| Lizzu a întrebat:

De ce un om alb isi imagineaza ca dzeu e alb iar un om negru isi imagineaza un zeu negru?
Voi cum va imaginati ca ar fi?

63 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Ca aici:
http://chestiimisto.blogspot.ro/......spate.html

Daca as analiza fiecare parametru in parte nu as gasi nimic.
O iluzie "optica". Cum definesti o iluzie "optica"?

| Lizzu explică (pentru Inferno):

Foarte interesant happy

Iluzie optica = ireal,"minciuna"? thinking

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Nu pot si nici nu vreau sa mi-l imaginez pe Dumnezeu!
Pentru mine e destul ca respect credinta unora, incerc sa nu ranesc prea tare convingerile si/sau orgoliul tipic altora, scriu Dumnezeu cu litera mare, asa cum trebuie, iti pot veni cu citate si argumente, atat cat ma pricep eu...dar, daca ma pui sa mi-l imaginez, ba mai mult, sa si-l descriu, ntz! E prea mult! big grin

| OOOLEOOO a răspuns:

Eu sunt alb, si pentru mine Dumnezeu ramane negru.

Jah Ras Tafari Selassie!

http://i48.tinypic.com/15ewbvr.jpg

| Lizzu explică (pentru OOOLEOOO):

happy A fost un conducator de trib sau un predicator?

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Lizzu):

Incoronat Rege al Regilor, Leu cuceritor, alesul lui Jah a fost ultimul imparat din Dinastia lui David conducatorul al Ethiopiei.

| Lizzu explică (pentru OOOLEOOO):

Aa...
Si este intemeietorul acestei religii sa inteleg.

| Mădă0611 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Pai din cate observ voi credeti ca Haile Selassie e Mesia, dar nu dumnezeu cel care a creat lumea, iar daca si el e negru, e pentru ca asa si l-a imaginat poporul respectiv, deci negru pentru negru.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Mădă0611):

Ai o gandire isteata!

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu are corp spiritual, deci nu e nici alb, nici negru.Ioan4:24

| imale a răspuns:

Pentru ca asa il reprezinta bisericile in icoane...o prostie. iar eu nu mi'l imaginez nicicum ..nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu, asa ca nu are rost sa ma preocup cu asa ceva

| RAY a răspuns:

Ceva ce nu exista oare ce culoare are?

| Lizzu explică (pentru RAY):

Nu stiu, poate o culoare care nu exista

| RAY a răspuns (pentru Lizzu):

Dumnezeu nu exista eliza, din nimic nu apare zeii care creaza miliarde de stele, tu esti agnostica nu?

laughing sunt curioasa cam ce pareri au oamenii despre lucrul asta happy
Da, sunt. Cred.

Nici tu nu sti ce esti, ma da fata esti nu?

Asta da laughing) sigur sigur

Atunci e bine, un agnostic spune nu se poate dovedi ca exista sau nu dumnezeu, nu are nu nici o legatura cu credinta in dumnezeu, ateismul inseamna lipsa credintei in zeii nu afirmatia ca nu exista, o alta minciuna teista, eu sunt baiat eliza

Ma bucur de cunostinta, baiete laughinghee hee
Da, stiu definitiile astea ...ma intreb daca un om, la cat de complex este, se poate incadra in niste simple definitii happy

| Mădă0611 a răspuns:

Dumnezeu e alter ego-ul fiecarei persoane care crede in el :)), tot ce e in plus e de la dumnezeul altora, si apoi, cum s-ar mai crede oamenii speciali daca ei ar fi albi si dumnezeu ar fi negru, sau invers? Referitor la psihic, evreii si-l imaginau razbunator, misogin, criminal, vezi vechiul testament, musulmanii si-l imagineaza ca fiind dezaxat mintal, vezi actiunile lor, app de asta :| --> http://totb.ro/......e-nevasta/

| Lizzu explică (pentru Mădă0611):

straight face ...pai e normal ca barbatii sa-si impuna propriile avantaje, atunci ei ar fi stapanii si acasa si la fete tinere.

Deci, nu am gresit cand am crezut ca lumea se indreapta spre rau si spre infinit rau.
Imposibil asa ceva...
As vrea sa stiu si eu ce cred femeile de acolo si sa faca si ele un protest, iar barbatii sa fie victimele in familie. Le-ar conveni? Ce gandire inferioara pot sa aiba.

Oameni tembelizati! De asta sunt asa "incuiate" multe femei de acolo, din cauza lor si din cauza fricii ...pacat.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Lizzu):

Musulmanii sunt handicapati :)) (asa i-a zis Mitica lui Becali si acum sunt tot cu asta), fac ce vor cu femeile si mai viseaza si la vreo 72 de virgine in rai :)), rasplata lui dumnezeu pentru buna purtare, misoginism si crima: http://stirileprotv.ro/......-news.html

E on topic, "personalitatea zeului unui popor", desi acum zeul "creaza" asemenea specimene, de fapt cartile "scrise de el" sau de oamenii lui.

Iti vine sa plangi cu lacrimi de sange la tot ce vezi ca se intampla in lume ..si totul din cauza puterii, a banilor,a resurselor si a mai cee?

Nu,normal ca nu vor inceta sa lupte. Oamenii de acolo sunt prea asupriti de americani,de trupe, de razboi, razboiul continuu timp de zeci de ani creeaza psihoze, innebunesti tot timpul sub teroare.

Nici americanii nu sunt usa de biserica.
Si cred ca asa va fi cum spune : niciodata nu se va termina asta pentru ca toti vor ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.

Destul de trist, ce pot sa mai zic.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Lizzu):

A religiei, cel putin in exemplele mele. "Allah ii pedepseste pe cei care nu pedepsesc (omoara) necredinciosii."
Uneori imi doresc sa existe un zeu si sa dea minte oamenilor. laughing

Si eu.

| suffarstar a răspuns (pentru Lizzu):

Nu e nimic incuiat, femeile sunt batute precum animalele acolo. Mama meaa cunoscut o tanara care "s-a indragostit" de un arab student venit la noi sa faca studii si s-au casatorit.Au plecat la ei acolo (nu stiu exact tara, undeva in orientul apropiat) si acolo ea a aflat ca de faptul arabul mai avea cateva neveste, iar ea a fost trimisa sa pasca oile.Era lovita mereu si amenintata ca daca va vorbii cu un barbat,va fi ucisa. In final a dat de cativa romani care au mers acolo sa lucreze,si-a facut curaj si a le-a spus situatia ei, iar cand ei au plecat inapoi in Romanaia, au luat-o cu ei.
Voilenta in orientul apropiat e o realitate, chiar in Dubai, o americanca a fost injunghiata pentru ca purta niste haine mai scurte in apropierea unei plaje.In Dubai este foarte cald.

| Lizzu explică (pentru suffarstar):

straight face... no comment.
S-au terminat romanii si acum pleaca dupa straini... zici ca ai o viata mai buna dar uite ce viata...

| suffarstar a răspuns (pentru Lizzu):

La arabi sunt bani, dar aia nu sunt oameni, sunt foarte violenti. Oricum e de stiut ca arabii au mai multe femei, deci nu stiu ce avea in cap persoana respectiva. straight face

| sublime89 a răspuns:

Pentru ca oamenii inventeaza zeii, si nu invers. Iar daca caii ar putea si ei sa inventeze proprii lor zei, ghici cate picioare ar avea? laughing

| M25M a răspuns:

Fiecare si-l imagineaza pe dumnezeu intr-un mod subiectiv : I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires." - Susan B. Anthony
Se pliaza oarecum pe tema.

Nu am nici o imagine a lui Dumnezeu.

| Lizzu explică (pentru M25M):

Da, adevarat citat happy

| Exilee a răspuns:

AI plecat cu siguranta de la o premisa gresita. De unde stii?
Ma indoiesc ca ar fi asa. N-ai cum sa te gandesti la Dumnezeu ca si cum ar fi un om. Fix El este Infinit si omniprezent.

| Lizzu explică (pentru Exilee):

Pentru ca au fost puse problemele acestea la unele documentare mai demult ...ca un om si-l imagineaza in functie de cum e el...

| suffarstar a răspuns:

Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa, ori la inceput omul cred ca era alb. Oricum Dumnezeu nu e un batranel ca Gandalf, eu il concep pe Dumnezeu ca ceva complet, Dumnezeu e infinit, nu e materie si nici timp.Chestile cu "culoare, barba " sunt aberatii.

| Lizzu explică (pentru suffarstar):

Gandalf laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru suffarstar):

Și eu m-am gândit la Gandalf la început, duce un pic cu Dumnezeu.
El era un fel de Dumnezeu în LOTR.

| Mădă0611 a răspuns (pentru suffarstar):

Dumnezeul meu seamana cu Gandalf laughing, dar cand era imbracat in alb.

| suffarstar a răspuns (pentru Mădă0611):

laughing

| suffarstar a răspuns (pentru anonim_4396):

DA,sau Aslan din Cronicile din Narnia.Bine,acolo e un leu, dar cum se comporta big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu nu este nici alb nici negru! El este un spirit si poate lua orice infatisare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu e un "om" bătrân, este alb, și are un toiag în mână. Șade într-o grădină plină cu flori, copaci și animale.De asemenea, El, este de fapt un Duh.Cam așa mi-l imaginez eu pe El.
(Dumnezeu are forma unui om, nu?) laughing
Mda.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O fi coincidenta? sau mergand pe ipoteza ca e omnipotent si omniprezent s-ar putea sa fie si in noi insine?

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

E posibil sa fie in noi insine, noi sa fim el, sau orice alta entitate care se presupune ca sta la baza tuturor lucrurilor... oare e cu adevarat cineva la baza lor?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

Pai, cine sta la baza vietii tale? poate ai sa spui ca tu sau poate ai sa spui ca sistemul cu institutiile care fac parte din el. dar, oricare ar fi raspunsul, cine alege sa fie asa? deci, in orice fel ai intoarce problema, raspunsul este unul: tu...alegi ce-ti convine cel mai mult. si din "nu destinatia conteaza, ci drumul pana acolo" ajungem la concluzia ca poti sa o iei pe scurtaturi sa ajungi mai repede sau sa te bucuri de priveliste. Acum, tu hotarasti daca privelistea e frumoasa si merita vazuta sau nu. Cand zici entitate pare ceva extraterestru care te manipuleaza, nu exista asa ceva decat daca asa vrei tu.

| Buresbista123 a răspuns:

Nu mi imaginez am trecut de mult de faza de a crede in basme

Răspuns utilizator avertizat
| NoBodyCareAboutMeOrYou a răspuns:

Intreabarea ta nu are niciun rost. Fiecare in inima lui are un Dumnezeu* nu "dzeu", al lui. Fiecare crede ceva, fiecare simte ceva. Nu-i asa happy?

| AwaZoh98 a răspuns:

Deoarece ei au fost invatati sa creada ca au fost creati dupa chipul si asemanarea creatorului. big grin

| Lizzu explică (pentru AwaZoh98):

Si asta poate fi un raspuns happy

| Alexsiatit a răspuns:

VIATA, are si alb are si negru, dar predonina, mai ales foarte multe nuante de gri!
Noi trebuie doar a le percepe, a le deosebi, a le alege si-apoi a le adapta pe cele mai potrivite, in cel mai intelept mod PENTRU A "DESENA" TABLOUL VIETII!
Daca prin cuvinte, vei reusi sa creezi
(in primul rand) "IMAGINI", vei invata incet incet cum ca VIATA este un tablou VIU, plin de culori mirifice!
Alexsiatat

| Quasimodo a răspuns:

...pentru ca asa sunt oamenii, subiectivi, si isi imagineaza divinitatea ca fiind "dupa chipul si asemanarea " lor! E placut si convenabil sa "umanizam" divinitatea, caci, nu-i asa, noi, oamenii suntem fii ai lui Dumnezeu, iar El este Tatal nostru! Ba mai mult, unii si-l revendica, sustinand cu tarie ca "dumnezeul" lor e cel adevarat si ca ei ar fi "cei alesi". Ha! Ha! Ha!
Cum imi imaginez ca ar fi Dumnezeu?
Nu stiu! Nu imi imaginez. Pur si simplu El este! E tot ceea ce exista, vazut si nevazut? Este energie? Este materie?
Nu stiu! Ceea ce stiu insa este ca, daca El este, sub orice forma, atunci cu siguranta e acelasi pentru toti oamenii...albi,negri,etc.

| Lizzu explică (pentru Quasimodo):

Da,ar fi la fel pentru toti.

| geani3001 a răspuns:

Fiecare isi imagineaza un Dumnezeu al lui.Parerea mea e ca fiecare avem Dumnezul al nostru si fiecare il vede diferit.

| justEma a răspuns:

Daca exista, cu siguranta nu are nicio culoare.