| RAY a întrebat:

De ce unii nu pot intelege ca ateismul e vechi de cand lumea si fac conexiunea intre el si stiinta, iluminism sau simptomul unei decadenţe a Occidentului prăbușit sub loviturile capitalismului?

Acesta este un mit, susţine profesorul, care este „hrănit de ambele tabere ale dezbaterii". Partizanii noului ateism mizează pe faptul că scepticismul este un rezultat al progresului înregistrat de știinţă. Pe de altă parte, susţinătorii valorilor religioase îl percep ca pe simptomul unei decadenţe a Occidentului prăbușit sub loviturile capitalismului. Însă „ambele părţi sunt vinovate de vanitate modernistă. Neîncrederea în forţele supranaturale este la fel de veche precum dealurile. Numai prin ignoranţă profundă poate cineva să creadă că doar începând cu secolul al XVIII-lea au apărut primii oameni care au îndrăznit să se lupte cu zeii".

https://semneletimpului.ro/religie/ateism/ateismul-la-fe l-de.html

Apropo siteul e advenstist?

3 răspunsuri:
| Mircea08 a răspuns:

Nimeni nu cred ca lupta cu zeii. Cei care cred in ei nu lupta de frica. Pentru cei care nu cred in ei, zeii nu exista deci nu au cu cine lupta. Restul e abureala. Oricine poate face tot felul de afirmatii, cu cuvinte pompoase, dand impresia de chestie inteligenta si de informare tip full.

| RAY explică (pentru Mircea08):

Dar uni cred ca ateismul =iluminism -stiinta ba un user crede ca ateismul =creatie evreiasca

| Mircea08 a răspuns (pentru RAY):

Sunt dezinformati