Depinde de la caz la caz, efectiv nu poti generaliza. In ambele tabere gasesti destui oameni EXTRAORDINARI si destule pramatii. Si cu asta am zis tot.
Pai asa cand sunt 2 persoane mature, nu idioti care incearca sa bage pe gat celuilalt credinta sau "necredinta" lui
Credința...în ce anume? în cultele și organizațiile religioase ce există? A fii credincios nu înseamnă să mergi la beserică ca la servici sau să aparții unui cult sau organizații religioase.Eu sunt ateu și partenera de viață e credicioasă, și ca să vezi că ne înțelegen foarte bine .
Oamenii banali (momentan nu gasesc un alt adjectiv sa-i descriu) nu pot trai niciodata in pace indiferent de credinte sau sisteme de gandire. Pentru ca pacea nu e o relatie intre doi indivizi. E ceva ce ai sau nu ai. In momentul in care esti plin de pace si de liniste nu poti oferi altceva. Daca nu ai pace, e normal ca vrea doar sa ai dreptate, sa iti impui punctul de vedere si chiar si in somn vei cauta argumente cu care sa-l domini pe celalalt si sa-i demonstrezi ca nu are dreptate. E un efect al egoismului.
Nu toti religiosii sunt asa.Eu am o profesoara de religie care nu ne obliga sa credem, a zis ca e alegerea noastra.Ca ne pune sa invatam crezul, aia e altceva, ca profesoara trebuie sa ne dea note pe ceva.Stiu ca majoritatea crestinilor cred ca biblia trebuie mai respectata decat constitutia.Si ma enerveaza oamenii care compara religia cu moralitatea care nu au nimic de-a face. Poti fi cel mai mare ateu din lume traind dupa bunele principii sau poti fi un credincios inrait, egoist etc.
Depinde de persoane...
Uite, oricat de ciudat suna, eu am si prieteni crestini, si ei imi respecta convingerile mele. Si eu pe ale lor. Putem aborda alte subiecte, in afara de religie. Nu vad de ce nu am putea sa vedem un film impreuna, sau sa iesim la o bere.
Iesiti la o bere, dar probabil ei beau un suc/apa plata, corect?
Ar fi ceva rau sa bea un suc? ca nu am inteles bine.
Poate te referi la bere, eu am mentionat suc, dar daca tin la sanatatea lor, nici aceasta
De aia prefer sucul de fructe . asa alcool nu beau deloc, si sucurile acidulate nu fac bine deloc, ramane cel de fructe. sau apa si gata
Nu conteaza, sunt preferintele tale.Eu vream sa fac o gluma la ce a zis "Duhovnicul"
Te refereai la pocaiti? Eu vorbeam de ortodocsi / catolici. Ei au voie, si consuma alcool.
Au voie sa se si imbete, ma rog?
Nu, aia e optional.
Oricum, nici eu nu ma imbat, ci beau cat sa ma simt bine.
Practic, cu totii nu ar trebui sa ne imbatam. Aia deja inseamna ca ai o problema cu alcoolul, daca faci abuz. Ca orice aliment, si bautura trebuie consumata moderat, nu in exces.
"De ce un ateu si un religios nu pot trai in pace in ziua de azi?"
Uita-te la oameni ca Jardelin si Inferno. Pune-i in aceeasi camera si probabil se vor si bate! Unul nu da posibilitatea de comunicare altul se lauda ca ce stie el si ce prosti sunt altii.
"Deci in ziua de azi care au devenit mai "nesuferiti", ateii sau religiosii?"- si ateii si religiosii!
"De ce un ateu si un religios nu pot trai in pace in ziua de azi?"
Pai simplu din cauza ca ratiunea si inteligenta nu pot face casa buna cu prostia si fanatismul.
Sunt ateu si respect credinta altora. Am trecut prin etapa de a ridiculiza religia. Acum imi este indiferent cine in ce crede si nu am nimic de impartit cu "credinciosii".
vladutik întreabă:
DeProfundis99 întreabă: