| Abajzha a întrebat:

De ce toți/aproape toți ortodocșii spun ca religia/calea lor e "cea dreaptă"? Ce dovezi biblice au? De ce mereu se considera cei mai buni? Vreau sa aflu și eu părerea lor.

Dau fundă unui răspuns bun, argumentat BIBLIC și credibil.

44 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Fals. Apostolii le au spus ucenicilor sa se roage la sfinți, icoane, îngeri, sa îsi facă cruce, sa boteze bebeluși? NU

anonim_4396

Faptul ca îl faci idiot spune multe și despre tine. Ce fel de "credincios" ești tu când vorbești asa despre semenii tai? Și de când ne luam noi după atei?
Apropo, ca să cercetezi sa vezi ce e cu religia ta, trebuie sa cercetezi ÎN BIBLIE, nu în cărți sau site uri scrise tor de preoți. În Biblie e adevărul. Ia spune mi unde scrie sa ne rugam la sfinți, icoane, îngeri? Unde scrie sa ne facem cruce? Unde scrie în Biblie ca a fost botezat vreun copil/bebeluș? Unde scrie în Biblie despre ortodocși? Unde scrie în Biblie ca, crucea e sfanta? Unde scrie în Biblie de religii și ca dacă părăsești ortodocșii e păcat? Unde scrie în Biblie sa bem/fumam/sa ne batem/sa ne certăm? Știi ca toate astea sunt condamnate?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa-ti pun o intrebare: Biblia este singura sursa a practicilor si teologiei crestine sau mai exista si Sfanta Traditie?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, le-au zis. Stim asta din Traditie

anonim_4396

Biblia e singura. Punct. Tradițiile sunt păgâne și sunt și de la oameni.
În Biblie scrie asa:
"Dreptatea Ta este o dreptate veșnică și Legea Ta este adevărul." (Ps 119:142)
"Dar Tu ești aproape, Doamne, și toate poruncile Tale sunt adevărul." (Ps 119:151)
"Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea, căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale și vei lucra cu întelepciune." (Iosua 1:8)
"Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul." (Ioan 17:17)
"Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și Duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii." (Evrei 4:12)
"Cum își va ține tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău." (Ps 119:9)
"Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!" (Ps 119:11)
"Legea Dumnezeului său este în inima lui și nu i se clatină pașii." (Ps 37:31)
"fiindcă ați fost născuți din nou nu dintr-o sămânță care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și care rămâne în veac." (1 Petru 1:23)

Cred ca ti am dat destule versete din care sa îți dai seama ca Biblia e singura după care trebuie sa ne ghidăm.

anonim_4396

Hahaha
Voi știți asta dintr o tradiție scrisa de ortodocși? CE GLUMA BUNĂ. Un ortodox scrie ceva și după restul zic ca e adevărul și fac la fel. Hm, dubios. Asta as putea face și eu și sa se ia restul după mine. Oare asa sa fie? Îți zic eu ca nu, e un lucru inventat de oameni și nu e BUN.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

1. Vorbeam de tine, nu mă interesează ce a ales un australian. Nu cu el stau de vorbă.

2. Ești o persoană atât de incapabilă să ai un cod moral și etic se unul singur? Ai nevoie de o religie care sa te facă de frica sa fii un om cu moralitate?

Haha, buna asta.

PS. Îți garantez că dacă te nășteai in Iran azi nu veam discuția asta, că islamul ți se părea religia corecta.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Poate ai și vreo dovadã concretã cand afirmi cã : " Tot mai multă lume din Statele Unite, Canada, Europa occidentală și chiar și din alte colturi ale lumii precum Coreea de sud, Japonia, China și Australia aleg creștinismul Ortodox din aceleasi motive. Știu personal oameni din toate țările astea convertiti deoarece au studiat denominatiunile creștine și n-au gasit adevar in protestantism sau catolicism.
Nici n-am mai pomenit de Africa unde se convertesc sute la Ortodoxie fiindca mai mult ca sigur_ _ "a
Din câte am observat eu, bisericile catolice și ortodokse se tot golesc, iar numãrul adepților scade, comform recesãmânturilor, pe când al celorlalte culte crește.
Creștinismul Evanghelic se tot extinde în lume prin misionari, turiști, emigranți, Noul Testament și massmedia, în caz cã nu știai. Sau tu nu-i consideri creștini?

| comanantonio17 a răspuns:

Spovedește-te, împărtășește-te și vei simți pe "pielea ta".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru comanantonio17):

Ce fel de argument este asta?

| dolceromania a răspuns:

Dumnezeu are o singura biserica adevarata si este biblica,ortodoxi,catolicii,penticostali, baptistii, musulmanii, etc., sant peste 5000 de religii dar una singura adevarata.Cauta si o vei afla!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru dolceromania):

Nu religia contează, adica nu va tine Dumnezeu seama de religia ta, și de felul tău de a trai pe pământ, de cât de mult te ai apropiat de El, de cât de mult L ai ascultat etc. Acum, sunt religii care respecta mult mai mult Biblia decât altele, dar mna

| dolceromania a răspuns (pentru anonim_4396):

Te contrazici singur(nu conteaza felul tau de a trai pe pământ apoi de cat de mult Lai ascultat). Conteaza cum traiesti pe pământ si Dumnezeu are legi si sfaturi pentru asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru dolceromania):

Nu, nu ma contrazic singur/a. Am greșit o litera și s-a înțeles altceva. Am vrut sa spun "nu va tine Dumnezeu seama de religia ta, ci de felul tău de a trai pe pământ, de cât de mult..."