anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce stricăciunea sufletului nu vine o dată cu primul sau al doilea păcat, ci după perseverarea în păcate?

Răspuns Câştigător
| CostinAlamariu a răspuns:

Pentru că la primul sau al doilea păcat omul nu îl respinge pe Dumnezeu în mod absolut. Primele păcate sunt facute din ignoranță, inexperienta, slabiciune sufleteasca, etc.

Staruirea in pacate este o stare continua de respingere a lui Dumnezeu care la un moment dat se absolutizeaza

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Stricăciunea sufletului?
Este un termen inventat de primitori de donații bisericești.
Stricăciunea sufletului poate fi ceva complet legal. care nu afectează și nu face rău nimanui.
Dexemplu eu sunt 99.99% convins că Dumnezeu nu există. Dar și 0.001% că-i un incompetent care nu-i pasă de cei 8 miliarde de credincioși care cred el.
Asta inseamnă că am un suflet stricat? Mulți vor spune că Da.
Mai ales credincioși. Insă ce cred și spun eu,,, este legal și protejat de constituție

| CostinAlamariu a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Ce legatura are sula cu prefectura? Nu vorbeam de legislatie aici. Suferi de lipsă de atenție?

Poate că da, sufăr de lipsă de atenție,
Iar legătura intre sulă și prefectură este o comparație intre PĂCAT ȘI LEGALITATE.
Biserica folosește termeni urăți cum ar fi stricăciunea sufletului pentru a murdări multe dintre activitățile legale a plătitorilor de TVA si impozite,
Stricăciunea sufletului?
Cuvăntul stricat inseamnă ceva defect, deteriorat. decompus sau alterat.
Un suflet care răsuflă, nu poate fi stricat.

Cine a zis ceva de legalitate? Esti schizofrenic? Unde în răspunsul meu ai citit tu ceva care are catusi de putin legătură cu legalitatea?

Vorbește frumos. Creștinule

Te-am întrebat dacă ești schizofrenic și aștept un raspuns.

Nu răspund troll.ilor.

Cum adica nu raspunzi trollilor? Mi-ai raspuns de vreo 4 ori pana acum.

Lol. Ti-am răspuns, dar nu ti-am hrănit răutatea, te aștepți la o luptă de cuvinte pe care n-ai s-o primești. Dacă ești un bărbat adevărat. Aranjam o întâlnire în persoană și discutăm cât vrei tu.

Care rautate?

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Unde ai citit asta?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deși nu cred în conceptul tradițional al "păcatului", asta se datorează faptului că persistența în păcate poate duce la obișnuință și dependență, ceea ce face ca păcatele să fie mai dificil de evitat și de depășit.