Pentru ca oamenii cred in Dumnezeu si prin botez se considera ca micutul este iertat de pacatul protoparintilor si protejat de rau. In fond el este liber sa treaca la alta religie sau sa devina ateu atunci cand creste si e capabil sa aleaga. Botezul nu are cum sa-i faca rau!
Banii care-i pierzi pentru un ritual primitiv sunt importanti... Daca n-ai organizat niciodata un botez n-ai de unde sa stii cum fiecare preot cere cate ceva si dupa cum majoritatea fac o petrecere si acolo se duc bani gramada...
Exista oameni pentru ca e mai important faptul ca sarbatoresc un eveniment important din viata lor decat suma de bani pe care o cheltuie. pentru unii mai exista si alte lucruri importante decat banii...
Pai e important sa-ti sarbatoresti nunta, nasterea copilului, aniversarea copilului, dar botezul...Nu-mi place ideea de botez, aici exista pareri diferite.Nu consider botezul un eveniment important din moment ce nu sunt crestin.
Credeti voi asta, dar Biblia nu sustine ca pacatele se iarta prin botez si ca ar fi protejat de rau astfel.
Pai daca stii asa de bine, de ce nu ne lamuresti tu?
Adica parintii tai ar trebui sa te invete limba romana numai dupa 18 ani sau ce vrei sa zici?
Noul Testament specifică faptul că este o mare diferenţă între botezul lui Ioan (Botezătorul) şi botezul Mânuitorului Hristos, botezul creştin!
Botezul copiilor este dedus din ulte "locuri" ale Noul Testament:
- I Corinteni 1, 16: "Am botezat şi casa lui Ştefana; afară de aceştia nu ştiu să mai fi botezat pe altcineva." Prin expresia "casa lui Ştefana", Apostolul Pavel nu exclude pe nimeni din familia respectivă. În nici un caz copiii!
- I Corinteni 10, 2: "Şi, întru Moise, au fost botezaţi în nor şi în mare."
- I Corinteni 12, 13: "Pentru că într-un Duh ne-am botezat noi toţi, ca să fim un singur trup, fie iudei, fie elini, fie robi, fie liberi, şi toţi la un Duh ne-am adăpat."
- Luca 3, 21: "Şi după ce s-a botezat, botezându-Se şi Iisus şi rugându-Se, s-a deschis cerul."
- Fapte 13, 24: "După ce Ioan a propovăduit, înaintea venirii Lui, botezul pocăinţei, la lui Israel."
- Fapte 2, 41: « Deci cei ce au primit cuvântul lui s-au botezat şi în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete. » De ce trebuie unii să presupună că între cei trei mii de oameni prin care s-a întemeiat la început Biserica, nu se aflau şi copiii acestora? Cum puteau rămâne tocmai ei în afara Bisericii, rupţi parcă şi de părinţii lor? De unde barbaria şi păgânitatea unui astfel de mod de gândire?
- Faptele Apostolilor 16, 15: "Iar după ce s-a botezat şi ea şi casa ei, ne-a rugat, zicând: De m-aţi socotit că sunt credincioasă Domnului, intrând în casa mea, rămâneţi". Expresia "ea şi casa ei" este în mod indubitabil o dovadă a faptului că nici acest citat şi nici alte zeci de citate referitore la botez, nu au exclus botezul copiilor. Botezul copiilor este făcut în acord cu Evanghelia Mântuitorului Hristos, începând cu primele comunităţi creştine, şi continuând cu întreaga istorie de 2000 de ani a Bisericii!
- Fapte 10, 44: "Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste cei care ascultau cuvântul." (!) Şi imediat spune despre aceşti :...
- Fapte 10, 48: "Şi a poruncit să fie botezaţi în numele lui Iisus Hristos. Atunci l-au rugat pe Petru să rămână la ei câteva zile."
Asa scrie in Biblie, cum Hristos a fost botezat asa sa se boteze si copii LUI!
Iisus la ce varsta a fost botezat?
Metoda de ai boteza pe copii de mici nu are temei biblic.
Prima menţiune în Biblie despre botez are legătură cu Ioan Botezătorul. El îi boteza pe oamenii maturi care îşi doreau acest lucru, după ce realizau personal semnificaţia botezului.
Pentru ca se spune
Daca ne botezam"scapam de blestemul stramosesc"
Adica ce blesteme sau probleme au avut stramosii nostri
Sa nu avem si noi
Deoarece x si y sunt parintii tai si ei tiau dat viata, au treptul sa iti puna ce nume vor
Un om trebuie sa aiba mereu un nume
Daca vrei, tu tiai putea schimba numele cand vei avea peste 18 ani
Funda? pls
Nu a zis nimeni că un copil nu are dreptul să aleagă. Părinţii au dreptul să decidă ce se întâmplă cu copilul lor până când acesta devine capabil să hotărască singur ce îi trebuie. Nu văd nimic rău în a boteza un copil. Mai ales că Dumnezeu înseamnă dragoste, bunătate. Dacă cineva nu este mulţumit de religia în care este, poate foarte uşor să renunţe. Dar atât timp cât părinţii sunt responsabili de viaţa copiilor lor până la majoratul acestora, mi se pare corect să îl boteze şi să îl conducă pe drumul care cred ei că este cel mai bun.
Cred ca este o traditie despre care lumea nu-si pune prea multe intrebari, le-a fost indusa ideea si lor de mici ca asa trebuie. Asta e situatia chiar daca multi o consideram mai mult sau mai putin aberanta. Personal sunt de acord ca fiecare sa-si aleaga drumul lui~