(ca imi trimite dusmani in iadul vesnic pentru simpul fapt ca gandesc diferit si sunt atei )
1.Pai a distrus 5 orase Sodoma. Gomora, Teboim, Toar si Adma.
2.A instigat la crima, jafuri, violuri si sclavie:
– „Iată că vine ziua Domnului, când se vor împărţi prăzile tale în mijlocul tău. Şi voi aduna toate neamurile pentru război împotriva Ierusalimului, şi cetatea va fi luată, casele vor fi jefuite şi femeile necinstite. Atunci jumătate din cetate va fi dusă în robie, iar restul poporului Meu nu va fi stârpit din cetate." (Zaharia 14:1-2)
– „Aşa zice Domnul: Iată Eu voi ridica asupra ta rău chiar din casa ta şi voi lua pe femeile tale înaintea ochilor tăi şi le voi da aproapelui tău şi se va culca acela cu femeile tale în văzul soarelui acestuia." (Cartea a doua a Regilor 12:11)
3:Ne invata cum sa mutilam niste femei:
„De se vor bate între dânşii nişte bărbaţi, şi femeia unuia din ei se va duce ca să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l bate şi, întinzându-şi ea mâna, va apuca pe acesta de părţile lui ruşinoase, să i se taie mâna ei şi să nu o cruţe ochiul tău." (Deuteronomul 25:11-12).
4.A ucis 40 de copii care au ras de chelia lui Elisei
5. In timpul lui Moise, zeul şi-a trimis îngerul să omoare copiii egiptenilor.
etc etc
6:
A ucis 50.000 de oameni pentru ca erau prea curiosi:
1 Samuel 6:19-20
19. Domnul a lovit pe oamenii din Bet-Şemeş, când s-au uitat în chivotul Domnului; a lovit (cincizeci de mii) şaptezeci de oameni din popor. Şi poporul a plâns, pentru că Domnul îl lovise cu o mare urgie.
7. Yahweh este foarte mofturos când vine vorba despre jertfele pe care le pofteşte: „Să nu aduci jertfă Domnului Dumnezeului tău bou sau oaie cu meteahnă, sau cu beteşug, căci aceasta este urâciune înaintea Domnului Dumnezeului tău." (Deuteronomul 17:1). Probabil un bou şchiop i-ar fi stat în prea-sfântul gâtlej… Îi plăcea enorm lui Yahweh să se îndoape, după cum ne anunţă tot Biblia. Pe când i s-a arătat lui Avraam într-o după-amiază, împreună cu alţi doi oameni, acesta i-a poftit pe toţi trei la masă. Cât au mâncat prea-sfinţiile lor? Ne spune tot Biblia: „După aceea a alergat Avraam în cort la Sarra şi i-a zis: „Frământă degrabă trei măsuri de făină bună şi fă azime!" Apoi Avraam a dat fuga la cireadă, a luat un viţel tânăr şi gras şi l-a dat slugii, care l-a gătit degrabă. Şi a luat Avraam unt, lapte şi viţelul cel gătit şi le-a pus înaintea Lor şi pe când Ei mâncau a stat şi el alături de Ei sub copac." (Geneza 18:6-8). Nu vreau să-mi imaginez cum arăta WC-ul ceresc după o asemenea masă copioasă, care ar fi scos din foame câteva sate de copii din Africa… Oricum, putem ghici că viţelul gătit de sluga lui Avraam nu avea nicio meteahnă, altfel i l-ar fi pus Yahweh în cap.
Al dracu de bun zeul asta.
Pentru ce sa te ierte? Ce rau i-ai facut tu lui?
Cum sa sufere daca el e cel mai mare, cel mai puternic si nemuritor?
Dumnezeu a murit pe cruce? Asta e mai nou?
Ai fost tu acolo ca sa vezi intruparea?
Sau ai vreo dovada?
Nu putea dumnezeu sa aleaga sa ierte toti oamenii si sa scuteasca lumea de tot atata circ? pana la urma acest asa zis mesia nu a facut nimic pentru evrei din contra a facut mult rau, a fost ca hitler pentru ei, de ce nu a facut dumnezeu de la bun inceput legea iubiri, de ce nu se arata ca sa il vedem, de ce ar cere un creator credinta oarba?
De la un user am aflat saptamana trecuta ca faptul ca nu exista dovezi dovedeste ca basmul e real
Nu, deloc. Am spus mai sus ce sunt intrebarile nefolositoare.
Nu te intareste cu nimic in credinta faptul ca te tot intrebi "De ce nu a pus Dumnezeu de la inceput legea iubirii?"
Pentru cineva care mai degraba ar vrea sa nu existe nu e suficient.
Si eu pot sa creez un robot. Il pun apoi sa subjuge umanitatea. Sunt eu bun? Conform definitiei tale, da, sunt.
Biblia afirmă că Dumnezeu este bun. Citește Zaharia 9:17.
În primul rând, Dumnezeu a creat un loc unde noi să locuim, și pe noi. După ce primii oameni au greșit, Dumnezeu și-a dat unicul Fiu spre a fi omorât pentru ca noi să revenim la viață veșnică, aceasta fiind o dovadă de iubire.