anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De unde avem moralitatea daca nu este nimeni care ne-a dat-o? De unde stim ce este cu adevarat bine si ce este cu adevarat rau?

17 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu a pus in fiecare dintre noi constiinta.Ea este glasul lui Dumnezeu care iti spune cand faci bine si cand faci rau.Tu alegi daca asculti sau nu de Glasul Sau.

| DomineRex a răspuns:

Ai formulat intrebarea gresit, deoarece putem fii buni si fara Dumnezeu, chiar si din punct de vedere teologic, omul poate fii bun fara Dumnezeu deoarece, El ne-a dat moralitatea.
Cred ca o intrebare mai buna ar fi de unde avem moralitatea daca nu este nimeni care ne-a dat-o? De unde stim ce este cu adevarat bine si ce este cu adevarat rau?

| anonim_4396 explică (pentru DomineRex):

Sunt de acord cu tine, si eu cred la fel, cu intrebarea n-am vrut sa fac o afirmatie sa nu zica ca fac propaganda

| DomineRex a răspuns:

Binele si raul sunt ceva relativ.Sa iti dau un exemplu, daca Hitler ar fi castigat razboiul, atunci toate genocidele pe care le-a facut ti se pareau un lucru bun care au ajutat omenirea sa evolueze, iar Hitler ar fi fost cel mai mare erou al tau si al meu.
Moralitatea cred ca a evoluat in timp si ne-a ajutat sa supravietuim ca specie si astfel nu am murit ca 99% dintre toate speciile care au existat pe planeta. Daca am fi considerat ca omuciderea ar fi fost un lucru bun, nu am fi reusit sa ajungem la un numar de 7 miliarde pe planeta, iar planteta acum o ducea mult mai bine.
Ori cum nici muzica nu stiu de ce am creat-o ca suntem singurele animale care creaza muzica, la fel si cu pictura si cu toata partea noastra artistica in general, toata aceasta parte artistica nu ne ajuta la supravietuire, asa ca e putin mai greu de explicat cum a aparut.

| Dana1903 a răspuns:

Ba putem, însă pare aproape imposibil deoarece moralitatea este inspirată de Dumnezeu şi oamenii nu au alt motiv de a face bine decât frica de Dumnezeu. Personal, cred că oamenii "fără Dumnezeu" sunt mai darnici şi mai sufletişti decât creştinii.

| anonim_4396 explică (pentru Dana1903):

Serios ce moralitate vad eu in istoria crestinismului?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca nu am mai avea de cine sa ne fie frica... nu ne-ar mai fi frica de faptul ca nu ne-ar mai primii in rai si de faptul ca e pacat cand faci un lucru rau.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Dar eu sunt ateu de ce pot fara dumnezeu sa stiu ca daca te jignesc nu-i bine sau daca te ranesc?

| CobraLeon a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci tu crezi in dumnezeu de frica nu? ce penal esti...

Eu nu am nevoie de un anumit zeu pentru a fi o persoana buna.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Pentru ca esti constient ca nu castigi nimic daca faci acest lucru ci doar m-ai ranii (sentimental sau fizic).

| anonim_4396 explică (pentru CobraLeon):

Nu cred in Dumnezeu de frica. Si nimeni nu m-ar putea convinge sa nu mai fiu o persoana buna. Si apropo sunt fata daca nu ti-ai dat seama tongue.

| NewWorldOrder a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca legea Domnului e scrisa in toti oamenii, insa unii o respecta mai mult sau mai putin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tu nu stii sa faci distinctia intre bine si rau?

| swat009 a răspuns:

Fara dmnezeu n-ar mai fi oameni pe pamant si bunatatea o luam de la dumnezeu desta mereu si trebuie sa fim credinceosi

| anonim_4396 explică (pentru swat009):

Esti cam ipocrit

| Mariutsssa a răspuns:

Eu nu cred ca bunatatea oamenilor este conditionata in toate cazurile de existenta lui Dumnezeu, iar atunci cand este, nu o mai numim bunatate, ci lacomie.
Daca intr-o zi, un om ar deveni dintr-o data sigur ca Dumnezeu nu exista, dupa ce a crezut in El toata viata, tot nu ar inceta sa creada, pentru ca, majoritatea oamenilor nu Il slavesc datorita dovezilor scrise si transmise din generatie in generatie ale existentei Lui, ci pentru ca au nevoie sa creada in ceva, au nevoie sa se trezeasca dimineata stiind ca cineva vegheaza asupra lor.

| IAmTheBestMan a răspuns:

Invata boule sa scrii corect.