| TheMask a întrebat:

De ce toți ateii vor NUMAI dovezi ca să creadă în Dumnezeu? Îm general crestinismul se bazează mai mult pe credință și mai apoi pe rațiune, pentru că dacă ai credință afli și dovezi care îi seacă pe atei.Ei vor să-L vadă pe Dumnezeu cum le dă cu un bolovan in cap si abia apoi încep să creada.

Răspuns Câştigător
| NuAmContAici1523 a răspuns:

"Fericiti sunt cei ce n-au vazut si au crezut."

43 răspunsuri:
| DDCC a răspuns:

Bună!
Dacă nu ai bine observat fiecare dintre noi are o anumită părere, este ateu, creștin sau de altă religie și susține această idee orice-ar fi, ba chiar îi mai poate influența și pe alții să-și modificare ideile, părerile aducând mereu ceva nou doar pentru a-i da peste cap pe ceilalți.
Tu crezi în divinitate?

Răspuns utilizator avertizat
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu s-a spus ca de vor vedea si morti inviati nu vor crede

| DDCC a răspuns (pentru TheMask):

Unul întreg la cap ce nu este credul ca mulți alții.
Ai tot respectul meu, TheMask
http://www.youtube.com/watch?v=RkZkekS8NQU
;)
Eu în Dumnezeu îmi pun toată speranța.

| AvalohAlyn a răspuns:

Asa este.CREDINTA este baza! Credinta este un dar de mult pret.Sa nu uitam ca fraza''crede si nu cerceta'' nu provine nici din Sf.Scriptura nici din scrierile Sf.Parinti ci este o vorba a unui simplu om, ganditor care nu avea nicio treaba cu religia.Si daca ar fi, sa cautam dovezile, asa cum am facut eu, le-am gasi.Fiindca SUNT! Chiar in intrebarile puse de mine in ultima saptamana cu dovezi sunt prezentate argumente si dovezi clare care numai un ignorant, nepasator si orb nu ar crede si nu ar vedea.
Hristos este Calea, Adevarul si Viata!

| C0nstantin a răspuns (pentru TheMask):

Fix ala e motto-ul crestinismului "Crede si nu cerceta", daca ai cerceta ai ramane uimit de cate ai descoperi, dar asta e... cercetarea, spiritul de observatie si curiozitatea nu este pentru toata lumea, mai ales pentru cei mai slab "dotati".

| Disharmony a răspuns:

Mi se pare logic să cred în ceva, doar dacă există dovezi care să susţină existenţa acelui ceva. Tu de ce nu crezi în Zâna Măseluţă? De ce aştepţi să vină să-ţi dea cu nişte dinţi peste meclă, iar abia apoi vei începe să crezi în ea? Crede şi nu cerceta. Zâna Măseluţă există! Prost mai eşti că nu crezi în Ea...

| αndï a răspuns:

Daca ti-as spune ca te cunosc, si ca vreau sa-ti dau un miliard de dolari daca chiar crezi cu adevarat ca voi face asta, dupa ce astepti o viata intreaga, ai crede, sau ai fi rational si ai incerca sa vezi cat de adevarat e? Bineinteles ca ai sta sa aflii daca mint sau nu, pentru ca ai avea posibilitatea sa faci acest lucru. In schimb sa-l vezi pe Dumnezeu e ceva imposibil unei fiinte incomplete, noneterne, impur, ca un OM. E normal sa ai anumite dubii ca acel "ceva" are vreo existenta spirituala. Dumnezeu, presupunand ca este 100% real, a dat libertate de credinta, nu esti obligat sa crezi in EL.
Spre exemplu gandeste-te la urmatorul fapt : Din punctul meu d.v. exista 4 tipuri de persoane in privinta religiei : 1 - Persoana habotnica, care este extrem de religioasa si nu admite nimic in afara de propria religie, ba chiar se si cearta pentru religia proprie ( ceea ce Dumnezeu nu a vrut probabil niciodata ), Persoana Ateu care este ateu inrait si face gura si se lauda cu non-credinta lui crezandu-se mare inteligent. Apoi este persoana Credincioasa care nu-i pasa, si este persoana Ateu care nu-i pasa si nu se cearca cu nimeni. Dumnezeu vrea oameni ca ultimii doi sa existe, discrepantele si certurile nu-si au rostul. De ce sa te certi cu o persoana despre religiile si ideologia fiecaruia in loc sa te duci sa bei o bere, sa fii prieten si sa nu vorbesti despre religii.
Se spune ca daca vrei sa iti faci cat mai multi prieteni si sa fii cat mai OK si mai de treaba iti tii viziunile religioase si cele politice pentru tine.

PS: In orice caz, sa concluzionez, nu sunt ateu, dar imi plac stiintele exacte ( matematica, programare) in general. Am observat ca de obicei oamenii mai saraci " de duh " sa le zic asa cred in Dumnezeu pentru ca le este ultima solutie, si dau vina pe soarta cand patesc ceva, nu incearca sa schimbe situatia in bine. Persoanelor foarte rationale si inteligente nu le trebuie zei sa faca ceea ce fac bine, de asta exista atei.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Daca as primi un bolovan in cap, nu m-as gandi la Dumnezeu! M-as gandi la vecinul de la 4 pentru ca i-am furat locul de parcare. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Credinta naste minuni si nu invers. Cine crede afla si mai multe...cine nu se zbate in mocirla.

| dracu14 a răspuns:

N-are rost sa stau sa-ti explic, vad ca nu vrei sa faci diferenta dintre basm si realitate
dar te intreb doar atat, de ce crezi in dumnezeu si nu in odin, de ce crezi ca dumnezeu e mai real ca odin?

| Calininio a răspuns:

"daca ai credinta afli si dovezi" Pai, daca acele "dovezi" au nevoie de credinta ca sa poata fi vazute, atunci nu mai sunt dovezi, ci cretinisme.

Dumnezeu e omnipotent, omniscient bla bla bla... Daca el nu vrea ca oamenii sa fie pacatosi de ce a mai permis de la bun inceput aparitia pacatului? Si sper ca nu ma iei cu raspunsuri de genul ca vroia sa testeze lumea si alte vrajeli de genul.

Pai Dumnezeu fiind omniscient si bla bla inseamna ca stia cu mult inainte ce o sa se intample si putea sa actioneze si sa nu permita deloc aparita pacatului. Eu sunt un simplu om, nu prevad viitorul... fa diferenta. Si ca sa te citez: "Cred ca intelegi ce spun."

| RAY a răspuns:

Tu de ce nu crezi in alti zeii?

| RAY a răspuns (pentru TheMask):

Nici eu n-am motive sa cred in dumnezeu

| Disharmony a răspuns:

Ah, alt principiu de căcat pe care se bazează creştinul retard. Era de ştiut, totuşi.

Deci dacă am o părere personală negativă, ar trebui să tac din gură, chiar şi atunci când am toată libertatea din lume să mi-o exprim? Dar dacă am doar păreri negative, sau cel puţin considerate negative de voi, creştinii? Ar trebui să tac pentru tot restul vieţii mele? Nu ştiai de dreptul la liberă exprimare?

| dracu14 a răspuns (pentru TheMask):

Daca tu stii doar de dumnezeu asta nu inseamna ca odin nu poate exista, este la fel de real ca dumnezeu si ca celelalte 2700 de zeitati
si bine spus, crezi ca este real, in realitate nu este...