Pentru ca nu sunt siguri pe ceea ce cred, sau in cazul ateilor pe ceea ce nu cred. Si atunci incerca sa se convinga siguri prin jigniri la adresa celor ca au altfel de pareri.
Cel putin asta cred eu
Pentru ca li se pare absurd ca altcineva sa nu aiba aceeasi opinie ca ei. Close minded
Deoarece nu există toleranță și crede-mă că lipsa de toleranță vine deseori din ambele părți iar un om fără toleranță e și constrâns de propriile certitudini care de fapt sunt incertitudini iar asta nu poate implica libertate. Eu nu pot suporta oamenii intoleranți indiferent de convingerile lor.
Deoarece in capul lor nu exista notiunea de "minte deschisa". Religiile nu se vor impaca niciodata intre ele si cu atat mai putin cu ateii.Fiecare om e liber sa-si aleaga propria credinta, propriul stil de viata.
Acesta va folosi expresia pentru a denota conceptul de stare naturală, acea stare caracterizată drept „razboiul tuturor împotriva tuturor"[3][4]: „Cand doi sau mai mulți oameni au același scop, aceștia devin dușmani și fiecare caută să-l distrugă pe cealalat; ei nu găsesc o plăcere nici în a se întovărăși, că fiecare așteaptă ca celălalt să-l prețuiască la fel de mult cum se prețuiește el însuși, iar disprețul sau lipsa de apreciere apare drept motiv de conflict"[5]. Această stare se va perpetua atâta timp cât există acel drept natural al fiecareui om asupra tuturor lucrurilor, inclusiv asupra trupului altcuiva. Hobbes va explicita prin acest concept cât de egoistă este natura umană și va propune un contract social prin care omul să-și cedeze drepturile (pe care le are în starea naturală) pentru a putea fi condus[4].
Nu arunci o lumina neutra asupra situatiei, ci prezinti lucrurile dintr-o tabara anume. Adevarul e urmatorul, ca nu toti ateii sunt respectuosi cu crestinii, si sunt adevarate unele lucruri care le spun despre crestini in general, gen ca pupa cadavre umane aka moaște, dar felul in care prezinta informatia asta, este o insulta la adresa convingerilor acelor oameni. Cum spune mama: cearta e in doi. Deci, fiind un conflict, nu poti trage la raspundere doar o parte implicata in el. Sunt de acord si cu faptul ca multi sunt cu numele doar de crestini. Insa, cunosc atei care sunt lipsiti de aproape orice spirit al moralitatii in diverse lucruri, iar un om perfect lucid la minte, fie teist, fie ateist, nu ar invidia o persoana care nu tine cont de mai nimic, si traieste intr-un mod egoist, doar pentru placeri fizice (nu ma refer neaparat la relatii sexuale). E clar, lipsa unei bune educatii, nu numai de la parinti, duce la lipsa de respect, iar cand te consideri superior fata de cineva, doar prin faptul ca ai strans cateva argumente (zic si eu) si esti ferm convins de ele ca nu exista nici o divinitate, reiese conflict. Cam fiecare reactioneaza la ceva anume, cel ce da startul conflictului la personalitatea lui defecta. Am auzit azi o idee super la intrunire, dreptatea fara iubire te face o persoana dura.
Un creștin adevărat nu insultă. Dacă face acest lucru, înseamnă că nu aplica ce invata din Biblie.
Eu sunt credincios si iubita mea este necredincioasa. Nu o hulesc si nu o urasc. Cei care fac aceste lucruri si se numesc credinciosi sunt farisei ipocriti.
De ce suporterii Dinamovisti ii insulta pe cei Stelisti? Sau invers! Nu individualiza. Mitocania si prostia e generala!
Ura provoaca ura si niciodata oamenii cu idei/pareri diferite asupra vietii nu vor ajunge la un inteles comun
Pentru ca unii sunt intr-o tabara, si sunt convinsi ca detin adevarul, si asta ii face sa-i urasca pe ceilalti din cealalta tabara care au o viziune exact opusa asupra lumii, si care sunt la randul lor convinsi ca adevarul e de partea lor. Oamenii se insulta din orice atunci cand conditia asta e indeplinita, nu doar din motive religioase. E la fel si-n politica, unde unii sunt de stanga si altii de dreapta. Si nationalismul sau rasismul isi au originea in astfel de moduri de gandire pe modelul "noi vs ei". Asa sunt oamenii, si nu cred ca se vor schimba in bine prea repede.