi-am creat un Dumnezeu dupa propria mea minte,are si suport biblic, in plus am studiat la religie si gandeste-te la Dumnezeu, ca ceea ce a creat mai frumos a fost omul, ca trebuie sa pretuim ceea ce primim.
Deci trebuie sa respectam pe cat este posibil voia Domnului, incercand sa ne fie bine si noua(care suntem darul lui Dumnezeu) dar si aproapelui care ne sunt frati in aceluiasi Parinte Ceresc.