Pentru că Lucifer nu e numele lui angelic.
Au fost 4 fraţi: Azazel, Michael, Gabriel şi Rafael.
"Lucifer" e Azazel.
Au fost cei 4 "archangels", Lucifer fiind "Steaua Dimineţii", au fost fraţi, ţi-ai ales persoana greşită cu care să te contrazici despre Luci.
Pentru toată lumea să inţeleagă, el se refera la numele originale, Mihail e doar tradus in romană, precum şi restul care nu au terminaţia "el".
Numele lor "originale" sunt scrise in latină, şi toate se termină in "el".
Salutare,
Interesanta intrebarea ta, mai ales ca eu insumi mi-am pus-o in urma cu mai multi ani.
Dupa cum probabil deja stii, numele, la evrei, aveau o semnificatie aparte, ele fiind foarte importante. Numele oamenilor si ale ingerilor sunt adesea formate prin alaturarea mai multor cuvinte si ele isi reprezinta purtatorul, autoritatea - postura lui, esenta a ceea ce reprezinta el.
Numele ingerilor la care faci referire sunt traduse din ebraica in greaca si in alte limbi, inclusiv romana, pierzandu-si din semnificatia aparte.
Terminologia El este unul dintre numele lui Dumnezeu (El – Elohim) care se traduce prin "are putere" (asemeni unui print) – "Cel puternic". Ingerii supusi lui Dumnezeu il onoreaza si I se inchina cu tot ce sunt, inclusiv prin numele lor.
Sa luam pe rand cele trei exemple:
מיכאל - mı̂ykâ'êl (Mihail) – s-ar traduce prin „Cine este ca Dumnezeu" (ex. Luca 1:26). Se formeaza prin alaturarea cuvintelor mı̂y (cine) kı̂y (ca) si El (Cel puternic).
גּבריאל - gabrı̂y'êl (Gabriel) este format prin alaturarea a doua cuvinte gheh’-ber (luptator) si El – as zice luptatorul lui Dumnezeu. (ex. Iuda 1:9)
אוּרִיאֵל – Uriel, la care ai mai facut referinta, inseamna Dumnezeu este lumina mea.
Numele Lucifer il avem din interpretarea pasajului din cartea Isaia (cap.14). El este acolo הילל - hêylêl (steaua diminetii) – dar are ca radacina ebraicul הלל - hâlal, avand ca sens, printre altele, a straluci, glorie, stralucire. Lucifer a ales sa NU il onoreze pe Dumnezeu ci sa incerce sa fie ca El.
Sper ca ti-am putut fi de folos.
Nu stiu dar in Biblie cu numele apar doar ingerul Gabriel, lucifer, si arhanghelul Mihael.
anonim_4396 întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: