| ZvT a întrebat:

De ce unii studenţi la teologie fumează doua pachete de ţigări, beau baxuri de bere şi *** mult, şi totuşi ei se cred oameni puri, "religioşi"?
P. S. Conoaşte Ciuc!

Răspuns Câştigător
| 0rlando a răspuns:

90% din studenții la teologie, au ales teologia doar pentru a face o facultate ca să scape de muncă și de gura părinților, alții vor doar să fie profesori de religie, pentru că după știe toată lumea, la ora de religie nu înveți niciodată nimic și ai întotdeauna 10, iar lui îi convine să ia un salariu pentru nimic. Restul de 10% sunt băieți veniți de la țară, care atâta știu.

| ZvT explică (pentru 0rlando):

Punct lovit, punct ochit. Să-i fută zeii că îi duce capul.

16 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu poti sa generalizezi.Sunt care o fac ca sa aiba o meserie, dar sunt care au o pasiune pentru Dumnezeu.Sunt teologii unde bag mana in foc ca nu se fumeaza.

| monstrulet a răspuns (pentru EmaS):

Atata timp cat majoritatea fac lucru asta, poti sa generalizezi.

| EmaS a răspuns (pentru monstrulet):

Ai fost tu la teologie si ai vazut asa ceva? Fiul meu doreste sa mearga la Institutul Teologic Penticostal.Cunosc multi tineri care au facut acest Institut si nu se fumeaza acolo. Daca ar fi prinsi ar fi exmatriculati.

| monstrulet a răspuns (pentru EmaS):

Si in scoala generala/liceu nu ai voie sa fumezi, si totusi lumea o face, chiar in baie.

| FucktheSystem a răspuns:

Pentru că are cu ce! N-ai observat că atunci când vin ăia de la Teologie cu colindul primesc mereu o grămadă de bani și când vin copii primesc numai mere și covrigi! Uite că strâng prea mulți bani de colind și îi sparg tot anul.

| OOOLEOOO a răspuns:

Un crestin adevarat nu are nevoie sa mearga la teologie, Daca e cu adevarat curat si intelept il ajuta Dumnezeu sa ajunga un vrea el!

| NeimaginabilA a răspuns:

Adevarul este ca nimenea nu e pur, toata lumea foloseste un tip de drog:
Sintetic, natural etc.
Nu ii judeca, atata timp cat ei regreta ceea ce fac pot sa zic ca au cel putin constiinta pura, dar daca zic ca nu e nicio problema atunci ei si-au murdarit constiinta, numai atunci ai un oarecare drept sa-i mustrii

| Archdaemon a răspuns:

Berea si tigarile sunt cei mai mari dusmani ai omului si Dumnezeu a spus sa ne iubim dusmanii...

| danay72 a răspuns:

Ei se cred religiosi, dar nu sunt. In general aleg sa faca teologia si sa ajunga preoti pentru ca e o meserie banoasa, chiar si ei recunosc acest lucru.

| ChioruL14 a răspuns:

Nu prea am auzit preoti care sa strige-n gura mare ca "eu sunt pur, eu sunt pur" asta ar insemna sa se faleasca si nu prea au voie tongue in plus, se presupune ca trebuie sa faci ce zice el, nu ce face el. stiu ca ti-am zis lucruri care le stiai deja tongue

| bibi4v a răspuns:

Teologia e o cale buna spre o afacere profitabila. din religie se scot bani frumosi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa ai tu de ce sa te impiedici in drumul spre vesnicie.

| Abadonna a răspuns:

De ce exista specii de pasari care nu zboara sau de ce inca mai exista americani care l-ar vota pe Bush!? De ce Dumnezeu am nimerit sa vad furtuna cu fulgere acum un an prin Decembrie?!
Pentru ca nimic nu este neaparat asa cum ar trebui sa para.
Tinerii "teologi" au ales aceasta vocatie din lipsa de optiuni ( fie ca vor sa nu munceasca neaparat, fie ca au facut asta ca sa para ceva ce nu sunt, intelegi tu ) dar asta nu inseamna ca sunt cu totii la fel. Adevarat este ca ai scris "unii" si este un mod bun de a pune problema. Pur si simplu nu sunt sinceri cu ei insisi. Daca vrei sa fii preot ar trebui sa urmezi calea, sa fii un exemplu pentru ceilalti si sa respecti cele sfinte. Daca nu prea ai chef de acestea, mai bine le lasi deoparte. Cam asa sta treaba. Faza este ca si in acest domeniu ca si in multe altele, existe DESTUI oameni neseriosi si superficiali. Nu trebuie sa ii judecam insa pe toti prin prisma a ceea ce vedem la cativa din ei ( ok, cateodata poate cam multi ). Aceia sunt oameni care au facut o alegere gresita in viata ( din punctul meu de vedere ) si care mai tarziu isi vor da seama ca nu au ales bine.
Nu stau insa sa judec pe toti deoarece nici mie nu imi place sa fiu judecat de catre altii care nu ma cunosc. Nu sunt in masura sa judec pe cei cu care nu am vreo tangenta si nu le cunosc modul de a gandi.
Cine ti-a zis ca "se cred"? Am auzit pe unii dintre ei care recunosteau ca nu au nici o treaba cu acest domeniu dar ca s-au dus acolo ca sa nu ramana pe margine apropos.
Ceea ce eu nu inteleg este : de ce naiba sunt atatea intrebari idioate in genul "atei vs. crestini" aici? Se pare ca multi oameni nu au iesit inca de sub globul de sticla in care traiesc, nu?
Ce va freaca grija copii? Nu iau apararea radicalilor ( am vazut deja cativa pe site ) dar si cei care instiga sunt niste prosti. Unii oameni chiar nu au ocupatie si trebuie sa caute motiv de cearta cu restul lumii. De munca, studii, alea alea, nu ati auzit? La final, cand vedeti ca nu e totul prea roz, se ajunge la aceeasi concluzie : Base e de vina pentru saracie, viscol si faptul ca Steaua nu a mai luat campionatul de nu stiu cati ani...
Dar ceva de facut nu va gasiti? In afara de a critica si de a instiga?
Eu nu sunt de acord cu acele persoane radicale si stupide care catalogheaza ca fiind satanic orice nu corespunde cu teoriile lor dar in acelasi timp cred in Dumnezeu...a, da, si ascult rock :O OMFQQ!
Toate discutiile aceste sunt insa ceva in genul Special Olympics...ce se rezolva prin ele? Doar aruncati niste paie pe foc si mai iese un pic de caterinca inutila pe un site cu scop educational.
Get a life.

| ZvT explică (pentru Abadonna):

Nu sunt de acord cu ateii şi nici cu cei care pupă dosurile zeilor! Colegul e de acord cu zeii, nu am nimic împotrivă.

| Lita_Vassy_1986 a răspuns:

Pentru-ca dupa ce termina teologia gasesc destuli frieri care sa le sufle in cur si sa plateasca tot felul de aiureli bisericii, care nu folosesc niciodata banii in scopuri bune.o gramada de bani pentru construrea CATEDRALEI MANTUIRII NEAMULUI...eu zic ca mai bine ar suna 100 de orfelinate sau cateva centre pentru batrani si oameni ai strazi si preotii sau calugarii sa aiba grija ca orice om al starzi sa aiba parte de ceva cald acu iarna.