Pai gandesti foarte prost!
Dumnezeu exista cu adevarat si exista foarte multe dovezi in privinta asta.Religia este un lucru prin care aflii viata Lui si a sfintiilor! In D-zeu trebuie sa ai frica.Eu cred in El si toti ar trebui sa facem la tel!
@aura200 Dami cinci dovezi clare ca dumnezeu exista fara sa te faci de ras si apoi o sa cred si eu.
Nu o sa gasesti nici trei.
Este foarte adevarat. Religia si credinta sau amestecat si imbinat atat de tare in creierul si traditiile oamenilor incat extrem de multi nu mai stiu sa faca diferenta. Religia a fost conceputa de oameni ca fiind o arma. O arma extrem de puternica si violenta. Cei mai multi oameni au murit in genocide datorita religiilor. Rasismul, sexismul si alte forme de diferentiere intre oameni se datoreaza religiei. Oameni buni credinta e cea care o porti in suflet si iti da curaj sa inaintezi in viata. Religia e acel lucru care iti da ordine precum: crede si nu cerceta, nu spala rufe in nu stiu ce sarbatoare inventata, trebuie sa te duci sa dai bani la biserica si cate si mai cate... Deschideti va rog ochii.
Poate nu gandit la fel, insa, din punctul meu de vedere, credinta in ceva mai presus de noi (adica Dumnezeu), iti da un motiv pentru care sa traiesti. Eu sunt sigura ca cred si credinta, religia, Dumnezeu, ma fac sa nu ma simt singura, simt ca fac parte din ceva. "Daca crezi in Dumnezeu si el nu exista, nu pierzi nimic, insa daca tu nu crezi si el exista, atunci ai pierdut totul." Nu sunt sigura ca am reprodus citatul la fel, insa esenta e aceeasi.
@Hombre As fi vrut sa ma rad si eu un pic de "dovezile" pe care lear fi adus. Cu cat mai multe ii cer cu atat o sa fie "dovezile" mai stupide.
Sa crezi ca nu te fac nebun sigur ca la majoritatia apare aceasta intrebare chiar si la mine,,,nu pot sa-ti spun nimic konkret eu pur si simplu cred, cred pentru in viata se intimpla asa momente ca iti ramine numai sa crezi in El,,, asta e opinia mia ramine dupa tine sa decisi
Principala arma a credintei este dragostea.Credinta in Dumnezeu este insotita de prezenta Lui in viata unui crestin autentic.El te ajuta, iti raspunde la rugaciuni, este prezent in inima ta.Credinta mea se bazeaza pe experiente traite cu Dumnezeu, nu pe auzite.
Doamne, Maica Domnului,pe aici parca a tunat si a adunat, dar de unde rasariti fratilor? care mai de care cu cite o intrebare mai plina de " Har".Pai uite ma o capetenie a ignorantilor "Albert Einstein " mai spre sfirsitul vietii a devenit credincios. Uite ma un ignorant care a trait in timpul tau Alexandru Pesamosca "Ingerul copiilor" pai si el in prostia lui cind venea omul sa ii multumeasca ca i-a scapat copilul el ce facea ridica mina si arata catre Cel de sus si omul ce pricepea.De ce nu faci tu o chestie cu scaun la cap, te duci la o biserica de tara cind tine Preotul Sf Liturghie musai duminica si sari cu gura mare si le explici in legea ta,poti sa mai iei cu tine niste experti de aici, ca de unde este unul... si Toti Pentru Unul, apoi vi sa spui cum au reactionat ignorantii la ideile tale novatoare.
Ps Dar Martirii inchisorilor tot ignoranti?
@Ema Iti admir credinta si loialitatea dar tu "o tii pe a ta" si nu vei accepta nimic altceva. Nu o sa gandesti niciodata "poate ca baiatul asta nu zice chestiile astea pentru ca nu are nimic de facut, poate le zice pentru ca are niste motive". Nu o sa gandesti niciodata asa si de aceea religia inca prospera in ziua de azi, pentru ca lumea nu e interesata, sau se teme, de adevar. Ideea ta este una singura si o sa mergi cu ea pana la capat fara sa cercetezi daca acea idee este adevarata sau nu.
@Danutza27 Sa ma duc la biserica la tara sa-mi propun teoria?
Pai, in cel mai bun caz o sa gasesc credinciosi ca Ema care o sa incerce sa-mi explice ca dumnezeu exista si ca face minuni si ca daca ne rugam ne ajuta dar nu are dovezi, intr-un caz normal o sa fiu batut mar, oamenii nu o sa accepte o schimbare asa drastica, pentru ca este un mod de asi apara propriul "teritoriu", ca si animalele, sau in cel mai rau caz nu o sa mai ies de acolo.
Danutza de unde scoti gogosile cu Einstein, iar Posamosca a fost un medic de copii nu proroc si nici calugar frecangiu, ca era credincios aia e alta mancare de peste. Tu crezi ca asa ti-a implementat de mica parinti si bunici nu ca ai vreo dovada a concreta a divinului tocmai de aceea esti o ignoranta si fricoasa ca te bate Dzo si gandul ca o arzi in iad iti zbârleste parul si la revedere gandire rationala.
@Hoheneim: Tu esti orbit de ura, nu iti dai seama de ce e in jurul tau, se pare ca Satana ti-a inchis ochii...eu iti recomand sa iti revi, si aminteste-ti calea cea buna, si urmeaz-o, pana nu e prea tarziu.
P.S: Documentarea nu are nici o legatura cu Dumnezeu, cu Religie, cu Biblie. Dumnezeu nu e un"document" pe care il cercetezi, el e o cheie, pe care trebuie sa o gasesti.care iti deschide drumul spre Rai...Crezi tu ce vrei...dar te rog sa te mai gandesti!
Complet adevarat de la un capat la altul.Ti-ai ales bine cuvintele. Intr-adevar e trist ca exista oameni religiosi, nu doar in secolul XXI ci in general.Religia a fost facuta pentru a tine oamenii ignoranti si singura arma a religiei e frica.Insa Dumnezeu nu are nimic de-a face cu religia. Spre exemplu: ideea unui iad vesnic a fost inventata atunci cand biserica catolica a inceput sa piarda enoriasi,in consecinta bani.
Nici o dovada nu va fi niciodata destul de buna. Unora natura,universul, biologia, toate astea li se par dovezi clare fiindca au fost indoctrinati.Insa nu ai nevoie de dovezi ca sa crezi in ceva(de-aia se cheama a crede,nu a stii). Crezi fiindca nu vrei sa fii singur, crezi fiindca toate-ti merg prost si ai nevoie de ceva bun, crezi ca esti creatia lui unui Dumnezeu fiindca nu vrei sa crezi ca esti rezultatul unui accident intre molecule.Hope I helped
Hohenheim Daca tot te crezi atat de destept spune-mi si mie daca Dumnezeu nu exista de ce au existat atatia martiri care au murit in chinuri sau arsi pe rug in primele secole ale crestinismului oare acei oamenii atat de prosti sa fi fost incat sa fi suferit chinuri si torturi groaznice pentru cineva care nu exista, uite eu consider asta o dovada ca exista dumnezeu si ca acei oameni au avut o legatura stransa cu el prin rugaciuni si lau marturisit pe Hristos pana la moarte, acum gandeste-te ce poti sa imi spui despre acei oamenii?
Nu exista foarte multe dovezi nu am frica in el cu e mic nu exista fa tu la fel ca faci degeaba ai multe dovezi? nu ai dovezi si ema ma lasi cu rugaciunile cand eram mic ma tot rugam si mai prost imi mergea acum nu mai sunt prost sa cred
Eu sunt de aceeasi parere cu tine chiar daca majoritatea oamenilor este dominata de prostie si de frica.Prin frica vreau sa spun ca daca nu crezi o sa ajungi in iad. Asa si? Pai din moment ce nu cred nu am cum sa ajung, dar in fine nu toti au o gandire limpede si se iau dupa ceilalti fara sa gandeasca logic. Asta e.
@Hombre Ai perfecta dreptate primeste condoleantele mele, am uitat ca tu esti in doliu dupa drama traita in 2011 la ex de bac "Totusi te rog sa faci un ultim efort si sa arunci distinsa ta privire si aici "Aici se afla slabiciunea pozitivistilor si a ateilor
de profesie, infatuati in convingerera ca ei au avut
succes in a scapa lumea nu numai de zei, dar si de
miracole. Frumusetea este ca trebuie sa ne limitam la
recunoasterea MIRACOLULUI, dincolo de care nu este
nici o iesire. A. Einstein." Te rog nu te freca la ochi citesti bine.
Mai vrei, uite mai serveste una
Oricine este serios implicat intr-o cariera
(activitate) stiintifica devine convins ca un spirit
este prezent in legile universului - un spirit infinit
superior celui al omului, si unul in fata caruia noi,
cu puterile noastre modeste, trebuie sa ne simtim
umili. In acest fel, activitatea stiintifica duce la
un sentiment religios, de un fel special, care este,
intr-adevar, unul foarte diferit de religiozitatea
unora mai naivi. A. Einstein.
Vezi ca ultima scrisoare adresata catre filozoful acela se pare ca nu este a lui
Poate ai chiorit si nu ai citit intrebarea cind ai dat acel raspuns i...t eu zic sa mai citesti si apoi vorbim
IGNORÁNT, -Ă, ignoranți, -te, adj., s. m. și f. (Om) incult, fără cunoștințe elementare; neștiutor
IGNORÁNT ~tă (~ți, ~te) și substantival (despre persoane) 1) Care vădește lipsă de cunoștințe sau de practică într-un anumit domeniu; incompetent, necompetent; neștiutor; ignar. 2) Care nu este cult; lipsit de instruire și de cultură elementară; incult. /
Hohenheim ca si tine gandesc aproape la fel.Eu am fost educat religios, nu regreat asta, eu am observat de mult ca biserica este un mijloc de indobitocire a omului si asta din toate timpurile.Eu nu te contrazic.Eu fata de tine eu am gasit multe raspunsuri nu legate strict de fiinta divina - Dumnezeu sau YHWH ci de fiintele asemenea lui. Daca ele exista, de ce sa nu existe si el. Daca vrei am sa-ti povestesc foarte multe din propriile mele cercetari si experiente.
Hohenheim va deschide ochii tuturor spun asta pentru ca voi credeti intr-o carte veche de mai mult de 2000 de ani care a fost scrisa de oamani. Omenii au o gandire care se rezuma la frica de necunoscut. De ce crezi ca principalul citat care l-ai putea extrage din Biblie este: ''Crede si nu cerceta''? Este clar ca aici este ceva in neregula.Mai bine v-ati documenta foarte bine despre cum manipuleaza biserica in ziua de azi apoi ati vorbi
P.S degeaba le spuneti celor care nu cred in dumnezeu ca au ales o cale gresita daca nici voi nu stiti bine biblia si despre dumnezeu. De fapt daca stau si ma gandesc mai bine voi nu stiti nimic despre adevaratul inteles al bibliei.Ah si daca tot ati adus vorba de martiri aia nu au fost ignoranti ci tot niste oameni care pur si simplu le era frica de necunoscut si chiar as putea spune ca au fost manipulati de Iisus Hristos care i-a ''vrajit'' cu invierea lui.
Pentru DevilWeasel - nu scrie in biblie nici unde sintagma asta,, crede si nu cerceta ". Asta a zis-o un tip din Grecia ce era anti-crestin - Celsus.
In Biblie scrie clar,, cercetati scripturile ...astfel veti gasi raspunsurile"
@dudumihai expresi "fericit este cel ce nu vede dar crede " a trecut in "crede dar nu cerceta " daca nu ma insel prin fosta URSS cind au inchis majoritatea bisericilor si au fost desacralizate (hambare, grajduri) din fericire maica Rusie are cea mai efervescenta viata crestina.
Religia este făcută pentru a ține oamenii sunb control.
Gândește-te puțin dacă n-ar fi un mare păcat să omori eu cred că mulți ar face crimă, adică există șansa să nu fie prinși și să scape nepedepisți sau pot să fie prinși pedepsiți și după gata, nu-i poți pedepsii o infinintate, cum teoretic se întâmplă în iad.
Deci eu zic că fără religie ar fi mai mulți criminali.
Și da, normal că religia e bazată pe frică, dacp nu cerzi ajungi în iad, dacă faci ceva rău ajungi în iad și tot așa. Adică atotiubitorul Dumnezo te amenință mereu cu iadul, o fi oare din iubire?
Danutza 27, inca o data, de unde ai scos gogosile, spune-mi cartea care publica memoriile lui Eistein (nu el este etalonul ateismului s-au credintei ci el a emis teorii care nu are legatura directa cu religia s-au teoria evolutionismului) s-au documente de arhiva ceva sa ma lamureasca, altfel cum sa cred cele spuse de tine indoctrinata religioasa, habotnica si fanatica care crezi in nevazut si in inchipuiri. Iar in ceea ce priveste"drama" bac-ului mi se falfaie eu am spus nivelul de pregatire al elevilor. Nu mai folosi dictionarul sa ma lamuresti cascato, nici nu erai nascuta cand eu aveam DEX, bine ca are Gogu dictionar altfel erai in pom.
Ba tu esti cam tampit asa mental ce ma te-ai trezit tu cu **** mare sa gandesti rau despre Dumnezeu cine te crezi ba jegosu dracu
Daca vrei dovezi uite una simpla Dumnezeu este creatorul la tot o sa fim judecati dupa ce murim o sa vezi tu atunci
Mah si voi ce dracu vreti sa va mearga numai bine in viata Dumnezeu ne-a dat un test sa vada pe fiecare cum sa-r fii purtat intr-o viata
@Hombre un mare intelept spunea asa "eu cind sunt... tac si ascult"
Moartea nu inseamna nimic pentru noi, fizicienii
credinciosi. Distinctia intre trecut, prezent si
viiitor este numai o iluzie, chiar daca una
incapatanata. A. Einstein.
Dar stiinta poate fi creata numai de catre aceia care
sunt complet patrunsi de aspiratia spre adevar si
intelegere. Aceasta sursa de sentimente izvoraste
totusi din sfera religiei. Tot acesteia ii apartine si
credinta in posibilitatea ca reglementarea valabila
pentru lumea existentei este rationala, adica lesne de
inteles ca ratiune. Nu pot concepe un om de stiinta
autentic, fara aceasta credinta profunda. A. Einstein.
Uite ma inca 2 sa vad crapa fierea in tine
Danutza27, habotnica ce esti ti-am zis sa-mi dai sursa celor scrise de tine si refuzi si inca o data iti spun Einstein nu este etalonul nici al religiei nici al stiintei, el este un om de stiinta ca multi alti si a emis teorii care inca nu sunt practicabile si posibil sa nu fie vreo data, asa ca ramane doar o teorie si atat. Multe teorii a fost emise de diferiti oameni si au apus dovedinduse a fi gresite si de ce sa nu fiu sceptic pana la proba contrarie decat sa cred orbeste. Pentru credinta oarba esti facuta tu, insa eu organic nu cred ca tot ce zboara se si mananca si totdeauna imi rezerv dreptul de a face o analiza propie.
Apropos, intotdeauna voi credinciosi sunteti cei mai fatarnici, folositi butade si psalmi ce arata intelepcune, iubirea aproabelui bla, bla, bla, iar in voi sunteti falsi, "Uite ma inca 2 sa vad crapa fierea in tine".
Deci unde se gaseste in tine credinta fatarnica ce esti din moment ce vrei sa crape fierea in mine. Draci dechizati in credinciosi.
Uite ca nu este chiar asa. Am intalnit suficienti ignoranti atei care nu stiu nici macar cum se scriu corect unele cuvinte simple, cum ar fi "creier", "uita-te", "credeti", care se simt tristi ca INCA suntem intr-un secol care abia a inceput, iar daca ma provoci iti mai dau exemple.
Pe de alta parte, nu stiu cum se face ca aceasta religie care ii tine pe oameni in ignoranta este responsabila de multiplicarea manuala a cartilor cu mult inainte de tiparul lui Gutenberg, de aducerea tiparului in tarisoara si de tiparirea primelor carti in slavona si apoi in limba romana, de infiintarea primelor scoli romanesti, de patrunderea sistemului de invatamant in mediul rural, de aparitia primelor manuale samd. Si printre acesti "ignoranti" religiosi, supusi cu arma fricii se numara o sumedenie de personalitati atat contemporante, cat si istorice, de la Adrian Paunescu sau Nicolae Iorga, pana la Blaise Pascal sau Isaac Newton. Am ales nume la intamplare, dar daca ar fi sa faci o lista, ma tem ca nu vei avea suficienta hartie.
@Hombre eu am dat definitia "Ignorant " am dat si 2 exemple voi nu pricepeti nimic in special tu Nu sunt eu vinovata ca tu in intelepciunea ta ai pus cazanul de rufe pe luminare si suparat ca orbecai te mai asezi si pe cazan cu fundul sa-ti mai tragi sufletul si tot tu te miri de ce miroase a cirpa arsa pe linga tine.
Si ca sa inchei mai dau un citat ce inseamna tehnologia care o foloseste omul, gindind cu partea care stai tu pe cazan
Tot mult laudatul nostru progres tehnologic, insasi
civilizatia noastra - se afla ca un topor in mainile
unui criminal psihopat. A. Einstein.
O fi avut dreptate si el ca bombele atomice nu sunt in ograda TPU si nici liota de pusti nu au acces la butonul rosu ca eu stiam ca arsenalul nuclear poate distruge pamintul cam de 10 ori nu o data
Ps Pune mina si citeste mai da pe la ora de Religie, citeste Biblia si din Sf Parinti
Nu mai pierd timpul cu tine punct danutza27
Danutza27 pârţâietoare mica am terminat 8 clase in 1972 si pe atunci nu se preda religie in scolii, ce vrei norocul meu sa nu fiu indoctrinat cu căcaturi sfinte. Da stii ceva, am scapat de dracu', am dat peste tatăl dracilor, comunismul care daca nu eram vigilent si credeam in rahaturile lor, azi eram capiu de tot si inghiteam toate rahaturile pe care le debitati voi pe aici. Zlavă tie universule cu informatia pe care ne-ai servito, ca mai exista si alternativa independentei de a gandii.