| AvalohAlyn a întrebat:

De ce unii se nasc cu daruri divine și alții nu? Sau de ce unii au talente, abilități, daruri și alții nu? E corect asta? Dumnezeu mie mi-a cam greșit ingredientele că nu mi-a dat nimic special sau deosebit.

16 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca tu nu ai descoperit nimic inca, nu inseamna ca Dumnezeu nu ti-a dat.

| ania a răspuns:

Cele mai impotante abilitati pe care le-am primit sunt acelea de a comunica cu Creatorul nostru, a avea o relatie de prietenie apropiata cu El si de a cauta sa facem bine celor din jurul nostru. Cele 2 cele mai mari porunci din Biblie au legatura cu scopul pentru care am fost creati si cu modul de viata care aduce implinire si bucurie pentru orice om.Multi cu talente foarte speciale s-au sinucis tocmai pentru ca nu au fost recunoscatori pentru talentul lor Celui de la care l-au primit si nu l-au folosit in moduri care sa il onoreze pe Creator si au castigat defeaba idolatria oamenilor iar sufletul lor a ramas gol si nefericit
. Pentru fiecare Creatorul are un scenariu al vietii in care sa traiasca in intimitate cu El si dedicat pentru a face cat mai multa bucurie celor din jur si pentru aceasta avem fiecare toate talentele unice necesare.Nu sunrem in competitie unii cu altii, conteaza sa fim multimitori pentru toate darurile pe care le-am primit( viata, sanatate, energie, inteligenta, empatie, temperament, locuri natale, relatii, hrana, adapost etc) sa celebram si sa ne bucuram si de darueile celorlalti si sa cautam fiecare sa intram in scenariul personalizat pentru fiecare pentru care am fost creati.

| LoveSleep a răspuns:

Majoritatea lucrurilor se pot învața, nu e nevoie sa te nasti cu ele.

| minrest a răspuns:

Nu este adevarat. Tu ai invatat foarte bine, pana la un moment dat. Cine are numai 10 la Romana, e inzestrat pentru Literatura, sau Gramatica, sau ambele; cine are 10 la Istorie, are talentul asta, si tot asa. Aa, tu vii acum si imi spui ca ai muncit mult, si asta explica rezultatele bune? Inseamna ca esti inzestrat si pentru munca. Sau o sa imi spui de boala psihica? Initial a fost vorba doar de o inadaptare sociala. Bolile psihice endogene sunt forme pe care le ia personalitatea omului; este raspunsul pacientului la diferiti stresori si contradictii interne. Asa ca Dumnezeu, Natura, Fortuna sau jocul orb al sansei, parerile difera, ti-a dat; dar nu ai fructificat ce ai primit.

| Mayhem666 a răspuns:

Nu exista puteri supranaturale.

"Dumnezeu mie mi-a cam greșit ingredientele că nu mi-a dat nimic special sau deosebit."

Si de ce crezi ca tu esti asa special sau deosebit de meritai neaparat ceva?

| Cretinul112 a răspuns (pentru Mayhem666):

De moment ce încă nu a fost născut, de ce n are dreptul de a avea un talent? De ce îl discriminează Dumnezeu?

| Mayhem666 a răspuns (pentru Cretinul112):

De ce vorbesti de puteri supranaturale ca so cum ar fi un talent ca si cantatul sau pictatul si de ce vorbesti de Dumnezeu ca si cand ar exista?

Unde am zis de puterile supranaturale? Ma refer la Dumnezeu de parca ar exista ca să-mi răspundă credincioșii mai ușor.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Cretinul112):

OP a pus o intrebare legata de daruri divine AKA puteri supranaturale, iar tu ai folosit cuvantul "talent".
Daca nu specifici la ce te referi, altii nu au de unde sa stie despre ce vorbesti, ca doar nu avem puteri supranaturale sa iti citim gandurile.
Eu am crezut ca ai folosit cuvantul talent ca un fel de sinonim pentru dar divin, din moment ce despre asta e toata postarea pana la urma.
In plus, imi raspunsesei mie (la primul meu raspuns), iar eu nu imi amintesc sa fi mentionat nici un fel de talent in primil meu raspuns, de aia am presupus ce am presupus.

A zis și despre talent. Eu ma refeream la talentele obișnuite.

| halogen001 a răspuns:

Modul de inmultire pe care il avem nu produce indivizi identici, deci nu au toti aceleasi calitati si atunci e normal ca unii sa fie mai dotati si altii nu. Daca ar fi toti indivizii identici atunci selectia naturala nu ar mai avea ce sa selecteze si nu am mai avea evolutie. In felul asta natura creaza fiinte din ce in ce mai adaptate la mediul in care traiesc (prin evolutia produsa de selectia naturala).
Dumnezeu e un personaj imaginar care nu a facut, nu face si nu va face niciodata nimic, deci nu e responsabil de calitatile pe care le avem sau nu le avem.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Trebuie sa faci ordine in vgiata ta. Citeste Biblia si alege cui vrei sa-i slujesti. Nu se poate la doi domni. Si pana la urma este valabila expresia "la nemultumit ii ia Dumnezeu darul". Deci trebuie sa fii multumit sa-i slujesti doar lui Dumnezeu.

| DenqOO a răspuns:

Nu am auzit pe nicaieri ca Dumnezeu lucreaza ca ursitoare.
Iar lucurile se fac in mare parte genetic.
Si ce calitati speciale ai vrea tu sa ai?

| Cretinul112 a răspuns:

Tu ai un talent în a pune întrebări cretine (în general). Încă o dovada ca Dumnezeu nu exista ori este răuvoitor.

| cristi202 a răspuns (pentru Cretinul112):

Daca dovedesti ca e o intrebare cretina, te cred. Daca nu, ai pierdut la capitolul respect.

| Cretinul112 a răspuns (pentru cristi202):

Am zis ca are un talent în a pune întrebări cretine în GENERAL. N am zis ca aceasta întrebare este cretina.