Asta rămâne de văzut și în cazul ăsta se aplică foarte bine citatul lui Blaise Pascal:
'' Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut tot''.
E, am ajuns de unde am plecat, Și comentariul meu a fost; ironia unui ateu, dpdv ateu:
Ironia ateismului: Dacă nu există viață după moarte, ateii nu vor știi niciodată sigur că au avut dreptate.
Paradoxul ateismului: Ateii doresc o viață plină de semnificație, într-un univers pe care ei îl consideră fără semnificație și venit de nicăieri.
Deci, am luat în calcul doar crezul ateist și punct. Ai prins ideea?
In Biblie nu scrie ca Dumnezeu i-a izgonit din Rai pe Pamant, scrie " De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pământul din care fusese luat.".
Ideea e ca atunci gradina Edenului era pe Pamant, iar cand au pacatuit, au fost izgoniti din Eden, dar tot pe Pamant au ramas. Apropo, Eden inseamna Rai gradina Edenului = gradina Raiului, e acelasi lucru.
Crede`ma ca stiu ce inseamna Eden si stiu si unde se presupune a fi, in zona Orientului Mijlociu. Daca luam Biblia si legam totul, nu doar anumite bucati, vei vedea si tu ca sunt cam multe hibe.
Eu cred ca aceasta conceptie pe care o ai asupra mortii e total eronata. moartea nu este un fenomen ce distruge este unul dintre cele mai naturale si cred benefice evenimente. ca sa exemplific: moartea este printre multe altele cea mai buna motivatie daca n-am muri niciodata aceasta motivatie ar disparea, nu ne-am mai urma visele niciodata. de altfel moartea apropie oamenii, ii intareste nicidecum distruge, ea ii distruge numai pe cei slabi in timp ce celor puternici nu le da decat un motiv in plus sa traiasca.
Cine stie.cand viata iti este mai frumoasa, ajungi sa iubesti cu adevarat si iti imaginezi o viata vesnica, fara sfarsit. atunci iti este luata.
Viata este considerata un `dar`. dar. acel `dar` v-a aduce suferinta. pentru ca mori, pleci de langa persoanele dragi tie si nu te mai intalnesti cu ele.Sincer eu ma bazez pe stiinta putin, insa nu sunt nici pe taraba stintei, nici pe taraba credintei, pentru ca eu una fara dovezi nu cred, insa tiind sa cred in viata de dupa. sper la asta in chiar daca in adancul sufletului meu stiu ca nu exista o continuare...Viata cu iubire are un rost. insa viata de `dincolo` daca exista ce rost are fara iubire? O data in viata iubesti cu adevarat. si daca nu va fi tot acea persoana dincolo, cu, care vrei sa traiesti pentru totdeauna? The Life Suck`s.
recedaniel3 întreabă: