| raMLesS a întrebat:

De ce suntem obligati sa ne botezam la nastere? De ce suntem botezati fara voia noastra? Eu zic ca cel mai bine ar fi sa alegem noi la 18 ani daca sa ne botezam sau nu, cand am crescut, ne-am maturizat, si am invatat mai multe despre viata.

18 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu te obliga nimeni, nu tu hotărăști acest lucru. Dar fara sa crezi si sa alegi sa te botezi, acel botez nu este valabil. Eu m-am botezat când am ajuns sa cunosc Biblia si sa îmi placa calea si voia lui Dumnezeu. Așa ca daca cunoști Biblia, crezi si dorești sa te botezi o poți face oricând.

Răspuns utilizator avertizat
| badpanda a răspuns:

Traditii de rahat perpetuate de oameni ignoranti si creduli.

| h379m3973423 a răspuns:

Salut,
Botezul în apă este mărturia unui cuget curat, respectivul a înțeles ce este bine și din momentul acela spune că va merge pe calea sfințeniei. Restul ține de faptele sale.
"Botezul" inutil(sau e inutil? pentru că mai nou se omoară bebeluși cu el laughing) cum e cel la ortodocși este din cauza ignoranței și prostiei, dar nu ai cum să schimbi asta pentru că oamenii mai sunt și orgolioși(cum să schimbe o tradiție atât de veche?).

Nu ar trebui să ne luăm de religiile altora chiar dacă par a fi fără sens, inutile sau prostești. De hinduism sau budism de ce nu ne luăm? Fiecare cu ce crede. Dacă ăștia cred în botezul bebelușilor... lasă-i să-i spele. rolling eyes

| halogen001 a răspuns:

Copilul depinde de parinti si de societate. Daca se merge pe ritualuri primitive si inutile se ajunge la botez.

https://www.digi24.ro/......al-1445573

| Zuzu1991 a răspuns:

Pentru ca, pana la 18 ani, in limitele legii, parintii pot sa faca ce vor, iar religia e o chestie care nu poate fi interzisa, prea mare revolta prostimii dupa aia
iar intrebarea ta e mica, hai sa iti pun una mare:

de ce avem biserici nou noute, scoase din cutie (adica bani seriosi investiti pe renovare), de ce am dat sute de milioane de euro pe catedrala mantuirii neamului, cand in spitale lipsesc consumabilele cele mai de baza, e plin de gandaci, soareci, insalubru, etc. si mai iau si foc din cand in cand?!?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de biserica la care ești afiliat. Eu de exemplu nu sunt botezat, și nu voi fi până nu îmi voi dori.

| Apokales a răspuns:

Daca te-a repartizat aici la prosperitate, te botezi. Puteai sa fi repartizat intr-un trib de negrii de prin Africa. Sa vedem atunci cum ti se parea ideea de botez. Si oricum, daca nu esti de acord cu botezul acum dupa ce l-ai facut, ce sens mai are? Ti s-a facut vreun rau, te-au maltratat in vreun fel? Nici nu erai constient de ce se petrece.

| NotNamed a răspuns:

Pentru ca prostia si disperarea pentru noi adepti este mare. Se incearca manipularea omului inca de cand nu are constiinta propie.

| ILoveCringe4427 a răspuns:

Botezul la bebelusi este actul prin care parintii isi incredinteaza copii lui Dumnezeu pentru sfintirea acesotra.

Cand devi adult poti alege daca vrei sa continui viata de credincios sau sa iei viata in mainile tale.

| mentholinks a răspuns:

Pai ce te-a obligat cineva? Daca nu erai in stare sa te impotrivesti, asta e. E un abuz botezul copiilor mici.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Nu ne obliga nimeni sa ne botezam la nastere. E o idee falsa a propagandei anticrestine, aceasta obligativitate a botezului la nastere. Nu vine nimeni de la Biserica sa ia copiii cu arcanul "hai, la botez!". E strict alegerea familiei sa apeleze la Biserica pentru botez. Si n-o obliga nimeni sa-si boteze copiii la Biserica Ortodoxa. Poate sa si-i boteze sau nu in alta parte la orice varsta considera.
Dar, daca vine in Casa Domnului, respecta randuiala statornicita acolo de milenii, caci nimeni nu face legea in casa altuia.
Pentru mantuire, botezul este obligatoriu, caci spune Mantuitorul Iisus Hristos: "Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu." -Ioan 3:5
Hristos nu a oprit pe copii de la botez si nici nu a introdus vreo exceptie de varsta. Nicaieri in Biblie nu li s-a interzis copiilor botezul, dimpotriva Hristos spune: "Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor." - Matei 19:14
Si Sfintii Apostoli au spus ca "să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, şi veţi primi darul Duhului Sfânt.
Căci vouă este dată făgăduinţa şi copiilor voştri şi tuturor celor de departe, pe oricâţi îi va chema Domnul Dumnezeul nostru." - Fapte 2, 38-39

| raMLesS explică (pentru mentholinks):

"Pai ce te-a obligat cineva?" Nu aveam cum sa ma impotrivesc, deci am fost fortat, nu doar obligat.

| raMLesS explică (pentru pacatosulBogdan):

"Nu ne obliga nimeni sa ne botezam la nastere"
Uite ca ne obliga, cand ai cateva luni te baga popa in cazanu cu apa.

| mentholinks a răspuns (pentru raMLesS):

Pai eu am zis ca e un abuz. Dar nu e corect sa spui ca te-a obligat cineva.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru raMLesS):

Chiar asa? A venit popa dupa tine acasa si te-a luat si te-a bagat in cazan?! De ce minti?

| raMLesS explică (pentru pacatosulBogdan):

Hai, nu mai cauta nod in papura. Ai inteles ideea.

| Irinel15123532 a răspuns:

Asa este, botezul nou testamental conform Bibliei se face la o varsta la care copilul sa poata constientiza alegerea facuta, de a-L urma pe Domnul Iisus Hritos, poate sa fie si la 8 ani, 10 ani, la 14. Desigur, nu este ceva rau in botezul copiiilor mici, atat timp cat se respecta normele de siguranta, bisericile evanghelice nu boteaza copiii mici, ci ii duc la binecuvantare, se roaga pentru ei.
Nu trebuie sa judecam pe nimeni, nu sunt fapte interzise, este un lucru frumos sa ne rugam pentru noul membru al familiei si sa il ''prezentam'' inaintea Lui Dumnezeu in biserica.