Creștinii religioși ar ucide un gentil dacă nu ar reuși să-l facă să accepte „realitatea", adică oița rătăcită de la turma domnului(știe ea de ce s-a rătăcit) să revină la turmă.Au aceeași mentalitate primitivă ca regimul inchizitoriu și frații lor, adică evreii.
Ca o paranteză, ești posedat de diavol?
Aceea a fost o lege dată poporului evreu. Evreii nu se puteau închina altor dumnezei, era poporul lui Dumnezeu.
Tu vrei să scoți de la noi ceva de genul "Dumnezeu e rău", de asta tot continui cu legile date pentru evrei. Cel rău te folosește pentru a-i ispiti pe ceilalți, ca ei să îl blesteme pe Dumnezeu.
Dar ei stiu cui se inchina, uni imi spuneau sa citesc doar nt, ca cica vt e expirat, ca nu le convine e da cand vine vorba de 10% isi aduce aminte de vt
Ba da. Dar ți se pare că suntem evrei înainte de Hristos?
Sa o cred eu ce anume? biblia confirma ca dumnezeu a avut un singur popor iar istoria demonstreaza faptul ca biblia sa tot modificat de asta acele scrieri sunt interzise ca spun ce nu le convine celor care va conduc, iisus a spus adevaul va va elibera, nt a fost scris de anonimi apoi dupa 2 secole au primit acele nume, in acest timp erau tot felul de scrieri si multi care se dateau a fi mesia
Dar tu nu esti evreu. De ce trebuie sa ai acelasi Dumnezeu ca evreii?
Daca El e singurul, ce rost mai are legea asta?
Daca Dumnezeu a spus aceasta lege ca sa elimine posibilitatea ca oamenii sa inventeze alti dumnezei, ce ar fi fost periculos in asta? Spre deosebire de Iahve, acesti dumnezei nu aveau cum sa existe in realitate.
Sau si Iahve a fost inventat si i-a fost frica profetului care vorbea in numele lui Dumnezeu ca lumea ar ajunge sa aiba alta credinta fata de a lui?
Pentru un Dumnezeu ar fi total inofensiv si lipsit de sens daca tu te duci si te rogi unui dulap. Ca doar cui te-ai ruga tu n-ar exista.
Dar nu uita ca se spune si ca judeca in mijlocul zeiilor
Substantiv propriu la singular, însemnând „Dumnezeu". De exemplu: „La început a făcut Elohim cerul şi pământul" (Facerea 1:1).
Substantiv comun la singular, însemnând „zeu". De exemplu: „Nu veţi putea să slujiţi lui Yahweh, căci El este Elohim sfânt, Elohim zelos şi nu va răbda nelegiuirile voastre, nici păcatele voastre" (Iosua Navi 24:19).
Substantiv comun la plural, însemnând „zei". De exemplu: „Să nu ai alţi Elohim afară de mine" (Deuteronomul 5:7)
Din nou, o alta dovada ca religia minte
Religia minte rau de tot si fiecare o interpreteaza cum are chef, mai ales sectancti aia o blasfemeaza la maxim, eu unu nu interpretez biblia, asa cum este literar ia asa este, daca este cuvantul unui zeu cum sa poate fi interpretabila, nu are logica, yahve era un zeu razboinic ceea ce crestini neaga mereu
https://ro.wikipedia.org/wiki/YHWH
În Biblie, YHWH este folosit în exclusivitate pentru Dumnezeul lui Israel. În Orientul antic numele este însă întâlnit ca parte constituentă a unor nume de persoane (mai ales în forma sa prescurtată).
Pai daca nu o interpretezi cum e ea scrisa aia crestinii spun ca "rastalmacesti cuvintele"
Eeee deci bibia literara nu e scrisa bine, minunat, pai la cate secte, religi sunt, biblia asta e blasfemata la maxim, ai citit biblia?
Nu,si nici nu o voi face.Dar asist la ora de religie de 11 ani, deci am auzit 2 pareri diferite a 2 profesori diferiti.
Se contrazic si ei )))))))) acelasi religie
Si asta nu e prea ok
De ce nu renunti la ia?
Nu pot, desi semnasem cand am intrat la liceu ca nu vreau sa particip la ora de religie..eu am scris, eu am vazut.
Bossa100000 întreabă: