| chiftelutacrocanta a întrebat:

De ce unii oameni cred in Dumnezeu si nu cred in cartile religioase? Cum poate cineva sa creada intr-un stapan invizibil si sa nu creada in semnele si cuvintele vizibile scrise in cartile religioase? Credeti ca Dumnezeu este ca zaharul diluat din apa? Il simti cu ajutorul papilelor gustative dar nu-l vezi cu simtul vazului in apa? Asa este si Dumnezeu? Nu poate fi perceput Dumnezeu de oameni cu toate cele cinci simturi umane?:Simtul vazului, simtul mirosului, simtul gustului, simtul tactil si simtul auzului? Oare Dumnezeu poate fi perceput cu doar cateva din simturi? Sau mai exista vreun simt uman care il poate percepe pe Dumnezeu?

13 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

E foarte simplu - poti sa crezi si e mult mai putin jignitor pentru inteligenta umana sa crezi intr-un oarecare dumnezeu care NU a lasa nici o bazaconie pe care sa se bazeze religia. POATE ca textele religioase contin si ceva-ceva apropiat de un asemenea dumnezeu, dar e o adevarata jignire adusa inteligentei umane toata povestea de adormit copiii cu iadul, pacatul originar, faptul ca impostorii astia nenorociti de popi si bisericile ar avea vreo treaba cu divinitatea, samd.

| Inferno a răspuns:

Dumnezeu este doar iluzia ce apare atunci când incerci sa privesti lumea in ansamblul ei.
Mintea umana nu poate intelege Universul decat prin abstragere, element cu element, si apoi reintegrarea cunostintelor intr-un tot unitar:Cum ar fi teoria Big Bang.

| danut a răspuns:

Biblia spune ca Dumnezeu nu este om si nu are alcatuirea umana. Biblia mai spune ca Dumnezeu are o natura imateriala din punctul nostru de vedere al cunoasteri, de aceia simturile noastre nu percep existenta lui Dumnezeu. Din alt punct de vedere, Dumnezeu nu este pe pamant ci se afla in alt loc, prezenta sa este facuta prin reprezentant. Al accepta pe Dumnezeu ca stapan inseamna a accepta Liberul Albitru care sta la baza "stapaniri Sale". Cealalta "parte" nu accepta liberul albitru si inca ceva, nu exista libertate, ai doua optiuni, accepti sa fi sub stapanirea lui Dumnezeu si sti ce te asteapta SAU, spui ca esti liber dar te afli sub stapanirea parti adverse. Intr-un razboi TOTAL nu exista parti NEUTRE.

| danay72 a răspuns:

Oamenii sinceri prin intermediul creației și al Bibliei îl pot simți și se pot apropia de Dumnezeu. Dar trebuie sa fie sinceri.

| ania a răspuns:

Din mai multe motive.
Unii cunosc anumite principii dintr-o carte religioasă, nu sunt de acord cu ele și se străduie să se autoconvingă că cartea e eronată și propriile lor convingeri mai valabile.
Sau percep în conștiința lor un standard al bunătății, dreptății neîntrupat de cei care susțin că-și administează viața după o carte religioasă.

| Divy a răspuns:

Lipsa simțurilor duc la perceperea lui Dumnezeu

| reihiuke a răspuns:

E foarte simplu. Exista un simt car îl poate percepe pe Dumnezeu, dar nu se dezvolta de la sine. Și nici în Biblie nu găsești răspunsul

| JetBlueJet a răspuns:

Acele persoane cred in ce simt (Nu ma refer la pipait, auzit, mirosit...Genul ala de simtit precum iubirea, ura etc).
Eu cred in ce pot atinge si vedea.(Dar excludem cartile pentru ca nu cred in basme).
*Am citit undeva ca acest "Dumnezeu" a "scris" legile fizicii dar nu intervine.
Uite ce a zis Einstein : In scrisoare, datata 3 ianuarie 1954, savantul scria: "Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", adauga acesta. "
Pana sa intervina stiinta in crearea universului, oamenii au crezut intr-un creator (aceasta fiind cea mai usoara ipoteza).Ma gandesc ca ar fi ca o poveste care se transmite prin viu grai.
Si daca Dumnezeu chiar ar exista oamenii chiar nu l-ar putea "intelege" cum zice baiatul din clip.
https://www.youtube.com/watch?v=rfn1PSCIb2c
In pana mea...Nici nu stiu in ce sa cred.Dar nu cred ca trebuie sa cred in ceva...

| Mary012 a răspuns:

Ce stiu e e ca imi place muzica si ca doar cred.

| VenomMMA a răspuns:

Ce-mi place asta! Oamenii de stiinta n-au putut sa demonstreze daca exista sau nu Dumnezeu. D-asta exista liberul arbitru. Alegi sa crezi sau nu.
Oricum, nu ma costa nimic daca aleg sa cred in Dumnezeu. Nu-mi cere bani cu imprumut, nu-mi cere sa-l ajut etc. Nici nu ma blesteama, nu ma injura, nu ma bate daca nu cred. Asta-i frumos. Eu am ales sa cred. happy

| KateBubble a răspuns:

Pe Dumnezeu îl simți pur și simplu, nu e ca un obiect pe care îl adulmeci, îl guști, îl vezi, etc. Cărțile religioase sunt scrise de oameni învățați și cu experiență de viață, dar nu sunt cuvântul lui Dumnezeu. Poate nu cred și din cauză că nu au timp să le studieze și se rezumă la a face ce știe tot omul că e bine.

| Mascatu69 a răspuns:

Nu vreau sa par ateist dar nu prea exista asa ceva big grin

| RokoRo a răspuns:

Foarte buna intrebarea si foarte pertinente observatiile ce o insotesc. Mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul, prezenta divinitatii o simti. Nu-i nevoie sa citesti in carti despre ea, nu-i nevoie sa afli din carti ca ea exista. Cartile doar au incercat sa creeze o imagine a acestei divinitati. Daca ar fi existat doar cartile si divinitatea nu si-ar fi facut simtita prezenta in permanenta, totul nu ar fi valorat doi bani. Dumnezeu exista pentru ca-l simtim in tot ceea ce suntem si in tot ceea este in jurul nostru, nu pentru ca citim despre EL in carti.