Raspunsul la intrebarea ta este simplu, FIINDCA la ora actuala pamantul Nu este condus de Isus ci de SATANA (pana la termenul stabilit de Dumnezeu).
Sincer Wikipedia nu are toată informația 100% adevarata, mulți îs acasa și editează ce vor ei.
Din cate știu eu nu se știe 100% ca Iisus a existat, dar ii ceva normal ca toți sa spere ca ii adevărat, mai ales dacă esti creștin.
Când vorbești de stare morala trebuie sa realizezi ca fără rau nu ar mai fii moralitate. Trebuie sa existe rau ca sa fim morali și sa putem sa urmam un exemplu. Moralitatea ii atât de complicata, tot timpul am vrut sa o descifrez și nu reușesc in total.
Razboaiele încearcă sa facă sa para ca sunt morale, ca apărăm pe cei nevinovați și încercam sa scăpăm de cei rai. Închisorile la fel, suntem atât de morali ca oricine greșește ii punem in închisoare, dupa aia numai contează cum sunt tratati.
Întrebarea ta despre regi și conducători ar trebui sa te aducă la întrebare ca e posibil ca Iisus sa nu fii fost, ceea ce ii nebunesc, știu. Da cum putem sa găsim o explicație la așa ceva.
Eu sincer îs mai interesată de moralitate decât de religie. Cred ca învățam mai multe dacă ne uitam in jur decât dacă ascultam o religie.
In mare când ma uit la politicieni și la tot ce a fost in trecut, religia a ajutat sa țină populația de jos jos și cei de sus sau ridicat tot mai sus. Trebuie sa realizezi ca religia ii folosită împotriva noastră de multe ori ca omenire, mie mi se pare ca și tu esti foarte curios despre moralitate.
Cel mai interesant lucru care l-am găsit depre moralitate a fost Justice what îs the right thing to do, pe Youtube, ii in engleza despre filozofie și moralitate, cum faci alegerea ceea mai buna tot timpul.
Multe m-au băgat in ceata și m-au pierdut, sper sa te ajute sa înțelegi moralitatea mai bine fiindcă eu nu inteleg religia încă.