| StrongHeart a întrebat:

De ce sunt obsedat de mandrie desi urasc ca sunt mandru? NU vreau sa ma joace nimeni in picioare pentru ca mi s-a mai intamplat si ma scarbesc oamenii.
Cum pot sa fac sa nu ma mai enervez pe lucruri neimportante si oameni de 2 lei?

Răspuns Câştigător
| CostinAlamariu a răspuns:

Oamenii nu te joaca in picioare fiindca nu ai mandrie ci fiindca nu ai înțelepciune. Mandria e cel mai mare pacat. Scapa de ea si dobandeste întelepciune si cu ajutorul intelepciunii o sa vezi ca nu te joaca nimeni

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

E normal,e foarte bine sa nu te lasi manipulat de alti, esti mai empatic iar lumea e rea,nu spun eu mereu,IADUL SUNT CEILANTI, ei sunt cancerul pentru tine, eu ma bucur cand vad o pisica, in rest mi scarba de oameni dar avem nevoie sa ne folosim de ei sau ce vrei sa ne mutam in pestera? tu, bogdan si mossoti

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Sa consideri ca ei nu au nico vina ca sunt asa ^_^

| anonimg a răspuns:

Noi nu trebuie să privim la oameni, deoarece ei nu sunt dumnezei.
Trăim în mijlocul oamenilor, facem schimb de experiență și altele; dar ei nu sunt dumnezei ca să ținem cont de opinia lor distructivă față de noi.

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Suntem în aceiaș situație!

| Digikey a răspuns:

Citeste cate ceva despre principiul oglinzilor in psihologie.Te enerveaza propriile defecte oglindite in cei din jurul tau.

| StrongHeart explică (pentru Digikey):

Https://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s
Ceva de genul?
Em a trecut prin asa ceva, ce zici tu cu defectele si oglinzile.

| RAY a răspuns (pentru StrongHeart):

Eu am fost invers inainte, nu puteam spune NU, asa ca diavoli profitau de mine

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, faptul ca ai descoperit un lucru care trebuie indreptat la tine este un semn foarte bun. Acum, mandria si faptul ca doresti sa nu fii ''jucat in picioare'' sunt lucruri diferite.
A dori sa fii respectat si sa eviti grupuri de oameni care profita de tine nu este mandrie, noi trebuie sa traim in pace si sa avem grija in ce anturaje intram.

Proverbele 3:5-6 ''Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îţi va netezi cărările.''

Increde-te in Domnul pentru fiecare lucru, nu te socoti singur intelept ci bazeaza-te pe intelepciunea Lui, nu te fali cu banii tai, priceperea ta, puterea ta, etc. Pentru ca fiecare suflare de aer si fiecare bataie a inimii vine din mana Lui. Ramai smerit, demn, si nu uita ca esti copilul Lui Dumnezeu, El te iubeste si ai un mare pret in ochii Lui. Nu trebuie sa recurgem la mandrie sau ura pentru a fi respectati, ci daca dorim respect trebuie sa oferim respect, daca un om ne raneste, nu trebuie sa devenim agresivi, pur si simplu ne indepartam de el, iertand, nu tinand ura. Este un subiect foarte sensibil, ma rog ca Domnul sa iti dea intelepciune.
Citeste noul testament, Hristos te iubeste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faptul că urăști faptul că ești mândru este un lucru bun.
Cât despre a doua întrebare, sună a hipersensibilitate. Și eu caut încă un răspuns.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nu ai avut o problema in copilarie care te o marcat nu ai ce sa faci privind hipersensibilitatea e posibil asa sa fie gena ta. pui pret prea mult despre parerea celor din jur, ar trebui sa ti se rupa asta dca nu vrei sa ajungi si tu o consumatoare a anxioliticelor.

| catalynx a răspuns:

Nu esti mandru, esti demn, ai demnitate. Evident ca religia crestina cu tot amalgamul de tampenii care o inconjoara nu prea e de acord cu asta, ea vrea ca tu sa fii prost si sa lasi in seama zeului lor viata ta, nu vrea sa ai demnitate, ci umilinta suprema, adica daca trece unul pe strada si *** o flecma, tu trebuie s-o ceri si pe a doua. Eu iti zic spre bine sa renunti in general sa renunti la religie, religia te va face rob al ei si nici-o zeitate nu va accepta ca tu sa fii liber.