| RAY a întrebat:

De ce tot mint teistii ca exista dovezi ca exista dumnezeu si de ce nu le prezinta? Desigur fara biblie, unde e dovada aia ca exista zeul vostru?

Răspuns Câştigător
| anamariarot a răspuns:

Adevărul din orice, nereferindu-se neapărat la partea spirituală. Toți oamenii care cred în ceva/cineva au și impresia că sunt deținătorii adevărului absolut când, să fim sinceri, mintea umană e efectiv prea îngustă încât să-l poată pricepe. Când ai impresia că l-ai descoperit, încep să mai apară întrebări cărora nu le poți găsi un răspuns, așa că eu cred că ar fi cel mai eficient să ne comportăm frumos unii cu alții, să încercăm pe cât posibil să nu facem rău și să nu suprimăm nimănui libertatea spirituală.
Dacă pe tine te împlinește să crezi în Dumnezeu, foarte bine, fă-o în continuare, însă nu te aștepta ca toți oamenii să rezoneze cu tine în privința asta.

40 răspunsuri:
| RAY explică (pentru Steregoi):

Ce faci ma, ma copiezi )))))))))))))))))

| RAY explică (pentru danut):

Ma puteai fi sincer si sa spui ca nu sunt dovezi nu aiureli

| RAY explică (pentru Mircea08):

Diavolul eu isi spun sa citesti biblia si sa afli ca satana nu pune piedica nimanui, iar satana este slujitorul lui dumnezeu,dumnezeu nu are rival,nimeni nu se lupta cu dumnezeu,dumnezeu nu a creat nici un rai, iad, dumnezeu nu promite nici o mantuire nici unde, iisus nu a scris nimic, iisus nu sa crezut dumnezeu

| RAY explică (pentru AlexandruMS1998):

Si iisus ura religia eu doar il urmez

| Steregoi a răspuns (pentru mentholinks):

Ai deschis ochii ca Eva care a murit si a ratat viata vesnica?

| Steregoi a răspuns (pentru anamariarot):

Am zis eu ca sunt criminali? Care "adevar"?

| mentholinks a răspuns (pentru Steregoi):

Eu am mancat din pom si m-am iluminat. Tu crezi inca in intuneric, de aceea tot il pomenesti pe Satan desi nu este niciun lucru care sa-l invinovateasca sau sa indice ca ar avea vreo putere asupra oamenilor si deciziilor lor. Tu il folosesti ca sa dai vina pe el si sa-i iei apararea lui Dumnezeu. Tu esti orb si nu vezi ca totul se intampla conform cu voia lui Dumnezeu care ne lasa sa fim rai si necredinciosi pentru a putea sa ne pedepseasca si sa ne omoare pe majoritatea exact cum scrie in Biblie. Daca toti oamenii s-ar pocai, cum si-ar mai implini el prorociile pe care a jurat sa le implineasca? El ne impietreste inimile ca sa nu ne intoarcem la el si sa nu fim iertati exact cum a facut faraonului Egiptului.

| Steregoi a răspuns:

Unde e dovada ca evolutia are loc si ca big bang-ul a avut loc? Nicaieri si in niciun fel. Nu ma lua cu milioanele de ani pentru ca tu nu ai trait milioane de ani ca sa stii sigur acest lucru. In Geneza se spune clar ca fiecare vietate se reproduce variabil s*au diversificat potrivit genului ei si nu se amesteca genurile intre ele. In Geneza se vorbeste despre soiuri din cadrul aceleiasi specii. Acele soiuri sunt variatiile genetice din cadrul aceleiasi specii sau gen. Biblia nu intra in detalii ce se intelege prin "specie" daca se refera la specie sau la gen insa cuvantul soi arata ca Dumnezeu a creat vietatile inclusiv bacteriile cu potential de variatie genetica generand diferite soiuri in cadrul aceleiasi specii sau gen de organisme. Un virus este multiplicat intr-o varietate de tulpini sau "soiuri" dar despre acelasi tip de virus de baza este vorba. Acele mutatii ale virusului sunt de fapt variatii genetice.

| RAY explică (pentru Steregoi):

De ce a creat microbi si virusi?

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

E vorba de un dezechilibru. In mediul lor initial conform proiectului bacteriile au un rol in digestie, etc. Virusii au rol de impuls imunitar. Fara ceva care sa provoace multiplicarea si imunitatea trupul devine ceva mai putin variabil. Lui Dumnezeu ii place varietatea in anumite limite. Un sistem imunitar perfect face fata virusilor. Unii virusi s-au raspandit din mediul lor natural proiectat. Un zoofil evolutionist pacatos a scurmat in mediul natural proiectat si a scos din mediul lui natural virusul HIV de la maimute. Virusul n-a vrut sa iasa dar zoofilul si-a bagat scula unde nu trebuia. E vorba de mai multi zoofili. Sau unii prin experimente genetice in laborator au luat maimuta si s-au jucat cu virusii ei in laborator. Se pare ca ultima varianta e mai plauzibila.