Vezi în Biblie http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/1/
Ioan 1
1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
2. El era la inceput cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.
La inceput era Cuvantul,==la momentul zero al timpului era Cuvântul si Cuvantul era Dumnezeu.
si Cuvantul era cu Dumnezeu, ==deci nu era antagonic unui alt Dumnezeu numit aici tot Dumnezeu.
Cuvântul fiind Dumnezeu era nemuritor.
Restul sunt prostii!
De ce trebuie sa spunem ca Dumnezeu a murit pe cruce pentru noi ==dacă era nemuritor fiind D-zeu nu a murit, dupa care a inviat? == nu a înviat că nu a murit
a murit pe cruce pentru noi==asta este altă treabă ilogică
Pentru ca Dumnezeu este sfant si pedepseste pacatul.Dar in dragostea Lui El a trimis pe Fiul Sau ca pret de rascumparare pentru pacatele noastre.Bineinteles ca dupa ce si-a incheiat misiunea pentru care a venit pe pamant, El a inviat si S-a inaltat la cer.
Foarte buna logica si intrebarea.Cel care a murit a fost fiul lui Dumnezeu, Isus, pentru ca asa cum ai spus Dumnezeu este Atotputernic si poate distruge moartea iar Isus e puternic si a fost biruit de moarte.Isaia25:8
Nu,ma rog doar lui Iehova Dumnezeu, pentru ca asa a zis Isus sa facem.Matei4:10.Nu cred in trinitate, pentru ca nu are legatura cu Biblia.
Si eu ce ziceam? Din ce ai zis maisus, ai o religie politeista.
Din moment ce isus si dumnezeu nu sunt acelasi personaj, daca dumnezeu este primul personaj (P1) iar isus este personajul 2 (P2), atunci ai o religie politeista. Nu are importanta daca te rogi sau nu doar la dumnezeu. Ai un zeu si un semizeu.
E foarte simplu :
a - fie amandoi sunt acelasi personaj (P1)
b - fie sunt personaje diferite (P1 si P2)
A = religie monoteista B = religie politeista
Nu a murit Dumnezeu. Inca din gradina Edenului Dumnezeu le-a spus profetia mesianica lui Adam si Eva ( si presupun ca o stii ca nu mai am timp sa-ti-o zic).El S-a pogorat din ceruri, si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara maria si S-a facut om.(Crezul). Profetia mesianica: '' femeia iti va zdrobi capul, iar tu ii vei zdrobi calcaiul'' (prin tu, Domnul se referea la sarpe). Prin femeia iti va zdrobi capul o reprezinta pe Feiocara Maria care i-a zdrobit imparatia lui Satan, iar ''tu ii vei intepa calcaiul'' adica Satan L-a tinut mort pe Iisus timp de 3 zile. Totusi rana la calcai ( vorbim acum din punct de vedere filozofic) reprezinta ''o scurgere de sange mai mica'', adica nu este o rana prea grava. Dumnezeu nu este Dumnezeul mortilor, ci este Dumnezeul celor vii. Dumnezeu a murit pentru oameni pe cruce, dar El S-a pogorat doar in locuinta mortiilor pentru a-i scoate pe dreptii Vechiului Testament la lumina Raiului.
Cum ai ajuns tu la concluzia asta cu profetia, ti-a povestit vreun Inger? Cine a facut interpretarea asta?
Da,eu cred, conform dovezilor biblice ca Dumnezeu si Isus sunt doua persoane total diferite si inchinarea o merita doar Creatorul, Iehova Dumnezeu.
A murit pe cruce în sensul că Duhul lui Iisus s-a despărțit de trupul lui fizic care a fost pus într-un mormânt pentru 3 zile, nu în sensul că Iisus a încetat să existe.Noi la fel privim și moartea ca o despărțire temporară de acest trup, care la revenirea lui Iisus se va transforma într-un trup neperisabil așa cum a fost trupul lui Iisus după înviere.
Dar nu sunt 2 persoane diferite. Este o erezie ce spui tu, o blasfemie.
Matei26:39,ioan8:17,18,Coloseni1:15,16,Ioan17:3,Ioan3:16,Marcu13:32,1Corinteni15:27,28,Filipeni2:5-7
Ati lipseste tie antelepciunea.
aceasta taina nu merge pe logica,
El sa desbracat de Dumnezeiasca Lui putere, si a luat chip de om prin antrupare, de aceia a putut sa moara pe cruce.
Of nu asta am vrut sa spun. Sunt persoane diferite, dar nu din punct de vedere al trinitatii ( Duhul Sfant, Fiul si Tatal) care formeaza Dumnezeu Triunic.Da sunt 2 persoane diferita, dar un singur Domn.
''Un Domn, o credinta, un botez''.