| FreddieM a întrebat:

De multi ani analizez si studiez toate tipurile de informatii disponibile (religioase, esoterism, fizica cuantica etc), in scopul de crede in Dumnezeu dar nu reusesc. Respect (chiar imi place) invataturile enumerate pe plan biblic, conduita mea este una de bun crestin (tin postul cu mare drag si cred in beneficiile lui atat la nivel organic cat si spiritual). Primele invataturi enumerate in Biblie legate de preaslavirea si recunoasterea Lui, nu am constiinta sau este prea ancestrale pentru nivelul meu de intelegere pentru a le considera. Recunosc ca interesul meu pe aceasta linie mi-a adus enorme avantaje pe plan personal, mi-au imbunatatit modul de viata si de gandire dar nu am reusit sa simt asa-zisa,, vibratie Divina". Rugaciunea nu este o solutie pentru ca ar trebui adresata Lui dar nu pot stabili legatura (metaforic desigur). Astept parerile voastre

16 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Existenta lui Dumnezeu este o credinta pe care unii o au iar altii nu o au. Nu ai ce vibratii mistice sa simti decat daca ai psihoza sau te droghezi.

| FreddieM explică (pentru doctorandus):

Totusi, nimeni nu e in gradul sa raspunda cum sa dobandesti acea credinta.Sugerez recitirea intrebarii mele.

| doctorandus a răspuns (pentru FreddieM):

Crezi sau nu crezi. Nu te poti minti pe tine insuti. Altfel e ca si cum ai vrea sa crezi din nou ca Mos Craciun exista, desi *stii* bine ca nu exista. D-aia nu e o alegere voluntara.

| NGheorghe a răspuns (pentru FreddieM):

Dar credința nu este ceva ce se dobândește. Partea proastă este că toate religiile, pe lângă una sau câteva cărți sacre mai au sute de mii de cărți ( unele ce țin de ritual, unele "explicative" ale cartilor sacre, si altele tot "explicative" dar care încearcă sa explice situații de viață neexplicate si nerezolvate de cărțile sacre). Din tonele de cărți este greu sa ajungi la esență:
-de exemplu, eroul Arjuna, (creatorul Hinduismului) intr-o zi se întoarce acasă ca sa își prezinte logodnica. Mama lui, văzându-l de departe, si CREZÂND ca vine de la vânat, spune: sa se bucure toți de ea! Rezultatul este așa: cu nevasta lui s-au culcat toți frății lui, si nu avea încă unul sau doi frați ci încă 5. Nu mă întreba care este cu adevarat tatăl copiilor ei? Nu mă întreba de ce, acea mamă, după ce a a aflat ca nu este vorba de vânat, nu a zis altceva? Nu întreba de ce încă si in ziua de azi, mai poți vedea oameni împușcați pe motiv ca nu a jurat credință pe viața uneia pe care habarnuavea cum o cheamă. (mai demult li se tăia capul cu sabia). Hinduiști CRED ca tot ceea ce spune o mamă este sfănt ( si de spaimă (ca intotdeauna), nici nu se mai discută!)
Islamiștii, îl consideră sfânt pe Mahomed. El s-a însurat cu o babă de 50 de ani, văduvă cu un copil, si care lui nu i-a făcut copii; Apoi s-a însurat cu o fată de 6 sau 7 ani ...nici asta nu i-a făcut copii. Poți sa te intrebi: Cam ce știa si ce CREDEA acest om de avea astfel de așteptări? Apoi s-a însurat... ghici cu cine? păi cu nevasta lui fiu-su adoptiv din prima căsătorie (băiatul lui babă), pur si simplu i-a zis: Hai lasați nevasta aici si pleacă acasă singur ca așa a hotărât Cel prea Înalt. In total a avut 30 de neveste, majoritatea văduve, nu știu câți urmașii a lăsat, dar poveștile lui amoroase sunt, de departe, cele mai analizate si discutate subiecte, ca nici nu mai are rost sa mai continui.
Budismul. Buddha fiu de rege, gâdilat si distrat zilnic la ordinele tatălui sau, însurat cu forța si satisfăcut de trei neveste, a fugit de acasă după ce i s-a născut o fică. Practic, când a observat un cortegiu funerar, si-a dat seama că toată viața lui a fost o scenetă foarte bine regizată, unde absolut toată lumea din jurul lui se prefăcea ca este fericită cănd de fapt adevarul era ca toți erau niște slugi fugărite. In ziua de azi este plin de budiști chiar si in societatea occidentală, si nu ma refer la practicanți religiosi, ci la tati iresponsabili ce fug de acasă, sau pe care pur si simplu ii doare in cot de familia lor (iar pentru ei, așa ceva, este foarte simplu si clar: de ce s-ar strofoca sa facă ceva? câtă vreme ei nu au luat nicio decizie, altii sunt cei ce au hotărât in locul lor cu cine sa se insoare, iar responsabili sunt doar cei ce hotărăsc!)
La crestini, pare a fi diferit, aici popa întreabă: " De bună voie si nesilit de nimeni?" — se pare că creștinii CRED in altceva. Adevarul este că crestini in fiecare an CRED in altceva, in fiecare lună CRED in altceva, in fiecare zi CRED in altceva, după ce se căsătoresc CRED in altceva, la 40 de ani de la o sinucidere CRED in altceva.
Cum vezi, am abordat doar subiectul "reproducerii", unde, din afara unei religii este foarte ușor sa observi că implicarea unora in treaba altora nu are ca scop: educația si buna înțelegere a responsabilităților ci exact contrariul: control direcționat exact pentru a favoriza producerea tragediilor. In creștinism este la fel, nu are importantă ca descoperi cauza pentru care s-a produs o tragedie deoarece trebuie sa taci pentru a pica si altii in belea (si uite așa sinuciderile din dragoste din cauza interdicției de a discuta... se repeta luna de lună, enoriași abuzați sexual de preoți cu funcții mari se intampla si la ortodocși). Trebuie sa taci si sa CREZI tot timpul altceva, dar scopul nevăzut este sa te indrepti fără știrea ta către situația cea ideală, cea in care să slugaresti si să respecți intotdeauna pe depravati si depravate. Perfect pentru ei ar fi ca si tu sa devii unul ca ei, că vei lălăi ca ei, dar câta vreme CREZI orice inutilitati si te lovesc planurile lor tragice atunci iarăși este bine.
Dar de ce sa cunosti tu esențialul si iei atitudine (tu sau orice alt religios) ca lucrurile sa mearga simplu si bine, când poți sa faci altora pe plac si sa stai ca leguma pana când lucrurile o iau razna, pentru ca mai apoi să îți storci creieri CREZÂND nici nu mai are imortanța ce.

| RAY a răspuns:

Dar de ce trebuie sa reusesti sa crezi in ceva? trebuie sa cunosti,sa stii,nu sa ai credinte oarbe,in prezent nu exista nici cea mai mica dovada ca exista vreo divinitate,creator teist,deist,panteist, ateismul inseamna lipsa credinteti in zeii,nu te opri din cautat,cauta mai mult, vezi de budism, hinduism, crestinismul inchide mintea omului, crestinismul a adus iadul pe pamant timp de 1500 de ani, timp in care numa bine nu a fost, asta e religia iubiri

| mentholinks a răspuns:

Din Biblie reiese ca Dumnezeu ii cheama pe oameni la El, pe unii nu ii cheama deloc deci poate nu te cheama la El. Nu stiu ce ar fi de facut in acest caz.

| FreddieM explică (pentru mentholinks):

Draga dihanie, ca sa inteleg ca virgula calea ta spre Dumnezeu este predestinata de la 0 zile de cand te nasti. Ori El iti trimite semnale dar nu esti destul de agil sa le intelegi? Mersi

| mentholinks a răspuns (pentru FreddieM):

"Domnul mi-a zis: „Chiar* dacă Moise** şi† Samuel s-ar înfăţişa înaintea Mea, tot n-aş fi binevoitor faţă de poporul acesta. Izgoneşte-l dinaintea Mea, ducă-se!
* Ezec 14:14; ** Exod 32:11; Exod 32:12; Ps 99:6; † 1 Sam 7:9;
2 Şi dacă-ţi vor zice: ‘Unde să ne ducem?’ să le răspunzi: ‘Aşa vorbeşte Domnul: «La moarte*, cei sortiţi la moarte; la sabie, cei sortiţi sabiei; la foamete, cei sortiţi foametei; la robie, cei sortiţi robiei!»’" Asta era pentru evrei, poate si pentru noi este asa, nu am de unde sa stiu planurile si cum lucreaza Dumnezeu.

| Steregoi a răspuns:

Intre zero si constanta Planck este domeniul imaterial sau subcuantic.

| FreddieM explică:

Scuze pentru unele greseli din text. Le-am vazut dupa ce intrebarea a fost publicata.

| Nilsson a răspuns:

Cel mai bine simti prezenta lui Dumnezeu cand faci ceea ce facea Iisus: ii ajuta pe cei nevoiasi si Il facea pe Dumnezeu cunoscut oamenilor, cand suferea si era batjocorit din pricina credintei.

| Irinel15123532 a răspuns:

Pana nu esti mantuit, nu poti vorbi cu Domnul in rugaciune, pentru ca duhul tau, este mort, asta ne invata biblia.
Dar, Hristos iti intinde mana si te asteapta, hai sa iti explic. Acum 2000 de ani, un tata ceresc a trimis pe Fiul Sau in lume, Domnul nostru Iisus Hristos a fost de acord sa vina in lumea asta pentru tine si pentru mine, din dragoste. Dumnezeu te iubeste.
Nu conteaza ce ai facut sau cat de multa vreme, Dumnezeu te va ierta. Poate vei spune ''dar daca au trecut 5 ani...'' Daca au trecut 40 de ani, Dumnezeu te asteapt cu bratele deschise si te va astepta mereu. Daca esti atent la forma Lui Hristos pe cruce, ce forma au bratele sale? Intinse pana la maxim, cu aceste brate te asteapta Domnul Iisus, si biblia spune, ca Iisus isi cauta oaia pierduta, oriunde ai fi, orice ai fi facut, Hristos nu te va lasa pierdut, va veni cu orice pret dupa tine. Poate mai tii minte cand eram indragostiti de o fata si trageam cate o petala dintr-o floare :) ''ma iubeste, nu ma iubeste'' vedeam ca se termina petalele si deaj anticipam dezastrul :), si atunci trageam 2 petale, ca sa ramana ''ma iubeste''. La Dumnezeu nu e despre noroc, pe fiecare picatura de sange a Domnului Iisus pe cruce, scrie numele tau, si scrie numele meu, aici nu mai e de tras doua picaturi, Hristos te iubeste, si daca ai vreo indoiala, Dumnezeu sa mustre indoiala aceea, pe tine te iubeste Dumnezeu, si te-a iertat, vrea sa iti dea o viata noua, un inceput nou, vei fi uimit de cat poate Dumnezeu sa iti schimbe viata in bine. Nu este nevoie de fapte marete, este nevoie sa vii la Hristos, chiar prin rugaciunea aceea pe care ti-am dat-o mesajul trecut, prin acord personal de a vrea sa fii mantuit. Nu IL poti rasplati pe Dumezeu pentru iertare, nu poti plati biserica, nu poti sa mergi sa dai cat mai multi bani si sa te epuizezi pentru Dumnezeu ca sa IL castigi iar de partea ta, pentru ca de cand L-ai primit pe Hristos, El nu te-a parasit niciodata, El a fost langa tine mereu, si este langa tine, este nebiblic sa te sacrifici pentru Domnul pentru A-l rasplati, noi nu a putea sa IL rasplatim pe Domnul pentru nimic, ce ai putea sa faci? Sa asculti de El, spre binele tau, din dragoste, fara obligatie, singura modalitate de slujire inaintea Lui Dumnezeu este cea din dragoste, nu din obligatie. Domnul Iisus Hristos, avea un singur gand pe cruce, cand era batut, scuipat, batjocorit, biciuit, cu barba smulsa, singurul Lui gand, erai TU, si eram eu, asta L-a motivat pe Domnul sa vina in lume. Sa iti spun o intamplare, un bloc ardea, si oamenii au trebuit sa isi ia din case ce mai puteau, un jurnalist spunea ca atunci s-a vazut fiecare ce valori aveau, unii si-au televizorul, altii banii, altii bautura, altii tigarile, si un batranel si-a luat doar poza sotiei moarte de la nunta, si a iesit afara. Daca Dumnezeu ar mai ramane cu ceva din universul asta, singurul lucru de valoare ai fi tu, si as fi eu. Daca Dumnezeu ar avea un portofel, nu ar fi bani in El, ci poza ta. Dumnezeu are o dragoste infinita pe care nu o putem explica. Este foarte bine daca munceti si te intretii singur, Dumnezeu iti va deschide multe usi in viata, citeste noul testament. Increde-te in Dumnezeu. Asa cum ne incredem in multe lucruri, pe scaunul pe care te pui ca te tine, in patul in care dormi. Cand esti pe masa de operatie, si iti pui increderea in medicul ala, un medic caruia ii tremura mana si tu nu stii, un medic care toata seara a fost la chef, si tu nu stii, un medic care deja nu mai vede bine, si tu nu stii, si te increzi in om. Increde-te cu atat mai mult in Dumnezeu. Cand suferi, cand esti la spital bolnav, inainte sa vina medicii dimineata, cel care a stat la capul tau seara de seara, zi dupa zi, este prietenul tau Hristos, Iisus spune ''imi pasa de tine, imi pasa de tine, te iubesc si vreau sa fii cu mine in cer''.
Hristos ne iubeste nespus, si vrea tot ce este mai bun pentru noi, El cauta interesul nostru, nu al Sau, si stie ca unele lucruri nepotrivite ne vor distruge, El vede mai mult decat noi, noi suntem limitati, El priveste in perspectiva, stie ca acel lucru ne va distruge in final, Dumnezeu nu ne-a dat legi pentru a ne impiedica sa ne distram, ci pentru a ne proteja, din dragoste.
Dar, Iisus este alaturi de noi, nu ne spune ''Uite drumu, pe ala trebuie sa mergi, hai, du-te, nu ma intereseaza ce faci si cum faci, acolo trebuie sa ajungi, pleaca acum, du-te.'' Dumnezeu nu procedeaza astfel, cum face un tata cand isi invata copilul sa mearga? Il tine de maini, si il lasa sa mearga, daca va cadea, il va ridica, il va lua in brate si il incurajeaza sa mearga iar ''Hai fiule, intr-o zi, vei putea sa mergi, eu voi fi langa tine, nu te voi lasa singur, sunt aici, sunt cu tine, nu te teme caci eu te voi ajuta si te voi ocroti'' Daca ai copii, tu ce le-ai face daca i-ai invata sa mearga si ei ar cadea, si striga la ei, le-ai spune ''copil nenorocit, ai cazut, nu esti bun de nimic, m-ai facut de ras aici pe trotuarul asta'' Cu siguranta ca nu vei face asa, si noi care suntem oameni, limitati, putem fi buni si iubitori cu fiii nostri, cu atat mai mult Dumnezeulcel infinit in intelepciune si dragoste va fi langa tine, cel care si-a dat fiul pe cruce pentru tine, nu te va lasa la greu.
Dumnezeu nu te va lasa singur in aceste lucruri, va fi langa tine, este de partea ta, nu impotriva ta, iti rea binele si nu raul, Domnul cauta folosul tau. El este alaturi de tine si nu doreste sa treci singur prin asta, El vrea sa lupte alaturi de tine, nu vrea sa treci singur prin asta, Dumnezeu nu te condamna si nu te respinge. Dragul meu prieten, noi crestinii nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare ca prin minune. Dumnezeu este un tat iubitor caruia ii pasa foarte mult de tine, poate esti ateu sau agnostic, sau nu stii ce esti, faci parte dintr-un cult oarecare, esti dezorientat si confuz, eu iti spun ca nu poti crede indeajuns de putin ca sa Il faci pe Dumnezeu sa nu ii mai pese de tine. Chiar daca ai aduna toate pacatele facute de hittler si stalin la un loc, tot nu Il vei face pe Dumnezeu sa te respinga, tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
https://www.youtube.com/watch?v=2kqPxi23s9E
https://www.youtube.com/watch?v=gPbsBY-BWR4
https://www.youtube.com/watch?v=JIOAzuY-uIc

| Teffan a răspuns:

Încetează sa mai speri ca creștinismul va fi vreodată în concordanta cu știința.
In schimb budismul și toate religiile și filosofii le orientale, sunt.

Normal ca nu găsești nimic relevant în știința pentru a descoperi divinitatea creștină.

Creștinismul a interzis orice fel de progres științific, pana la Renaștere prin sec 14.

| FreddieM explică (pentru Teffan):

Stimate Teffan, nu incerc sa amestec apa cu uleiul altfel nu as cere pareri, dar asa cum am specificat la inceputul intrebarii, am cules toate tipurile de informatii din care sa trag niste concluzii. Consider ca e uman sa ne folosim de parghii si elemente concrete ca sa dam un sens logic necunoasterii, altfel vom continua sa ramanem aceleasi marionete care inca perpetua pamantul de peste 2000 de ani. Stima

| RAY a răspuns (pentru Teffan):

Ai dreptate

| danut a răspuns (pentru Teffan):

"Încetează sa mai speri ca creștinismul va fi vreodată în concordanta cu știința."
Dumnezeul crestin a pus in relevanta STIINTA.
"budismul și toate religiile și filosofii le orientale, sunt. "
Sunt doar demonice iar cei ce le sustin doar demonizati.
"Normal ca nu găsești nimic relevant în știința pentru a descoperi divinitatea creștină. "
Dumnezeul crestin ESTE un Dumnezeu care se ascunde pentru a nu ajunge la EL si demonizati.
"Creștinismul a interzis orice fel de progres științific, pana la Renaștere prin sec 14. "
Nu crestinismul ci bisericile Traditionaliste (cea catolica si cea bizantina). Stiinta s-a dezvoltat odata si datorita aparitiei Protestantismului si Neoprotestantismului, daca astea nu apareau erai si acum in Evul Mediu Intunecat.