| Moisie a întrebat:

De curand un cetatean arab de religie islamica, m-a intrebat daca eu ca si crestin, pot sa cred ca Dumnezeu (sub forma de Treime inexistenta in Biblie) a insamantat o femeie ca sa aiba un fiu cu ea, si daca pot sa accept ideea ca Isus si-a fecundat viitoarea sa mama ca din fructul acestei fertilizari sa devina propriul sau tata si in acelasi timp proriul sau fiu?
Voi ce i-ati fi raspuns stiind ca in Biblie nu este descris niciunde acest lucru?

35 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

I-as raspunde ca nici-un batjocoritor nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu.

| Moisie explică (pentru anonimg):

Sa inteleg ca te referi la tine care ca si crestin incalci si batjocoresti Legea lui Dumnezeu pe motivul ca e "veche si urmezi legea cea Noua a celui care a adus "sfarsitul Legii" adica inceputul nelegiuirii?
Poi tu cu o asemenea biografie de crestin ...ai impresia ca te va primi Dumnezeu in imparatia lui?
Poate ti-o fi asigurat un loc in Imparatia Dumnezeului veacului acesta, adica la dreapta Diavolului?

| milan9 a răspuns:

39000 de culte de origine crestina recunosc ceea ce este Sfanta Treime, amplu prezentata in Sfanta Scriptura.

Problema necrestinilor este aceea ca in general nu inteleg nimic nici din Scriptura si nici din Sfanta Treime.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Toate, DAR ABSOLUT TOATE problemele şi neînţelegerile anticrestinilor legate de UNITATEA Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!

Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )

Dumnezeu Fiul este egal cu Tatăl, nicidecum inferior sau supus Tatălui.
În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

| Moisie explică (pentru milan9):

La care Sfanta Treime te referi ca sun milioane de feluri de Treimi mai mult sau mai putin "sfinte"?
Ce dovada Biblia ne poti prezenta ca sa ne dovedesti ca Isus s-a nascut din Treime fecundand-o ca un fluturas pe viitoarea sa mama, asta ca sa se nasca el insusi cel care a " f...ecundat-o"
NU ti se pare ca acest scenariu putea a Diavol de la o posta si ca scena asta seamana cu "nasterea Diavolului"?

| oprescudorin11 a răspuns:

Te-a provocat, cand o sa cresti mare, o sa afli ca 'Treimea " este revelata in Biblie. Dar nu toti pacatosii au parte de revelatie. Acum sunt grabit si nu am timp sa-ti spun versetele care explica. Oricum, tu nu crezi, nu te intereseaza, mi-as pierde vremea.

| Moisie explică (pentru oprescudorin11):

De treimi de mii de feluri ne izbim peste tot in jurul nostru, dar eu ma refeream la povestea NASTERII lui Isus din Treime, si asta nu o vei gasi niciodata in Biblie, pentru ca ea nu exista!

Harapu' tau nu stia carte!

Cu atat mai rau pentru cei ca tine!
Daca el si-a pus asa o problema fara sa aiba carte ...ma intreb ce valoare are "cartea" ta din moment ce nu esti in stare sa analizezi o poveste atat de simpla ca cea a nasterii lui Isus din el insusi!

Intai invata sa scrii corect romaneste.Ca sa citesti Biblia, tu nu stii sa scrii.Ce sa mai vorbim. Poate stii islamica. Invata-ma si pe mine, cretinule.

Pe arabul tau, poti sa-l intrebi de ce Mahomed a plagiat (e drept ca in versuri de o rara frumusete- in araba) de ce, deci a plagiat Biblia, scrisa cu 200 ani inainte?

Saracu Mahomed nu a putut sa plagieze nimic ca era analfabet!
Textul sacru al Coranului a venit direct din cer ( adus cu bicicleta ) de Arhanghelul Gabriel!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Moisie):

Si era si bolnav de 'boala copiilor'. Adica Epilepsie, care favorizeaza transcedentalizarea mintii.(uneori).

Si ce-mi spui mie, nu ai sindicat?

Mai bine ai raspunde la intrebare!

Vad ca esti destul de documentat, eu insa nu fac munca de cercetare, eu doar sunt credincios.Si am ales ceea ce imi place, partea care mi se pare sublima.Care are milenii de cercetatori.
Si care functioneaza.Am un aliat in tine ca vrei sa o demolezi. Asta e un lucru bun, caci va tine treaza atentia. Sindicatele nu mi-au placut niciodata, nu-mi place sa ma amestec cu turma.Argumentele care le-ai cerut ti le-as putea da, fara folos insa, ai idei preconcepute.

Vad ca esti destul de documentat, eu insa nu fac munca de cercetare, eu doar sunt credincios.Si am ales ceea ce imi place, partea care mi se pare sublima.Care are milenii de cercetatori.
Si care functioneaza.Am un aliat in tine ca vrei sa o demolezi. Asta e un lucru bun, caci va tine treaza atentia. Sindicatele nu mi-au placut niciodata, nu-mi place sa ma amestec cu turma.Argumentele care le-ai cerut ti le-as putea da, fara folos insa, ai idei preconcepute.

Tu in schimb ai idei retrograde si vad ca recunosti ca iti ghidezi viata tinand cont doare de placerile tale dictate de irationalitate, si asta este rau!
Scuze daca sunt cam dur, dar ca sa ma intelegi mai bine vezi raspunsul care i l-am dat lui Dildo, pentru ca cei ca tine sunt aceia care fac de ras si distrug Romania din interior pentru ca nu-i duce mintea sa priceapa ca in lumea concurentionala de astazi numai statele care au oameni rationali pot progresa, adica SUPRAVIETUI, in timp ce societatile retrograde bazate pe religie se autodistrug, si exact in stadiul acesta de autodistrugere este societatea romaneasca din cauza milioanelor de inconstienti, printre care te numeri si tu!

| ErrorFound a răspuns:

Nu sunt crestin.

| Moisie explică (pentru ErrorFound):

Poi asta inseamna ca ma intelegi mai bine!

| iurii75 a răspuns:

Că doctrina trinităţii nu este Biblică ci de origine păgână

| Moisie explică (pentru iurii75):

Si daca doctrina trinitatii nu se gaseste in Biblie, de unde stii ca Isus este Fiul lui Dumnezeu?
Stii pentru ca ai aflat asta citind in cartea Satanei?

| iurii75 a răspuns:

Clar cu tine...

| Moisie explică:

Omul a pus doar o simpla intrebare logica, asa cum trebuie sa-si puna orice alt om, si nu a hulit pe nimeni!
Dar in acelasi timp i se pare ca trebuie sa fi prost gramada incat sa poti crede o asemenea prostie, INEXISTENTA in Biblie!
Fara sa glumesc, iata ca acesta este motivul principal pentru care orice musulman analfabet se crede superior crestinilor si toti se rad si se mira de cat de prost trebuie sa fie un crestin incat sa creada o asemenea dracovenie!
Pe bune!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite iti raspund ca un roman de religie ortodoxa ca fecioara Maria, nu a fost insamantata si Umbrita de Duhul sfant iar Cuvantul s-a intrupat.bineinteles ca un credincios poate pricepe asta da un iteligent e de datoria lui sa puna sub semnul indoielii, si sa vina cu o explicatie stiintifica, care sa satisfaca toate gusturile.deocandata nu s-a intamplat minunea.si tu nu esti nici pe departe, cel care sa o explice.

| MuncaLaDomiciliu a răspuns:

Ar trebui sa-i spui sa-si idolatrizeze profetul in loc sa huleasca impotriva altei religii.

| Chittal a răspuns:

Doamne ajuta. Nu stiu ce religie esti dar eu sunt crestin-ortodoxa si deci, am sa-ti spun ceva foarte simplu asa cum simt eu. In primul rand Isus-inseamna magar si deci daca esti aceiasi religie se scrie Iisus si Fiu nu fiu. Eu nu am citit toata Sf. Scriptura dar,eu ma pun in locul tau si: Eu cred in Domnul Dumnezeul meu cel ce a facut cerul si pemantul si ma zidit si pe mine, am pece in suflet ca ceea ce am invatat este adevarat ce spune in Noul Testament. Mintea omului nu poate pricepe cele mai presus de minte, deci ceea ce spui est o informatie gresita si daca te intereaseaza adevarul mai vorbim. Asta i-as fi raspuns. Vezi tu sunt doua feluiri de oameni:uni care cauta adevarul si cercteaza iar altii, care vor iei sa-ti bage pe gat ceea ce considera ei ca e adevarat, adica oamenii care vor sa se contrazica cu tine. Cu acestia nu trebuie discutat. Sper sa intelegi mai pe scurt ca Domnul. Si pe de alta parte nici nu la-as mai fi ascultatSunt multe motive...

| Moisie explică (pentru Chittal):

Postarea ta ma inspaimanta prin faptul ca vad atata nestiinta amestecata cu credinta asa a proasta.
In primul rand numele de Isus nu inseamna magar in limba romana iar IIsus cu doi de ii inseamna fecala in dialectul Ainu al unei populatii din Japonia, asa ca nu crezi ca ar fi mai bine sa- scriem Isus cu 3 sau 4 de "i"?
2 Pe tine nu te-a zidit Dumnezeul Bibliei, ci Dumnezeii care sunt parintii tai!
3 Nu poti sa zici ca crezi in Dumnezeu atunci cand ii incalci Legea in picioare pe motivul ca e "veche" si il urmezi pe acela care a adus sfarsitul Legii adica Nelegiuirea!
4 Dumnezeu inca nu a murit si nici nu si-a scris Testamentul ci Legea Sa mai este valabila si azi la fel cum a fost si cu 3000 de ani in urma!
5 Noi nu discutam decat despre ceea ce este la nivelul mintii umane, si acest nivel dar mai ales bunul simt ne spune ca o parte a Trimii nu poate sa o fecundeze pe viitoarea ta mama ca sa se nasca tot el ca fiu si nici sa fie propriul sau tata si in acelasi timp propriul sau fiu!
6 Ai dreptate, exista 2 feluri de oameni, unii care cauta adevarul, si altii care se multumesc sa creada totul asa a proasta!
7 Nu vad ce motive as a vea sa ascult de un Domn dulgher din comuna primitiva care nu a fost Dumnezeu cat a trait ci un simplu dulgher certat cu munca?
Poate imi dai tu un motiv sa ascult de acel dulgher, care a murit pe cruce ca orice alt talhar, adica a fost arestat, anchetat, judecat, condamnat si executat"

| Moisie explică (pentru Chittal):

Nu pot sa scriu Iisus cu doi de ii pentru ca acest nume cu doi de "i" inseamna in limba populatiei Ainu din Japonia, fecala, si nu vreau sa/mi patez cugetul spunandu-i fecala unui rabin foarte destept pentru timpurile sale!

De ce nu te muti in Japonia? Nu avem nevoie de tine! Du-te acolo!

Da ce stau in carca ta?
Eu locuiesc de 20 de ani in Germania ...asa ca ce sa caut in Japonia?
Sau poate vrei sa le vorbesc japonezilor despre iisus si sa vad ca aia se peesha pe ei de ras ca religia crestina are ca Dumnezeu ceea ce ei numesc o fecala?

Poti sa locuiesti si in Guineea Bissau. Vorbeste cu cretinii tai si in Germania siamerica.Sleahta de idioti, fara respect.

Am plecat din Guinea Bisau a Europei acum 20 de ani si am lasat acolo destepti ca tine plini de respect fata de minciuna si sarlatanie si adevarati barbati care ii idolizeaza si sunt plin de respect fata de hoti care ii fura!
hahahaha ...nu vezi ca esti un dashtept nevoie mare din cea mai ramasa in urma si retrograda tara a Guineii Bisau numita si UE!

Sunt o gramada de japonezi crestini, crestinizati de portughezi.

Sa fie sanatosi!