Nu prea am avut o pozitie, poate doar din cauza iubirii de la mama, ma socheaza cum poate fi folosita retorica pentru a genera atata violenta si opresivitate. si cum partea cealalta fiind atat de jalnica si slaba de spirit nu poate folosi decat acelasi lucru pentru a raspunde loviturii.
te rog, sper ca observi din punct de vedere sistematic/stiintific ca oamenii sunt niste inoranti si cum ignoranta lor se manifesta in mii de tipuri pe zi
nu cere crestinilor care doar spera prin sistemul lor la o iesire din ignoranta sa renunte la nihilism, pacate si dorinta de independenta in favoarea acestor concepte. all too human
nu le cere sa iti raspunda elegant daca nu au cutite fine si daca sunt niste ignoranti si niste tarani. la randul meu am avut un istoric teribill pentru religia mea.
apoi, cine esti tu sa imi atingi mie coarda sensibila, un psiholog ti-ar spune ca felul asta de a proceda nu e deloc benefic, de ce nu o atingi pe a ta, constructiv si bland dupa cum stii?
vorbesti de discriminarea femeilor in crestinism, stii ce a facut stiinta pentru ele, nu? pentru ca toti am participat la istorie. cred in evolutie si inteleg si de ce altii nu se gandesc la ea, uneori am momente de instinct in care ma sperii ca sinele meu are o origine atat de primitiva sau ma bucura atentia speciei din care provin
de ce nu renuntam la distanta pe care o avem intre credinte pentru a lupta pentru ceva cu adevarat constructiv devreme ce nimeni nu isi doreste sa sufere, de vreme ce ne vrem vrerile unul altuia, apoi cu totii ne simtim sclavi vrand macar sa estompam sentimentul, nu merita sa impaci religia cuiva cu stiinta altcuiva de dragul gasirii unei cai in care fiinta umana in umanitatea ei sa supravietuiasca?
Nu văd ce legătură are cu subiectul sau de ce aş fi obligată să-ţi răspund, dar te poţi lămuri în comentariile mele de aici:
http://www.tpu.ro/......-exista-o/
Ce insulte sau amenintari? Fiecare are libertatea sa creada in ce doreste.Nu e treaba mea sa schimb opiniile cuiva.Vad atatea intrebari prostesti la categoria "religie" ca ma si mira ignoranta oamenilor. Ignoranta oamenilor cu privire la propria vesnicie. Unde iti vei petrece vesnicia? "Nu stiu si nici nu ma intereseaza". Stii ca intr-o zi toti oamenii vor sta in fata scaunului de judecata a lui Dumnezeu? "Dumnezeu nu exista pentru ca stiinta nu a demonstrat acest lucru". „ Daca ai fi cunoscut si tu, macar în aceasta zi lucrurile, care puteau sa-ti dea pacea! Dar acum ele sunt ascunse de ochii tai."
Nu, discutia e diferita.
Ateul: "Nu stiu unde voi fi dupa ce mor, cum nu stiu unde eram inainte de a fi nascut, in cel mai onest fel"
Crestinul: "Vei ajunge in Rai daca tu crezi in Isus altfel vei arde vesnic in Iad"
A: "Te rog demonstreaza-mi!"
C: "Roaga-te sincer la Isus si are sa fie demonstrat"
A: "Scuze, nu e o demonstratie! Mai mult, am fost deja crestin, si chiar nu simt ca Iehova m-a ascultat"
C: "Daca nu te poicaiesti vei ajunge in Iad si vei arde vesnic"
A: "Te rog demonstreaza-mi ca altfel suna ca o amenintare, oricum una fara dovezi"
C: "Voi ateii sunteti ignoranti"
Ai pierdul ideea ca multi atei pe aici au cateva calitati pe langa multi crestini de pe aici:
- multi au citit toata sau aproape toata Biblia
- multi dintre ei au fost crestini la un timp din viata
- toti au gasit un argument (de obicei rational) sub care nu isi mai pot tine pozitia
- unii (ca mine cel putin) au citit si comentarii despre Biblie si au vazut ca Biblia, sau in aceeasi masura crestinatatea nu este un raspuns la realitate: crestinii au probleme cu realitatea! Nu e o ofensa, dar ei neaga ce e observabil: evolutia, Big Bang-ul
- foarte des argumentarea crestina (William Lane Craig, Ray Comfort si altii) sunt promovate bazate pe nereprezentarea pozitiei oponente. Subliniez, stiu crestini ce le e rusine de marii crestini!
Si de aia, oamenii nu-s crestini. Ei au ceva cu Dumnezeu, nu cu cel ce exista si poate a facut universul, dar au doar cu acel zeu ucigas in serie in Vechiul Testament, ce uraste practic lumea, si acesta revine in NT ca cineva ce nu numai sa anihileze lumea (ca in VT) dar vrea sa o arda toata, pentru infinitate. Ce maniac! Si bineinteles, acesta e "atot-iubitor".
Cei ce se joaca de-a stiinta si Dumnezeu, o fac ca macar daca un zeu exista, nu vrem sa il ofensam cu ipocrizie. Nu putem crede ca n-avem dovezi. Daca un zeu exista si el e bun, sigur nu mana crestinatatea curenta!
"Fiecare are libertatea sa creada in ce doreste"
Bati campii. Fiecare e liber sa creada in ce doreste, ATATA TIMP CAT CEEA CE CREDE NU ADUCE PREJUDICII DE ORICE NATURA CELORLALTI.
Iar tu crezand in ceva, care printre multe altele zice:
"Exodu 22:20~
"20Cine aduce jertfe altor dumnezei decît Domnului singur, sa fie nimicit cu desavîrsire."
sau:
"Cronici 15:13~
13si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie."
ai pretentia sa fii lasat sa crezi asta, iar crezand sa si aplici.Sau poate veniti si ziceti ca si astea sunt parabole? Ar fi stupid sa zici asta. Intr-adevar unde nu va convine, ca in cazul scosului ochiului, o dati pe parabola, dar unde v-a convenit ca in exemplele de mai sus ati aplicat cu succes de-a lungul istoriei.
Am crezut cand vad ceva scris de tine, in sfarsit sa te vad pe tine facand un argument. Dar nu, continui cu opinii de caracterul meu.
Soricel, ai invatat niste logica intre timp? Ah, nu, e mai usor o critica!
Sa nu-ti scoti ochiul ca sa faci loc barnei!
bing-bang. Daca nu intelegi chiar deloc ce si cum cu atomii, de aici formarea lor si formarea moleculelor, ce rost are sa pui intrebari prostesti? E o vorba in popor, "Prea... lenes sa intelegi stiinta? Alege religia."
"Tu esti scandalizat de cineva care spune ca Biblia este adevarata si ca daca nu il primesti pe Isus in viata ta ca domn si mantuitor traiesti degeaba." - Normal sa fie omul ofensat. Pentru ca omul sa nu fie ofensat, afirmatia trebuie sa fie adevarata( sustinuta de dovezi si argumente), insa afirmatia nu e sustinuta cu nimic evident, ea este produsul subiectivismului, convingere dictata de slabiciuni. E ca si cum i-ai zice unei persoane pe care nu o cunosti "esti o persoana ratata". - E o eticheta care nu are decat subiectivism in ea.
"Un crestin este intristat cand vede ca sunt multi pe calea pierzarii si vrea sa faca ceva legat de lucrul acesta." - Dar intristarea lui este produsul prejudecatii, este subiectiva(nu are cu ce sa-si sustina convingerea). Eu am motiv sa ma intristez cand vad o persoana(cunoscuta) care se imbata mereu, eu pot spune ca ea e pe calea pierzarii, convingerea mea este realista, realitatea imi motiveaza intristarea si afirmatia, dar crestinului nu ii este motivata(realistic) acea intristare, intristarea lui este produsul subiectivismului, al prejudecatii.
"Vad atatea intrebari prostesti la categoria "religie" ca ma si mira ignoranta oamenilor. Ignoranta oamenilor cu privire la propria vesnicie." - Eu nu inteleg cum ai ajuns la asa ceva. Prejudecata nu te mira!? Oare de ce? Nu poti s-o vezi... indoctrinarea e problema. Numai prin prejudecata puteai ajunge la o asemenea concluzie "Ignoranta oamenilor cu privire la propria vesnicie."
Sensul afirmatiei nu se refera la ati scoate ochiul adica baga-ti mana in ochi.
Aici Mantuitorul vrea sa spuna ca daca esti ispitit sa cazi in pacat sa scapi de acel ceva. Gen iti apar reclame pe un site care te provoaca sa faci un pacat, pai nu mai intri pe acel site, sau descarci un program sau multe alte posibilitati. Domnul Hristos nu ne vrea raul, sa ajungem mutilati .
Ai citit intrebarea pana la capat? Nici eu nu cred ca oamenii trebuie sa se mutileze. E doar faptul ca majoritatea crestinilor (inclusiv tu) au o citire foarte selectiva a Bibliei si argumentele tipice ("e Vechiul Testament" sau "nu e mesajul lui Isus") esueaza.
Te rog sa citesti cel putin Noul Testament sa vezi ca tema asta se repeta.
Sper ca daca rationalizezi vorbele lui Isus, poate rationalizezi si Geneza cu descoperirile stiintei moderne legate de evolutie. Mai ales ca foarte des cand cauti cuvintele "miturile Biblice" pe internet, mai intotdeauna te duc la pasaje din Geneza sau Exodul! Asta e la fel si in academie, deci nu e pozitia mea, ci doar o pozitie foarte populara!