| troleibuz a întrebat:

De ce sunt ortodocsii asa pomanagii? Am fost la o inmormantare. S-au impartit pachete. Babele se plangeau ca is prea sarace la cati bani s-au pus in cutia milei la priveghi. La unguri se da doar un corn din cate stiu. Si o tuica. De ce e relevant cate lucruri sunt in pachet? Nu e mai important ce dai sa dai din suflet?
Este mic un pachet care contine diferite conserve, o prajitura, o ciocolata, un corn cu ciocolata, un mar, o banana, eugenie, un pachet mare de cafea, biscuiti, niste legume, o japoneza, coliva?
Acum familia respectiva este barfita. Sunt numiti egoisti.

Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Eu stiu ca pomana se face ca un omagiu adus raposatului, se mananca, se bea si se face o slujba din cate stiu(depinde cat timp a trecut de cand a fost ingropat).
Asta cu barfa, niciodata nu mi-a placut.Pai ce crestin te numesti daca te duci la biserica sa barfesti sau la o pomana?
Pe mine unu' astfel de persoane ma fac sa nu vreau sa mai merg la biserica, tu te duci pentru liniste sufleteasaca daca te duci, nu sa deranjezi pe altii si sa vorbesti cu babele.
Astia sunt pseudo-crestini.
Important este intr-adevar ce dai din suflet. Exact cum era pilda aceea(nu mai stiu exact cum era) dar ideea era ceva de genul; era un cersetor care murea de foame si i-a dat cineva foarte multi bani, dar acel cineva era putred de bogat, apoi o batranica a venit si singurii 2 banuti pe care ii avea i-a dat si pilda este ca este mult mai apreciata de Dumnezeu fapta acelei femei batrane pentru ca, chiar daca a dat 2 bani,aia erau toti banii ei,pe cand cel bogat,chiar daca i-a dat multi bani, erau nesemnificativi pentru el banii aceia, fiind foarte bogat.
Ideea e sa dai din suflet, daca vrei sa dai, daca nu, nu te obliga nimeni.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că astea sunt tradițiile la o înmormântare. Acum dă fiecare cât are și cât vrea.