Iti vine sa plangi cu lacrimi de sange la tot ce vezi ca se intampla in lume ..si totul din cauza puterii, a banilor,a resurselor si a mai cee?
Nu,normal ca nu vor inceta sa lupte. Oamenii de acolo sunt prea asupriti de americani,de trupe, de razboi, razboiul continuu timp de zeci de ani creeaza psihoze, innebunesti tot timpul sub teroare.
Nici americanii nu sunt usa de biserica.
Si cred ca asa va fi cum spune : niciodata nu se va termina asta pentru ca toti vor ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.
Destul de trist, ce pot sa mai zic.
Fiecare si-l imagineaza pe dumnezeu intr-un mod subiectiv : I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires." - Susan B. Anthony
Se pliaza oarecum pe tema.
Nu am nici o imagine a lui Dumnezeu.
Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa, ori la inceput omul cred ca era alb. Oricum Dumnezeu nu e un batranel ca Gandalf, eu il concep pe Dumnezeu ca ceva complet, Dumnezeu e infinit, nu e materie si nici timp.Chestile cu "culoare, barba " sunt aberatii.
Nu e nimic incuiat, femeile sunt batute precum animalele acolo. Mama meaa cunoscut o tanara care "s-a indragostit" de un arab student venit la noi sa faca studii si s-au casatorit.Au plecat la ei acolo (nu stiu exact tara, undeva in orientul apropiat) si acolo ea a aflat ca de faptul arabul mai avea cateva neveste, iar ea a fost trimisa sa pasca oile.Era lovita mereu si amenintata ca daca va vorbii cu un barbat,va fi ucisa. In final a dat de cativa romani care au mers acolo sa lucreze,si-a facut curaj si a le-a spus situatia ei, iar cand ei au plecat inapoi in Romanaia, au luat-o cu ei.
Voilenta in orientul apropiat e o realitate, chiar in Dubai, o americanca a fost injunghiata pentru ca purta niste haine mai scurte in apropierea unei plaje.In Dubai este foarte cald.
Și eu m-am gândit la Gandalf la început, duce un pic cu Dumnezeu.
El era un fel de Dumnezeu în LOTR.
Dumnezeul meu seamana cu Gandalf , dar cand era imbracat in alb.
DA,sau Aslan din Cronicile din Narnia.Bine,acolo e un leu, dar cum se comporta
... no comment.
S-au terminat romanii si acum pleaca dupa straini... zici ca ai o viata mai buna dar uite ce viata...
La arabi sunt bani, dar aia nu sunt oameni, sunt foarte violenti. Oricum e de stiut ca arabii au mai multe femei, deci nu stiu ce avea in cap persoana respectiva.
AI plecat cu siguranta de la o premisa gresita. De unde stii?
Ma indoiesc ca ar fi asa. N-ai cum sa te gandesti la Dumnezeu ca si cum ar fi un om. Fix El este Infinit si omniprezent.
Nu pot si nici nu vreau sa mi-l imaginez pe Dumnezeu!
Pentru mine e destul ca respect credinta unora, incerc sa nu ranesc prea tare convingerile si/sau orgoliul tipic altora, scriu Dumnezeu cu litera mare, asa cum trebuie, iti pot veni cu citate si argumente, atat cat ma pricep eu...dar, daca ma pui sa mi-l imaginez, ba mai mult, sa si-l descriu, ntz! E prea mult!
Fiecare isi imagineaza un Dumnezeu al lui.Parerea mea e ca fiecare avem Dumnezul al nostru si fiecare il vede diferit.
VIATA, are si alb are si negru, dar predonina, mai ales foarte multe nuante de gri!
Noi trebuie doar a le percepe, a le deosebi, a le alege si-apoi a le adapta pe cele mai potrivite, in cel mai intelept mod PENTRU A "DESENA" TABLOUL VIETII!
Daca prin cuvinte, vei reusi sa creezi
(in primul rand) "IMAGINI", vei invata incet incet cum ca VIATA este un tablou VIU, plin de culori mirifice!
Alexsiatat
Intreabarea ta nu are niciun rost. Fiecare in inima lui are un Dumnezeu* nu "dzeu", al lui. Fiecare crede ceva, fiecare simte ceva. Nu-i asa ?
anonim_4396 întreabă:
ekkk întreabă: