| unpierdut a întrebat:

De ce toti popii au barba dar Papa de la Roma nu? Si inca ceva, de ce toti papii is batrani si ce e ala un papa? Ca nu munceste si traieste ca un imparat. Si inca una... daca zic toti ca e la moda sa fii ateu si multi is atei si nu cred intr-o creatie, de ce mai dau milioane de dolari pe catedrale? Toate tarile am inteles ca au donat pentru Notre Dame... dupa parerea mea nu e un lacas sfant. De ce il mai pun pe Papa ala acolo sa traiasca asa ca un imparat, ca o vedeta daca is asa atei sau in ce cred ei mai exact?

11 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Citeste cartea "Tragedia Veacurilor" de Ellen White. O gasesti pe net in diferite formate.

| Celcestietot a răspuns:

Care este întrebarea de fapt?

| Steregoi a răspuns:

Le e lene sa se barbiereasca.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Steregoi):

Preotii catolici nu poarta barba, Numai la ortodoxi se poarta.
Papa este conducatorul Bisericii Catolice, Sfintenia absoluta.
De ce dau ateii bani pe catedrale, nu dau. In schimb bisericiile foarte vechi sau spectaculoase din punct de vedere arhitectural Reprezinta mai mult decat religie, traditie/patrimoniu. Cum sunt cetatiile vechi din Transilvania. Majoritatea construite de biserica.

| Steregoi a răspuns (pentru anonim_4396):

Biserica atee. In prezent ateismul e mai radicalizat de stiinta limitata a omului.

| NGheorghe a răspuns:

Unii cred, altii nu cred iar altii se distrează de credința majorității oamenilor... c’est la vie! Scapă cine poate.

| TristanTzara a răspuns:

Preoții ortodocși poartă barbă pe când cei catolici nu, ei sunt bărberiți, așa e tradiția la fiecare denominație. Papa e liderul bisericii catolice, deci nu are barbă.

Papa= liderul bisericii catolice. Majoritatea sunt bătrâni findcă sunt aleși (de niște cardinali parcă) iar cei propuși sunt episcopi catolici ce s-au pronunțat în comunitatea catolică; e nevoie de timp ca să devi episcop și să te pronunți.

Cu Notre Dame, nu e doar o catedrală, are și o valoare culturală. Deci cei care nu cred donează mai mult pentru valoarea ei culturală, nu pentru cea religioasă.

| GulubuntzBudulush a răspuns:

Unii sunt ortodox, altul e Catolic. Unul are traditia, altul liberalismul. Insa seamana destul de mult religiile in rest.

| RaulAlmășan a răspuns:

Pentru că lumea nu știe multe lucruri.
Papa e un Blasfemitor și eretic la fel și ortodocșii.
Papa acordă puterea de a ierta păcatele preoților prin puterea lui Divină.
Asta este chiar Blasfemie, are scris pe chestia aia din cap niste inițiale latinești.
Care tradus in română înseamnă înlocuitor al fiului lui Dumnezeu.
Asta e Blasfemie.
La papă se închină și Budiștii, și președinții africani, aproape toți oamenii de pe pământ.
Interesant e că valoarea numerică a acelor inițiale pe care le are papa, este 666
Exact cum spune Apocalipsa lui Ioan.

| Octavian199 a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Prostii inventate de crestini.

| TIBYSCUIT105 a răspuns:

Nu am vazut nici un preot catolic cu barba, presupun ca au ei o lege ceva in Biserica Catolica