Http://youtu.be/88GTUXvp-50
Personal, sunt destul de sceptică în ceea ce priveşte istoria, mai ales când este vorba despre personaje şi evenimente, existenţa cărora prezenta un interes major pentru unii.
Se ştie că natura umană este una coruptibilă, mai ales când în joc intră interesele personale. Iar manipularea maselor prin religie era şi este un interes major pentru mulţi. În acest scop se puteau fabrica mii de personaje, mărturii şi aşa-zise dovezi.
Nu, nu exista dovezi. Istoricii accepta in mod consensual ca Isus din Nazaret a existat in mod real, toate teoriile care sustin ca el n-ar fi existat sunt teorii marginale.
Chiar daca ar fi dovezi, crezi ca ar fi expuse la vedere? Cel mult pot fi speculatii insa mi se pare putin probabil. Romanii aveau religia lor de ceva timp si nu inteleg de ce ar fi facut trecerea la monoteism.
Nu chiar, sa nu uitam ca romani erau in razboi cu iudei idea unui mesia ar fi calmat spiritele gandeste un pic biblia e foarte rasista,toata vina cade pe evrei,cum puteau niste evrei sa scrie in greaca, ai uitat de mitrha poveste asemanatoare cu isus, inca ceva important monoteismul e mult mai bun ca politeismul poti controla mase, manipula, eu cred ca romani au inventat pe isus are logica
In fine, recunosc ca prin informatiile pe care le detin, nu ma pot pronunta prea ferm pe pozitia mea, pot sa-mi dau cu parerea din ce stiu, insa stiu prea putin pentru a argumenta oricare parte a chestiunii. Este o posibilitatea mai mare sa ai dreaptate din moment ce esti mai informat.
Un autor america, Josh McDowel, fost ateu care s-a convertit la creștinism în timpul lucrului la proiectul de a dovedi odată pentru totdeuna că învierea lui Iisus și creștinismul în general sunt o farsă, în cartea sa apologetică -Noi mărturii supuse dreptei judecăți - explică de ce Noul Testament e scris aproape integral în griacă-era limba internațională vorbită pe vremea lui Hristos, așa cum e engleza în epoca modernă. Cuceririle lui Alexandru cel Mare au facilitat răspândirea limbii și culturii grecești. Dilectele regionale au fost în mare măsură înlocuite cu greaca elenistică sau -koine-.Aceșt dialect a adus cu sine numeroase expresii specifice cu care a îmbogățit greaca antică. Simplificarea gramaticii a făcut-o de asemenea mai accesibilă culturii mondiale.Noua limbă, reflectând o vorbire simplă, populară a devenit limba cimună a comerțului și diplomației.La vremea respectivă, Imperiul roman era din punct de vedere cultural, o lume grecească, excepție făcând tranzacțiile guvernamentale. Lexicul grecesc bogat îl ajută pe apostolul Pavel să poată transmite nuanța dorită.
Ania evrei nu stiau greaca,nu ma intereseaza cine a spus asa ceva,Grecia nu e vecina cu ei, in plus apostoli nici nu stiau sa scrie, biblia nu a fost scrisa de nici un apostol a lui isus, pavel era roman de unde putea sti greaca, de ce nu a scris-o in latina? nu are sens cui i se adresa acea biblie daca nimeni nu stia greaca? de ce primul papa a fost din acea familie romana Flavilor?
Pavel era cetățean roman dar era evreu de origine și încă unul educat de un scrib important care avea și o scoală, Gamaliel.Medicul Luca, care a scris Evanghelia după Luca și cartea Faptele Apostolilor (unde e relatată răspândirea creștinismului în intreg imperiul roman) și care a fost o perioadă asistentul apostolului Pavel arată că l-a Atena el a ținut un discurs în care le-a citat și din poeții lor (Fapte 17-28) iar la întoarcerea în Ierusalim, când evreii încearcă să-l omoare, e salvt de un căpitan roman care se miră că el știe grecește(Fapte 21-37).
Http://gandeste-rational.blogspot.ro/......patru.html
find scrisa in greaca cui i se putea adresa sa numi spui ca evrei oamenii simpli stiau greaca ca nu e adevarat, nt trebia scris in limba evreilor, sa gasit la marea moarta inscrise gnostice despre primi crestini nu cred ca ele sunt minciuni au fost ascunse fb cea ce demonstreaza ca valoreaza mult valora mult
De ce biblia a fost scrisa în greacă?==pentru că a fost scrisă, de niște oameni, care cunoșteau cel mai bine, limba greacă.
Dacă eu aș putea să scriu în 3 limbi : româna, engleza și franceza, și am de ales, voi scrie evident în română, că pe asta o cunosc cel mai bine.
Mai am un exemplu care te va lămurii că "Noul Testament ", nu a fost scris de evrei ci a fost scris de oameni din Europa:
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/marcu/5/9/#9
Marcu 5
1. Au ajuns pe celalalt tarm al marii, in tinutul gadarenilor.
2. Cand a iesit Isus din corabie, L-a intampinat indata un om care iesea din morminte, stapanit de un duh necurat.
3. Omul acesta isi avea locuinta in morminte, si nimeni nu mai putea sa-l tina legat, nici chiar cu un lant.
4. Caci de multe ori fusese legat cu picioarele in obezi si cu catuse la maini, dar rupsese catusele si sfaramase obezile, si nimeni nu-l putea domoli.
5. Totdeauna, zi si noapte, statea in morminte si pe munti, tipand si taindu-se cu pietre.
6. Cand a vazut pe Isus de departe, a alergat, I s-a inchinat
7. si a strigat cu glas tare: "Ce am eu a face cu Tine, Isuse, Fiul Dumnezeului celui Preainalt? Te jur in Numele lui Dumnezeu, sa nu ma chinuiesti!"
8. Caci Isus ii zicea: "Duh necurat, iesi afara din omul acesta!"
9. "Care-ti este numele?", l-a intrebat Isus. "Numele meu este "legiune", a raspuns el, "pentru ca suntem multi."
10. Si Il ruga staruitor sa nu-i trimita afara din tinutul acela.
11. Acolo, langa munte, era o turma mare de porci care pasteau.
12. Si dracii L-au rugat si au zis: "Trimite-ne in porcii aceia, ca sa intram in ei."
13. Isus le-a dat voie. Si duhurile necurate au iesit si au intrat in porci; si turma s-a repezit de pe rapa in mare: erau aproape doua mii, si s-au inecat in mare.
14. Porcarii au fugit si au dat de stire in cetate si prin satele vecine. Oamenii au iesit sa vada ce s-a intamplat.
15. Au venit la Isus, si iata pe cel ce fusese indracit si avusese legiunea de draci, sezand jos imbracat si intreg la minte; si s-au inspaimantat.
16. Cei ce vazusera cele intamplate le-au povestit tot ce se petrecuse cu cel indracit si cu porcii.
17. Atunci au inceput sa roage pe Isus sa plece din tinutul lor.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/8/30/#30
26. Au venit cu corabia in tinutul gherghesenilor, care este in dreptul Galileii.
27. Cand a iesit Isus la tarm, L-a intampinat un om din cetate, stapanit de mai multi draci. De multa vreme nu se imbraca in haina si nu-si avea locuinta intr-o casa, ci in morminte.
28. Cand a vazut pe Isus, a scos un strigat ascutit, a cazut jos inaintea Lui si a zis cu glas tare: "Ce am eu a face cu Tine, Isuse, Fiul Dumnezeului celui Preainalt? Te rog nu ma chinui."
29. Caci Isus poruncise duhului necurat sa iasa din omul acela pe care pusese stapanire de multa vreme; era pazit, legat cu catuse la maini si cu obezi la picioare, dar rupea legaturile si era gonit de dracul prin pustiuri.
30. Isus l-a intrebat: "Cum iti este numele?" "Legiune", a raspuns el; pentru ca intrasera multi draci in el.
31. Si dracii rugau staruitor pe Isus sa nu le porunceasca sa se duca in Adanc.
32. Acolo, pe munte, era o turma mare de porci care pasteau. Si dracii au rugat pe Isus sa le dea voie sa intre in ei. El le-a dat voie.
33. Dracii au iesit din omul acela, au intrat in porci, si turma s-a repezit de pe rapa in lac si s-a inecat.
34. Porcarii, cand au vazut ce se intamplase, au fugit si au dat de veste in cetate si prin sate.
35. Oamenii au iesit sa vada cele intamplate. Au venit la Isus si au gasit pe omul din care iesisera dracii sezand la picioarele lui Isus, imbracat si in toate mintile; si i-a apucat frica.
36. Cei ce vazusera cele petrecute le-au povestit cum fusese vindecat cel stapanit de draci.
37. Tot norodul din tinutul gherghesenilor a rugat pe Isus sa plece de la ei, pentru ca ii apucase o mare frica. Isus S-a suit intr-o corabie si S-a intors.
38. Omul din care iesisera dracii Il ruga sa-i dea voie sa ramana cu El. Dar Isus l-a trimis acasa si i-a zis:
39. "Intoarce-te acasa si povesteste tot ce ti-a facut Dumnezeu." El a plecat si a vestit prin toata cetatea tot ce-i facuse Isus.
40. La intoarcere, Isus a fost primit cu bucurie de multime, caci toti Il asteptau.
În țările semitice,
inclusiv în Fosta Palestina,
nu se creșteau porci
că erau considerați
„animale necurate",
că nu întruneau simultan cerințele copită despicată și rumegă,
deoarece numai întrunirea simultană
a celor 2 cerințe,
îl califica drept animal curat.
Cei ce au scris Noul Testament erau europeni, care mâncau porci
și care nici nu știau
că spre a fi " animal curat ",
simultan trebuie să aibă și copita despicată și să rumege.
Nu am văzut prostia de film
urât făcut, de peste o oră,
că știam,
cam despre ce ar putea,
să fie vorba.
Iisus și basmele cu El,
nu puteau să fie amplasate
în Italia sau în Grecia,
că ar fi fost prea evidentă minciuna.
Au pus pe post de plumb,
de la jucăria „ hopa Mitică ",
o parte din religia arabilor evrei