| mentholinks a întrebat:

De ce tot puneți întrebări despre lucruri imaginare în loc sa va preocupe mai mult realitate? Ați citit într-o carte toate bălăriile, cartea vieții, primirea Duhului Sfânt, și alte tâmpenii și v-au încețoșat mintea.

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Un adevarat crestin, nu o sa te deranjeze niciodata cu credinta sa. Nu o sa iti impuna sa faci nimic pentru a veni la credinta daca tu nu vrei asta.

minciuni

Tu inca nu Il cunosti pe Dumnezeu, si de aceea arunci cu pietre in noi crestinii, dar este alegerea ta, poate la un moment dat, o sa vezi si tu ceea ce vede un crestin in mintea sa, si poate o sa zici si tu la un moment dat: ce minte plina de intuneric am avut. Pace tie!

deci 5 miliarde de persoane au mintea intunecata, nu ne obligati dar faceti manipulare

| RAY a răspuns:

Slayer09 propaganda religioasa, manipulare emotionala, TPU este altceva

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Pentru că da, asta e religia „bro'"! În 2019. D-apoi în 2050?

| slayer09 a răspuns:

Frate, toti avem de ales, asa cum si tu ai de ales intre a crede in Dumnezeu sau a nu crede. Unii suntem cu Dumnezeu, altii nu suntem. Scurt. Pe tine ce te deranjeaza ca altii cred in Dumnezeu si traiesc dupa invataturile Scripturii? Zici ca te deranjeaza, te obliga sa vii la credinta, iti impun credinta cu forta, te injosesc, te batjocoresc? sa stii ca aia sunt mai putini crestini, ei inca nu au descoperit credinta adevarata, si se pierd pe drum. Sau o fac din pura rautate sa starneasca controverse intre cei ce cred si cei ce nu cred. Un adevarat crestin, nu o sa te deranjeze niciodata cu credinta sa. Nu o sa iti impuna sa faci nimic pentru a veni la credinta daca tu nu vrei asta. Tu inca nu Il cunosti pe Dumnezeu, si de aceea arunci cu pietre in noi crestinii, dar este alegerea ta, poate la un moment dat, o sa vezi si tu ceea ce vede un crestin in mintea sa, si poate o sa zici si tu la un moment dat: ce minte plina de intuneric am avut. Pace tie!

| MaiSfCaSf a răspuns (pentru slayer09):

Nu ai avut de ales, parintii de mic iti baga in cap religia.
nu toti au nevoie sa se teama si sa fie dependent de un zeu pentru a fi un om bun.
n

| slayer09 a răspuns (pentru MaiSfCaSf):

Eu am avut de ales, parintii de mic au fost religiosi, m-au "indoctrinat" si pe mine, dar eu cu timpul am crescut mai mare si am auzit oamenii vorbind despre religii, despre cum sunt preotii, despre tot ce se intampla rau in lumea asta si m-am schimbat, si nu am mai crezut in preoti, pe Dumnezeu l-am uitat, m-am bagat in probleme in lumea asta ca oricare altul, probleme inseamnand alcool, distractii, nu eram scandalagiu, eram si eu un om bun, dar fara Dumnezeu, si atunci cand nu il ai pe Dumnezeu in inima ta, dar sufletul e bun, te tot trezesti ca intampini tot felul de probleme, chiar f mici care te scot din sarite, si te gandesti: bai dar de ce mi se intampla tocmai mie toate astea, si dai vina pe altcineva, poate pe soarta, si ajungi la un moment dat sa fii destul de stresat, iar stresul da nastere bolii, iar boala e purificatoare. Deci, am avut de ales, ca acum sunt din nou pe mod: credinta big grin, si nu as mai pasari-o niciodata, pentru ca acum inteleg multe intrebari pe care mi le pusesem cand eram mai mic si vedeam doar lumea asta in care traim si nu stiam ce se intampla si de ce se intampla. Dar calea e grea si trebuie vointa multa

| slayer09 a răspuns:

Ray, eu iti vorbesc din propria experienta, nu din indoctrinare. Am fost si de partea cealalta a baricadei in care eram contra preotilor si a bisericilor, gandeam exact ca voi: ca preotii sunt niste sarlatani ca sa faca bani, gandeam ca totul e condus de religie, ca religia este cea care omoara oameni. Vedeam martorii lui Iehova pe strazi venind la mine, chiar au venit si acasa sa ma "oblige" sa Il primesc pe Hristos in inima mea. Am inceput sa ii ocarasc, am inceput sa fiu un om de rand cu distractii, bauturi, femei, eram om bun, cel putin asa era parerea mea, dar cu lipsa de Dumnezeu, si ignorand poruncile lui (care sunt poruncile pentru o viata linistita si in pace, decat sa te duci la psiholog, mai bine pazesti poruncile ca tot cam acolo bate), pana cand am vazut rautatea din oameni, am vazut ca toti fura, am inceput si eu sa fac faradelegi, am vazut ca toti injura, m-am cam apucat si eu de injurat, dar mereu constiinta imi era potrivnica la astfel de situatii. Poate si voi aveti constiinta care te face sa iti dai seama de lucrurile rele pe care le faci pentru sufletul tau, dar alegerea e a voastra daca o ascultati sau nu. Eu unu o cam ignoram, si am ajuns la stadiul in care nu mai gaseam nimic in viata bun, beam ca sa imi umplu pe moment inima de bucurie, dar nimic mai prost, ca de la bautura vine si boala, si prin boala si prin suferinta toata mandria omului si toata puterea omului si tot ce inseamna eu din launtrul omului se duce de rapa, si abia atunci tu te cunosti ca om, adica Il cunosti pe Dumnezeu. Si am luat-o de la 0, dar de data asta cu credinta in Dumnezeu, pentru ca oamenii nu te mai pot ajuta, oricat de mult ai vrea, in suferinta chinuitoare niciunul nu te mai poate ajuta, doar Dumnezeu si cu tine insuti. Si asa am cladit de la 0 credinta in Dumnezeu si totul a fost bine si foarte bine, chiar daca am mai trecut prin unele probleme le-am trecut cu bine. Acum, daca pentru mine credinta in Dumnezeu m-a salvat, si ceea ce simt eu acum cat timp pazesc poruncile Domnului, si m-am departat de la toate placerile si toate porcariile si gandurile negative care imi alimentau sufletul cu tulburare, acum fiind un om schimbat, un om care cunoaste binele mai mult decat raul, cunoaste dragoste adevarata, crezi ca m-as mai intoarce la ce am fost eu inainte? NU, nu m-as mai intoarce deloc la ce am fost eu inainte, pentru ca bucuria e mult mai mare asa cum sunt eu. Mintea imi e mult dezghetata si vad lucrurile altfel. Moarte si fricile aproape de 0 sunt. Normal ca mai am si eu probleme, si mai alunec la o vorba urata, la o enervare, la o judecata, pentru ca asta e omul, e facut sa pice in pacat, dar important e sa nu mai vrei sa faci asta, nu sa te obisnuiesti cu astea. Eu ti-am povestit mai pe scut o parte importanta din viata mea, ca sa ai o parere despre ce s-a intamplat cu mine si cum am ajuns eu sa cred in Dumnezeu, ci nu am fost manipulat de nimeni din afara. Ci sufletul meu s-a dus singur catre Dumnezeu, catre, pace, liniste si dragoste, eu doar m-am luat dupa lumina. Deci a fost alegerea mea, In concluzie eu cunost foarte bine ce crezi si stii si tu despre neexistenta Dumnezeului, dar eu am vazut si sunt in partea in care Il cunosc si pe El si pot sa zic ca e mult mai frumos cand traiesti cu El. Dar, alegerea apartine fiecaruia, eu nu oblig pe nimeni, incer sa ii fac pe oameni sa inteleaga frumusetea in iubire si prin vointa lor sa se lepede de tot raul lumesc si sa se concentreze catre iubirea din inima lor.

Eu nu manipulez pe nimeni, doar ofer o alta perspectiva, daca este acceptata.

Cred ca e cam siropos comentul pentru tine RAY, dar atunci cand nu exista iubire in inima, totul ti se pare prea mult sau prea de tot si inima nu crede.

| Helper07 a răspuns:

Daca n-ai citit si tu, cum poti sa ne invinuiesti pentru ceva ce nu cunosti?