| Karolla a întrebat:

De ce tarile cele mai religioase sunt cele mai sarace?
Ex: India, Romania, Bangladesh... Nu am vazut atatia fanatici religiosi la japonezi. Nici in America, chiar daca pe bancnotele lor este invocat Dumnezeu.

12 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

Gresit, luteranii, reformatii, anglicanii, catolicii, ortodocsii, baptistii sunt din Europa.

| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

Nu, ai zis ca toate sectele vin de acolo, nu doar cele pe care le stii tu.

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Da,asa e,asa am zis, asa am crezut, stiam ca anglicanii erau englezi, in rest asa am crezut, de reformati am auzit

| RAY a răspuns:

India=sunt hindusi,daca studiezi hinduismul vezi ca nu e chiar asa ca crestinismul,e o religie mai deschisa, mai libera

Romania =este o colonie a europei iar europa e o colonie a americi

japonezi = muncesc de rup, sunt multi agnostici pe acolo, o duc bine ca si koreea de sud, china, nu doar religia e de vina si ce conducatori ai la putere

| Karolla explică (pentru RAY):

In concluzie, conducatorii intentionat vor sa ne tina in ignoranta, prostiti, ca sa ne poata manipula cum vor ei. Si se pare ca le reuseste de minune.

| anonimg a răspuns:

Dacă nu suntem cap și suntem coadă, este din pricina păcatului numit "corupție", păcat ce va trebui trecut în dicționar ca sinonim al cuvântului "român", "România".
Acest păcat va exista în națiunea română cât timp aceasta va exista și ea.
Dar să nu uităm că în vechime au existat națiuni mai mari și mai dezvoltate decât Romania, și astăzi ele nu mai există din pricina păcatelor lor. Același lucru se poate întâmpla și cu România. Religia nu va salva niciodată o persoană, grup sau stat. Ci corectitudinea, integritatea, dreptatea și mila. Acestea formează temelia guvernării unui stat. Când acestea vor dispărea, va dispărea și statul.
Credința este doar o conștientizare, o recunoaștere a faptului că Dumnezeu ne-a adus la existență, și că tot El ne face să ne bucurăm de viață, după cum este scris:
"El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur, sa locuiasca pe toata fata pamantului; le-a asezat anumite vremuri si a pus anumite hotare locuintei lor, ca ei sa caute pe Dumnezeu si sa se sileasca sa-L gaseasca bajbaind, macar ca nu este departe de fiecare din noi.
Caci in El avem viata, miscarea si fiinta."(Fapte.17:26-28)
Dacă alte state necreștine sunt în existență, este datorită faptului că ele fac binele chiar dacă nu cunosc pe Dumnezeu. Dar noi ca români care suntem o țară majoritar creștină spunem că cunoaștem pe Dumnezeu dar suntem corupți, lucrul acesta nu ne va salva de la o distrugere iminentă. Dumnezeu Își poate retrage ocrotirea Sa de la noi, tot așa cum a indepartat-o și de la statul grec care este una din cele două baze ale ortodoxiei.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Constructia bisericilor este o prima dovada a inapoirii unui popor.

| AC4S4 a răspuns:

Pentru ca unii oameni se folosesc de Biserica cu scopuri rele. Biserica lui Hristos nu incurajeaza lenea, coruptia, hotia, dar multi conducatori a marilor secte crestine (catolici, ortodocsi, etc.) practica aceste lucruri.

Biblia spune sa facem lucrurile ca pentru Domnul (adica foarte bine). Biblia nu incurajeaza lenea, furtul, destrabalarea - dar in mod ironic, multi din cei ce se declara crestini fac aceste lucruri.

Un popor care il cauta pe Dumnezeu si crede Evanghelia, nu va fi un popor lenes, corupt, sarac. Dar un popor harnic, corect, bogat nu este neaparat un popor care il cauta pe Dumnezeu.

| Mircea08 a răspuns:

Nu este nici o legatura intre credinta si saracie

| 6684464 a răspuns:

Dar ce religioşi suntem... Pe orice stradă vezi lume cu ****-n gură şi egoişti cât să nu dea un pahar cu apă.

Întrebări recente