Nu îți spunem. De fapt, temerea este teama de moarte. La aceasta trebuie să îi dai ceva concret, simboluri care să o facă de înțeles. 666, semnul fiarei, etc.
Frica este de la cel rău. Și cine se teme nu iubește pe Dumnezeu; pentru că în dragoste nu există frică.
Singura teamă a credinciosului este să uite drumul pe care l-a condus Dumnezeu până acum -adica să uite binecuvântările Sale.
În rest, nu există nicio frică de numere, de domnii și de stăpâniri. Într-o relație nu poate exista astfel de frici. Păi tinerii noștri care au împlinit vârsta de 13 ani sunt cu ghinion? Sau din pricina vârstei lor de 13 ani ar trebui să ne ferim de ei? Cam așa ar sta lucrurile și cu Dumnezeu. Între noi și El trebuie să existe o relație. Noi nu trebuie să percepem pe Dumnezeu ca o amuletă sau ca un talisman sau ca niște cifre cu noroc sau cu ghinion; nici măcar nu trebuie să percepem pe Dumnezeu ca fiind blocat într-o icoană sau într-o pictură. Astea sunt imaginații ale oamenilor care nu au cunoscut pe Dumnezeu, și doar au auzit că El ar exista.
Dumnezeu este o Persoană; El este mai real decât credem noi. Dacă noi suntem persoane, cu cât mai mult este El ca Persoană.
Necunoașterea Bibliei reprezintă nu doar un păcat, ci înseamnă și necunoașterea lui Dumnezeu. Pentru că El ni Se descoperă prin 3 aspecte:
-natură (creațiune)
-Domnul Isus Hristos
-Biblie. Neglijarea sau îndepărtarea uneia dintre aceste 3 aspecte ne împiedică în mod sigur la cunoașterea lui Dumnezeu.
Tot la fel, știm că Dumnezeu se manifestă în 3Persoane unite în același scop pentru mântuirea noastră:
-Dumnezeu Tatăl
-Dumnezeu Fiul (Isus Hristos)
-Dumnezeu Duhul Sfânt. Îndepărtarea Uneia dintre aceste 3 Persoane la fel duce la imposibilitatea de a cunoaște pe Dumnezeu. Pentru că doar Duhul Sfânt ne convinge de păcat, și tot El ne conduce la Isus Hristos, la jertfa de la Golgota care ne curățește de păcat și ne aduce iertare și mântuire.
Tot așa, dacă dăm cunoașterea Bibliei la o parte, nu vom face decât să avem o cunoaștere greșită, încețoșată și îndoielnică față de Dumnezeu.
Eu pun accent pe citirea și cunoașterea Bibliei, pentru că acest lucru este vital. Noi trebuie să ne facem timp să citim Biblia; altfel vom avea o imagine distorsionată, greșită despre Dumnezeu.
Nu bisericoșii se tem de cifra 13, ci superstițioșii in general.
Și la americani e exact aceeași "frica" de cifra 13, de exemplu.
Nu e adevărat.
Sunt și oameni care nu sunt superstițioși și care merg la biserică.
Ba chiar pot sa spun că superstițiile nu au treabă cu biserica, ci de nivelul de educație al fiecăruia.
Cu cat ești mai educat, cu atât nu mai ești superstițios.
Cat despre atei, nu sunt ei superstițioși, dar sunt depresivi.
13 e un numar la fel ca 2, 3, 7 si 12, doar ca 13 e luat din Biblie.
In scrierile vechi din diferite culturi, numerele acestea sunt asociate cu povestiri repetitive. Exemplu:
2 feti cu stea in frunte, 2 culori, ying si yang, noapte-zi, alba-neagra.
3 baieti, 3 feciori, 3 zile, invartindu-se de 3 ori, 3 ceruri, ora 3 dimineata (cand pleaca dracii de pe Pamant si intra-n iad).
7 zile, a 7-a zi a fost odihna.
12 ceasuri, 12 zile, 12 luni.
Asa si 13 are o semnificatie anume. In Biblie, cica intr-o a 13-a zi dintr-o luna s-a ordonat uciderea evreilor de catre Haman.
Exact. 13 e luat din Biblie ca fiind numarul "celui rau". Dar astia daca erau 13 erau "cei rai"?
Nu se cam contrazice Biblia? Sau ne ascunde cava?
La fel poti spune si despre 666, numarul fiarei. Mai degraba stiu lume care se fereste de numarul asta.
Numerele sunt asociate cu coincidente sau repetitii. Spre exemplu, se nasc 7 copii si al 8-lea a murit. Au fost 12 apostoli si al 13-lea a facut diferenta, adica Iuda.
Unde zice în Biblie așa ceva? Ne arăți și nouă? Sa stii ca nu-i frumos să minți
În viața mea n-am intalnit pe nimeni care se teme de numarul 13 la biserică. Absolut nimeni de acolo nu se teme de numere și am cunoscuti multi oameni care frecventeaza biserica.
Ei bine, nu toți care frecventează biserica se ten de nr 13. De fapt, eu n am mai auzit de chestia asta pana acum
Efectul de turmă: a fost răspândit în mai multe culturi faptul că numărul 13 aduce ghinion.
De unde rezulta ca religia cu toti sfintii ei aduce ghinion.
E vorba doar de supersitie în general, nu are legatura cu religia! Vezi și tu că în jurul unor sărbători religioase babele au inventat tot felul de superstiții: că ăia trebuie să faci în ziua aia nu știu ce, că altfel îți merge rău. Și faza ca să pui 100 de lumânări la altar și alte tâmpenii.
Si eu ce spun? Cei mai religiosi fac asta.
Exact, cei mai religiosi fac asta -Cei mai prosti fac asta-