A sacrificat un amarit de corp?!? Stai tu rastignit cum a stat el timp de o zi, si mai vorbim dupa aceea... Mie, la sport, cind antrenorul ne punea sa stam trei minute agatati cu miinile de bare aproape ca si rastigniti ca sa ne lungim (faceam volei), la sfirsit mi se parea oribil, si ma gindeam cum era sa stai ore in sir, cum stateau cei rastigniti de romani. Mai pune in plus durerea provocata de cuie, care atingeau un nerv principal si din acea cauza provocau dureri imense in tot corpul, mai pune bicicuirea, care nu era o simpla biciuire, batjocura, si tot ce a fost acolo, si vei vedea ce sacrificiu a fost. Nimeni nu a putut sa faca ce El a facut, nimeni nu a facut, si nimeni nu va face asta. Si totul fara a avea vreo vina. Cind ai o vina, ti-e mai usor, ca sti ca meriti ce ti se intimpla pentru ce ai facut, dar cum a fost cind ai suferit cit de putin pe nedrept - nu a fost mult mai dur?
1 - Prometeu a suferit mai tare si mai mult timp decat isus.
2 - Din moment ce era zeu, putea sa faca in asa fel incat sa nu simta durere doar sa mimeze? De unde stii ca nu a facut asa ceva?
3 - Raspunde si la celelalte intrebari nu doar la partea cu "corpul".
1) Chiar crezi ca Prometeu a suferit mai tare ca si Isus? NU cred ca exista o fiinta care sa fii suferit mai mult ca El. Poti insa crede asa, daca nu stii prin ce a trecut.
2) Nu putea doar sa mimeze durerea. Stiu, pentru ca poti ajuta efectiv pe cineva psihologic vorbind, doar daca simti cu el, doar daca ai trecut si tu prin probleme asemanatoare. Isus chiar a suferit, si o spun din experienta personala, pentru ca nu o data a avut capacitatea de a ma intelege si ajuta in suferintele mele, ori de care ar fi fost ele.
3) De ce nu arde in iad? Iadul e locul unde nu e Dumnezeu, ori El e Insusi Dumnezeu, a ajuns pina in iad, insa iadul nu a putut sa il tina acolo. Chiar de a luat pacatele noastre asupra Lui, asta nu inseamna ca El a fost pacatos incit sa merite iadul.
,,El a sacrificat un amarat de corp'' - nu prea, chiar deloc. Atunci cand a luat forma de om a luat si sentimentele noastre si defectele noastre, tot ceea ce simtim noi simtea si el, atata tot ca el a avut o vointa... dumnezeiasca bineinteles. El a incercat sa ne dea un exemplu, sa ne arate cum trebuie sa traim, sa ne iubim dusmanii mai mult decat familia (desi pare imposibil), sa nu renuntam la speranta, sa avem curaj in fata mortii....ca pai sa murim cu demnitate.
,, Si daca tot a luat toate pacatele asupra lui, de ce nu arde in iad'' - Intr-adevar, pe pamant a fost om insa dupa ce a murit a redevenit Dumnezeu si si-a recapatat esenta divina, astfel incat Dumnezeu nu poate ajunge in iad. Acum sa fac o comparatie este ca si cum o balena albastra si-ar fi dat viata pentru un musuroi de termite, adica ar trebui sa fim extrem de recunoscatori si sa invatam ceva.
Altii spun,, Dar chiar aveam nevoie sa ia el pacatele asupra lui, adica nu traiam bine mersi si inainte'' - Total gresit si aici, Dumnezeu Tatal se saturase de toate greselile si pacatele pe care le faceam in acea perioada si vroia pedeapsa maxima pentru noi, insa Fiul cu acordul Tatalui a venit luand toate pacatele lumii asupra lui si incercand sa devieze macar omenirea spre calea corecta, inteleapta...care o va aduce spre mantuire. Astfel daca Fiul, nu intervenea ca Iisus pe pamant cred ca ne pastea o noua Apocalipsa.
PS: Ceea ce nu realizam este ca Iisus nu ne-a salvat de Apocalipsa, el doar a intarziat-o. Iar fiecare moment de necredinta, pacat, rautate nu face altceva decat sa grabeasca procesul.
"Fiul cu acordul Tatalui"... deci crestinismul nu este o religie monoteista. Din ce ai zis acum, isus nu a sacrificat nimic, el doar a venit (in vizita) sa arate cam ce si cum trebuie sa se comporte oamenii ca sa nu-l supere pe dumnezeu, deci ideea sacrificiului cade din start. Cam diabolic zeul tau din moment ce ca "tata" el vroia "pedeapsa maxima" pentru ca ai lui copii faceau nasoale. Tu daca ai un copil si ii fura jucaria altuia te apuci sa-l iei la bataie pana il omori, sau ii explici ca ce a facut se numeste furt si ii spui de ce nu e bine sa faca asa ceva? "El doar a intarziat apocalipsa"... deci imi confirmi faptul ca dumnezeu este un un psihopat si stie doar sa pedepseasca.
Stiu... sunt cel mai rau. Satana e pe locul 2 si se chinuie sa ma intreaca dar fara rezultat.
Isus a luat pacatele lui asupra Sa, toate! Va dati seama cat de greu I-a fost! si acele toate pacate au fost iertate de Tatal Sau. Dumnezeu va iarta si voua pacatele daca credeti in El, daca credeti ca Isus a murit pentru voi! Tu nu iti dai seama ce vorbesti! Cum adica ''si-a sacrificat un amarat de corp''! Daca tu ai fii biciuita, lovita, scuipata, cu o coroana de spini pe cap, jertfita pe o cruce, fara apa, si fara sa ii injuri pe aia care ti-au facut atata rau! fara sa ii urasti, sa le porti raul! BA DIMPOTRIVA sa te rogi lui Dumnezeu si sa ii spui '' Doamne, iarta-i caci nu stiu ce fac!'' Sa iei asupra ta toate pacatele lor, iti dai seama ca daca ai doar cateva pacate te simti prost dispui, nu ai liniste, si ajungi in pragul disperarii! dar sa ai o imensitate de pacat asupra ta! Domnul cand l-a primit la EL, la eliberat de aceste pacate pentru ca El a crezut in Tatal Lui!
Asta te intreb eu, tie ti se pare corect ca altcineva sa sufere pentru pacatele tale? nu doresc sa zic mai mult deoarece asta ii o ispita si nu as vrea sa cad...
Nu ai raspuns la intrebarile mele...
Pe tine nici nu te intereseaza raspunsurile... chiar dai dovada de nesimptire.